Ben jij nog opzoek naar een opleiding vind hier de populairste opleidingen. Misschien passen een van deze opleidingen wel bij jou. Of misschien passen deze opleidingen helemaal niet bij jou, als je weet wat je wilt wilt kom je ook al een stukje verder. Een van je klasgenoten gaat vast een van deze opleidingen volgen.

collegezaal

Populaire opleidingen

Uit de cijfers van het VSNU en het CBS dat bepaalde soorten studies duidelijk populairder zijn dan anderen en meer inschrijvingen binnenslepen.

Opleidingen in het vakgebied ‘Gedrag en Maatschappij’ zijn het populairst. Studies als Psychologie en Pedagogische Wetenschappen vallen hieronder. Het vakgebied ‘Gedrag en Maatschappij’ staat al jaren garant voor de meeste inschrijvingen, maar groeien de laatste tijd wel minder hard dan andere. Economie en Natuurwetenschappen, beide behoorlijk grote vakgebieden, groeien nog altijd gestaag. De gebieden ‘Taal en Cultuur’ en Recht gingen als enige twee vakgebieden achteruit op het aantal inschrijvingen. Het vakgebied Onderwijs trekt ieder jaar verreweg de minste nieuwe studenten aan.