Helpdesk medewerker
Als helpdesk medewerker word je gebeld door consumenten met een bepaalde vraag. Vaak gaat het om technische vragen. Door middel van een vragenlijst probeer je het probleem te localiseren en op te lossen. Als het te technisch wordt verbind je de klant door met een geschikte specialist.
Callcenter Medewerker
Callcenter agents bellen mensen thuis op om vragen te stellen. Dit kan zijn om een bepaald artikel te verkopen of aan te prijzen, maar vaak ook voor enquêtes en onderzoeken.

Wat is een callcenter? 
De letterlijke betekenis is `een plaats waar gebeld wordt´. Je wordt `agent´ genoemd omdat je als ambassadeur werkt voor het bedrijf namens wie jij de gesprekken voert. Vaak werk je achter een bureau met als belangrijkste items een PC en telefoon. De ruimte waarin je werkt is (vaak) een grote bedrijfsruimte waar een groep medewerkers aan het bellen zijn. Je hebt verschillende werkgebieden, zoals inbound/ outbound/ business to business of business to consumer. Je kan werken voor een helpdesk van een internetprovider of een klantenservice van een supermarktketen. Je kan ook namens een bureau andere bedrijven bellen met als doel het omzetten van de prospects naar klanten voor dat bedrijf.

Inbound
Tegenwoordig weet bijna ieder bedrijf wie haar concurrenten zijn. Je onderscheidt je hedendaags niet alleen meer via een product en/of dienst, maar ook door een servicegerichte instelling. Perfect klantcontact is daarom voor steeds meer bedrijven en instellingen een must. Inbound-agents behandelen alle inkomende telefoontjes van klanten, consumten en andere geinteresseerden.

Outbound
Bij outbound heb je vaak te maken met directe verkoop per telefoon. Je verkoopt producten en diensten aan consumenten of klanten. Het is uitermate belangrijk dat dit gebeurt op een wijze die de opdrachtgever belangrijk vindt: professioneel en integer. Vaak start de opdrachtgever met een training op het gebied van verkoop- en gesprekstechnieken.

Business to business: het verkopen van producten aan zakelijke contacten (bedrijven).
Business to consumer: het verkopen van producten aan consumenten.

Kijk ook eens op StudentenVacature.nl!