Backpackers

Backpacken is vrijheid hebben! In een groepreis doe je vaak niet de dingen wat als je backpacker wel zou doen, je leert mensen kennen en je kan je eigen schema uit stippelen. Reisgroepen komen meestal alleen op de typische toeristen plekken. Dus als backpacker heb je gewoon meer vrijheid en je ziet plekken waar je als groep niet heen zou gaan.

Ruim 25% van de Nederlandse backpackers is ooit in het buitenland in de problemen backpackers-afrikageraakt. Meestal gaat het om ziekte, het ontbreken van een visum, een niet volledig dekkende reisverzekering, extreme weers- omstandigheden of criminaliteit. 16% heeft problemen met de reispapieren of het ontbreken van een visum. 10% was niet goed verzekerd. Voor reizigers heeft Backtrackers.nl een checklist samengesteld. Check de punten waar je rekening mee moet houden!!!

 1. Reisverzekering
 2. Paspoort, identiteitskaart en visum
 3. Geldzaken
 4. Gezondheidsrisico’s op reis
 5. Vervoer in het buitenland
 6. Contact met huis
 7. Ambassades en consulaten
 8. Paklijst

Een goede voorbereiding is het halve werk! Als backpacker heb je natuurlijk niet een hele reis geplant maar heb je wel een globale planning in je hoofd. Een goede uitrusting is noodzakelijk. Niets is vervelender als je in een vreemd land geen geld meer hebt of niet de juiste documenten bij je hebt.

Een filmpje over backpackers, door backpackers gemaakt!

Reisverzekering
Hoewel je alles goed hebt voorbereid en je Lonely Planet als reisbijbel altijd paraat hebt, kan er toch van alles onverwacht gebeuren. Je kan ziek worden door bijvoorbeeld niet iets teveel alcohol of door verkeerd eten maar een steek van een insect in verre landen kunnen daar ook voor zorgen! Dat is nooit leuk. En al helemaal niet in een verre land. Want dan sta je daar in een wildvreemd land met andere gewoontes, een andere taal en autoriteiten die geen zin hebben om de zoveelste backpacker uit de brand te helpen. Zorg dat je altijd een goede reisverzekering hebt afgesloten!. Mondial Assistance biedt 24 uur hulpverlening voor backpackers! Zij zijn dag en nacht bereikbaar en je wordt direct geholpen, gewoon in het Nederlands. Zodat je niet naar woorden hoeft te zoeken en alles goed kan uitleggen. Dat is wel zo prettig, vooral in een noodsituatie.

Afbeelding: africanoverlandtours.com

Wereldreis

Wie droomt er niet over, een reis over de hele wereld. Even weg Tussenjaar-wereldreisvan de vergaderingen en de strakke deadlines. Lekker ontspannen, weg van de stress. Tijdens een wereldreis kom je tot rust, en dat gevoel kunnen mensen na thuiskomst nog wel een paar maanden vasthouden.

Het belangrijkste is je budget. Breken hoeveel geld je tot beschikking hebt. Het verschilt per persoon en per bestemming hoeveel het gaat kosten. Met 1.500 euro houd je het in Australië gemiddeld 45 dagen uit en in India ruim 100 dagen.

Heb je nu serieus een overwegen genomen om een wereldreis te maken?  Dan vind je hier handige tips en informatie waar je rekening mee moet houden.

 • Ga na welke visa je nodig hebt en hoe je die moet aanvragen;
 • Kijk na hoe lang je paspoort nog geldig is;
 • Sluit een goede reisverzekering af;
 • Zoek op tijd uit of je vaccinaties nodig hebt.

Hoe zit het tegenwoordig met je baan als je op wereldreis wilt? Is het mogelijk een een paar maanden ertussen uit te gaan? Tegenwoordig wel! Onbetaald verlof is tegenwoordig zo geregeld bij grote bedrijven. Nog geen tien jaar geleden was het anders. Hoe gingen ze dat regelen op werk? Hoe moest het verder met zijn carrière  Mensen zijn tegenwoordig ondernemender en flexibeler dan vroeger. Als ze op reis willen doen ze dat.

Een lange reis maken hoeft geen einde van je carrière meer te betekenen. Vaak kunnen zij terugkeren op hun oude plek, of een vergelijkbare plek in het concern. Baangarantie bij onbetaald verlof bestaat niet, maar steeds meer bedrijf doen wel hun best om het te realiseren.

Lijstje met tips om mee te nemen

Een wereldreis is niet alleen vakantie vieren, maar ook hard werken. Zo moet je elke dag weer vervoer regelen, hotel en eten regelen, overnachten in slechte en lawaiierige hotels, paar dagen in vieze kleding rond lopen en ga zo maar door. Rondreizen betekent ook nieuwe landen, mensen en culturen ontdekken. Veel studenten gaan na het afstuderen een aantal maanden reizen voordat ze zich in een carrière storten.

Bekijk ook deze video hieronder voor alvast wat jouw te wachten staat als jij een wereldreis gaat maken!

Enkele populaire bestemmingen:

 • Zuid-Oost Azie
 • Indonesie
 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
 • Midden- en Zuid-Amerika

Enkele handige links en ervaringen:

2 Op Reis
Arjan en Mariska hebben de knoop doorgehakt. Op 15 juli 2009 stappen ze op het vliegtuig om gedurende elf maanden lang te gaan reizen over diverse continenten. Een lang gekoesterde droom, waarover ze nagedacht, gedroomd en gepraat hebben en die eindelijk werkelijkheid gaat worden.

Wij Zijn Weg
Patrick en Greet gaan in mei 2009 voor maar liefst acht jaar de wereld rondrijden met hun 4×4 truck. Vanuit België rijden ze via de Balkan en Turkije helemaal naar Singapore. Door enkele verschepingen willen ze daarna ook Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika doorkruisen.

Onze Wereldreis
Laurens en Christina gaan een jaar lang op reis. In 2007 en 2008 bezoeken ze maar liefst vijf continenten, waaronder Azië, Australië, Antarctica en Zuid-Amerika. Een prachtige ervaring, zeggen ze zelf. Veel verhalen en foto’s en zelfs enkele videobeelden houden ze bij op hun reisblog.

Wereldrondreis
Martin was na zijn stages in Curaçao en Zuid-Afrika vastbesloten een wereldreis te maken. Van mei tot en met december 2006 is hij op reis geweest naar Zuid-Amerika, Oost-Europa en Zuidoost-Azië. Het werd een reis om nooit te vergeten.

Travel The Globe
Het verlangen te vertrekken zat al drie jaar in de gedachten van Line en Dave uit Antwerpen. In augustus 2007 is het eindelijk zover: na heel wat plannen en sparen vertrekken ze voor een wereldreis van drie jaar. De kinderwens is even uitgesteld, het weinige (materiële) dat ze hebben laten ze achter en ze gaan op avontuur. De belevenissen op zo’n lange reis zullen alleszins veel intenser zijn en de voldoening achteraf eens zo groot!, zeggen ze op hun website.

Ligfietsvakantie
Vier avontuurlijke mensen gaan vanaf juli 2007 een reis van 10.000 kilometer per ligfiets door Australië en Nieuw-Zeeland maken. Acht maanden trekken ze uit om het continent te doorkruisen. Een generale repetitie in België moest uitwijzen of ze het streefgetal van 500 kilometer per week zouden kunnen halen.

Bron: Wereldreis.net

Afbeelding: dashingdays.nl

|