De leukste sneeuwbestemmingen voor jongeren!

Vrijwel iedereen zal wel eens het kijkcijferkanon ‘Oh oh Cherso’ hebben gekeken. Een enkeling heeft misschien ook nog een aflevering van de winterse equivalent van het programma, ‘Oh oh Tirol’, gezien. Het was natuurlijk ontzettend genieten om illustere figuren als Barbie, Sterretje en Tijgertje op de piste te zien. Maar hoewel de hoofdrolspelers hier en daar zijn uitgelachen en bespot werden, kunnen we om één ding niet heen draaien: ze hebben een geweldige wintersport achter de rug.

wintersport

Want wie wil zo’n vakantie nu niet? Een week skiën en onbeperkt feesten klinkt natuurlijk niet heel slecht. Maar dan moet je wel weten waar je naartoe moet, want de beroemde ‘aprés-ski’ zal je niet overal aantreffen. Hoewel het een Franse term is, wordt het in Oostenrijk het meest toegepast. Het is in veel wintersportoorden in Oostenrijk eerder regel dan uitzondering om na een mooie dag skiën lekker uit te blussen in een aprés-ski-bar, chalet of tipi. Met name tijdens een  wintersport in Mayrhofen zal je tegen het eind van de middag onder het genot van    glühwein, flügel of gewoon bier alle adrenaline van de dag skiën kwijt kunnen in één van de vele aprés-ski-hutten.

De term komt, zoals gezegd, oorspronkelijk uit Frankrijk, waar de aprés-ski het vervangen van de oncomfortabele skischoenen voor sneeuwlaarzen betekende. Hoewel de Fransen in veel gebieden de moderne variant van de aprés-ski nog hebben kunnen weren, zijn er enkele skigebieden de afgelopen decennia omgetoverd tot massale studentenbestemmingen. Neem bijvoorbeeld Val Thorens. Dit is het hoogste skigebied van Europa, waardoor er een grote sneeuwzekerheid is. Een wintersport in Val Thorens staat garant voor sneeuw, kilometers aan piste en een hoop feest. Hier wordt zelfs de zogenaamde ‘Dutch week’ georganiseerd, dus als je met landgenoten wil skiën en feesten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wintersport-jongeren

Krijg jij bij het lezen van dit artikel ook al weer de kriebels om te gaan wintersporten? De adrenaline, de kik, de snelheid, wintersporten is eigenlijk veel te gaaf om links te laten liggen. Met een beetje geluk zit je een week lang in de sneeuw, de zon en de kroeg. De serene rust van de Alpen, het prachtige uitzicht wanneer je de lift uitstapt en de heerlijke buitenlucht zullen je dag in, dag uit goed doen. In Mayrhofen en Val Thorens vindt je kilometers aan piste, veel leuke faciliteiten als aprés-ski-hutten, funparks en ongeprepareerde pistes, leuke skiklassen, een grote sneeuw- en zonzekerheid en luxe accommodaties om jouw verblijf te perfectioneren. Dus of je nu net begint met skiën of al moeiteloos van de zwarte pistes af gaat, in Mayrhofen en Val Thorens zal je onbeperkt genieten van alles wat wintersport inhoudt.

Afbeelding1: bungalowkeuze.nl
Afbeelding2: snellevliet.nl