Tips voor reisverzekering

Ga jij deze zomer voor het eerste alleen op vakantie of kan je gewoon wat tips gebruiken voor het afsluiten van een reis verzekering ? Hier onder vind je een paar tips van dingen waar je zeker heel erg goed op moet letten als je een verzekering gaat afsluiten, Tips voor reisverzekering .

Tip 1 Het is van groot belang dat je de algemene voorwaarden van de verschillende aanbieders van reisverzekeringen of annuleringsverzekeringen goed leest en met elkaar vergelijkt. In sommige algemene voorwaarden staan zeer strenge condities waaraan moet worden voldaan voordat de verzekeraars willen uitkeren.

Tip 2 Denk eerst goed na van welke zaken je het belangrijk vindt dat ze verzekerd zijn tijdens jouw reis. Het is ook vaak mogelijk om naast een basisdekking bepaalde zaken extra te verzekeren.

Tip 3 Bewaar goed de aankoopbonnen van spullen die je meeneemt op reis. De aanbieders van reisverzekeringen kunnen hiernaar vragen als je de spullen na diefstal of verlies wilt opgeven bij een verzekeringsmaatschappij.

Tip 4 Als je slachtoffer bent geweest van diefstal tijdens je reis, doe dan aangifte bij de plaatselijke politie. Verzekeringsmaatschappijen kunnen vragen naar een bewijs van aangifte bij het declareren van de spullen die zijn gesloten.

Zorgverzekering voor studenten? Ook in het buitenland geldig:

Klik hier of meer informatie kosten besparen?

Vakantie

Lekker moet vrienden of alleen met je geliefde een weekje ertussen uit? Heerlijk! Alleen waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat?

Bekijk de video hieronder ook voor de populairste vakantiebestemmingen:

Al in de vakantie bestemming? Lees dan snel verder voor enkele handige tips!

Het is zeker aan te raden om een (reis) verzekering af te sluiten. Er zijn verschillende verzekeringen beschikbaar, hieronder bespreken we enkele.

Annuleringsverzekering:
Deze premie bedraagt meestal een percentage van de totale reissom + een vaste bedrag poliskosten per boeking. De verzekering is dan geldig vanaf de datum van afgifte tot en met de einddatum van de reis.

Het is handig om een annuleringsverzekering te nemen, vooral als je vroeg boekt. Deze verzekering dekt onder andere de kosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden bestaat volgens de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. In grote lijnen vallen onder deze voorwaarden alle gebeurtenissen die je van tevoren niet hebt kunnen voorzien zoals:

 • Erstige ziekte of overlijden van de reiziger en/of familieleden in de 1e of 2de graad of huisgenoten
 • Onvrijwillige werkloosheid na een vaste dienstverband

Uitkeringen voor ongenoten reisdagen wordt verleend wegens:

 • Onvoorziene ziekenhuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode
 • Afbreking van de reis door een onzekere gebeurtenis
 • Onvoorziene vertraging langer dan 8 uur van bus of vliegtuig bij vertrek vanuit Nederland.

Aflopende reisverzekering:
Met een aflopende reisverzekering bent u verzekerd tegen eventuele risico’s die je kunt oplopen. Dat is wel zo prettig als er op onvoorziene momenten iemand voor je klaar staat. De basisdekking bestaat onder andere uit je:

 • Bagage
 • Telecommunicatiekosten
 • Peronenhulpverlening
 • Buitengewone kosten
 • Schade logiesverblijven

Daarnaast kun je je basisdekking uiteraard uitbreiden met onder andere de volgende dingen:

 • Geneeskundige kosten
 • Ongevallen
 • Sport en wintersport
 • Rechtsbijstand
 • Geld
 • Hulp & huur vervoermiddel
 • Extra sportuitrusting
 • Topdekking

Zo kunt u de reisverzekering helemaal naar uw eigen wensen en omstandigheden aanpassen.

reisverzekering-doorlopendreisverzekering

Doorlopende reisverzekering:
Ga je jaarlijks eenmalig op vakantie dan kan je over het algemeen het beste kiezen voor een kortlopende (aflopende) reisverzekering. Wanneer je jaarlijks vaker op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper.

Afbeelding: verzekering-vergelijk

Sneeuwbestemmingen

De leukste sneeuwbestemmingen voor jongeren!

Vrijwel iedereen zal wel eens het kijkcijferkanon ‘Oh oh Cherso’ hebben gekeken. Een enkeling heeft misschien ook nog een aflevering van de winterse equivalent van het programma, ‘Oh oh Tirol’, gezien. Het was natuurlijk ontzettend genieten om illustere figuren als Barbie, Sterretje en Tijgertje op de piste te zien. Maar hoewel de hoofdrolspelers hier en daar zijn uitgelachen en bespot werden, kunnen we om één ding niet heen draaien: ze hebben een geweldige wintersport achter de rug.

wintersport

Want wie wil zo’n vakantie nu niet? Een week skiën en onbeperkt feesten klinkt natuurlijk niet heel slecht. Maar dan moet je wel weten waar je naartoe moet, want de beroemde ‘aprés-ski’ zal je niet overal aantreffen. Hoewel het een Franse term is, wordt het in Oostenrijk het meest toegepast. Het is in veel wintersportoorden in Oostenrijk eerder regel dan uitzondering om na een mooie dag skiën lekker uit te blussen in een aprés-ski-bar, chalet of tipi. Met name tijdens een  wintersport in Mayrhofen zal je tegen het eind van de middag onder het genot van    glühwein, flügel of gewoon bier alle adrenaline van de dag skiën kwijt kunnen in één van de vele aprés-ski-hutten.

De term komt, zoals gezegd, oorspronkelijk uit Frankrijk, waar de aprés-ski het vervangen van de oncomfortabele skischoenen voor sneeuwlaarzen betekende. Hoewel de Fransen in veel gebieden de moderne variant van de aprés-ski nog hebben kunnen weren, zijn er enkele skigebieden de afgelopen decennia omgetoverd tot massale studentenbestemmingen. Neem bijvoorbeeld Val Thorens. Dit is het hoogste skigebied van Europa, waardoor er een grote sneeuwzekerheid is. Een wintersport in Val Thorens staat garant voor sneeuw, kilometers aan piste en een hoop feest. Hier wordt zelfs de zogenaamde ‘Dutch week’ georganiseerd, dus als je met landgenoten wil skiën en feesten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wintersport-jongeren

Krijg jij bij het lezen van dit artikel ook al weer de kriebels om te gaan wintersporten? De adrenaline, de kik, de snelheid, wintersporten is eigenlijk veel te gaaf om links te laten liggen. Met een beetje geluk zit je een week lang in de sneeuw, de zon en de kroeg. De serene rust van de Alpen, het prachtige uitzicht wanneer je de lift uitstapt en de heerlijke buitenlucht zullen je dag in, dag uit goed doen. In Mayrhofen en Val Thorens vindt je kilometers aan piste, veel leuke faciliteiten als aprés-ski-hutten, funparks en ongeprepareerde pistes, leuke skiklassen, een grote sneeuw- en zonzekerheid en luxe accommodaties om jouw verblijf te perfectioneren. Dus of je nu net begint met skiën of al moeiteloos van de zwarte pistes af gaat, in Mayrhofen en Val Thorens zal je onbeperkt genieten van alles wat wintersport inhoudt.

Afbeelding1: bungalowkeuze.nl
Afbeelding2: snellevliet.nl

|