Top 10 strand en Zon vakanties Europa

De Top 10 vakanties in Europa voor Strand en Zon

In het jaar 2011 en 2012 is onderzoek gedaan door Zoover naar de beste strandbestemmingen in Europa. In het onderzoek zijn duizenden beoordelingen van stranden, de waarnemingen van het weer en waarderingen van bezoekers meegenomen.

Daarnaast is ook gekeken naar de beste vakantiebestemmingen in Europa. Deze lijst met top 10 vakantiebestemmingen ziet er als volgt uit.

Land Naam Strand Bestemming Weer
Turkije Side 8,2 8,0 9
Turkije Alanya 7,9 8,0 7
Turkije Marmaris 6,8 8,3 8
Spanje Playa del Inglés 8,2 7,4 8
Turkije Kusadasi 7,3 8,2 9
Portugal Albufeira 8,3 7,8 9
Griekenland Chersonissos 6,1 7,7 10
Turkije Kemer 6,8 7,3 9
Turkije Gümbet 7,0 7,7 8
Griekenland Kos-city 7,3 8,0 9
Turkije Antalya 7,9 7,6 10
Griekenland Rethymnon 8,1 8,2 9

Griekenland is het land in de toptien met de meeste goede bestemmingen. Ook Spanje en Portugal komen in het onderzoek goed naar voren.

Land Naam Strand Bestemming Zomertemp Zonkans Score
Turkije Dalyan 8,9 9,0 29°C 78% 9,0
Portugal Monte Gordo 9,0 7,8 26°C 75% 8,9
Griekenland Stalis / Stalida 8,3 8,1 27°C 78% 8,9
Griekenland Stoupa 8,7 8,4 26°C 66% 8,9
Portugal Lagos 9,0 8,5 24°C 88% 8,8
Griekenland Tigaki 8,6 7,8 31°C 90% 8,8
Turkije Incekum / Avsallar 8,6 7,2 30°C 76% 8,7
Griekenland Naxos 8,8 8,6 26°C 75% 8,7
Spanje La Pineda 8,9 8,4 25°C 56% 8,7
Turkije Turunc 7,8 8,4 27°C 78% 8,7
Turkije Antalya 7,9 8,4 31°C 78% 8,7

Tips voor reisverzekering

Ga jij deze zomer voor het eerste alleen op vakantie of kan je gewoon wat tips gebruiken voor het afsluiten van een reis verzekering ? Hier onder vind je een paar tips van dingen waar je zeker heel erg goed op moet letten als je een verzekering gaat afsluiten, Tips voor reisverzekering .

Tip 1 Het is van groot belang dat je de algemene voorwaarden van de verschillende aanbieders van reisverzekeringen of annuleringsverzekeringen goed leest en met elkaar vergelijkt. In sommige algemene voorwaarden staan zeer strenge condities waaraan moet worden voldaan voordat de verzekeraars willen uitkeren.

Tip 2 Denk eerst goed na van welke zaken je het belangrijk vindt dat ze verzekerd zijn tijdens jouw reis. Het is ook vaak mogelijk om naast een basisdekking bepaalde zaken extra te verzekeren.

Tip 3 Bewaar goed de aankoopbonnen van spullen die je meeneemt op reis. De aanbieders van reisverzekeringen kunnen hiernaar vragen als je de spullen na diefstal of verlies wilt opgeven bij een verzekeringsmaatschappij.

Tip 4 Als je slachtoffer bent geweest van diefstal tijdens je reis, doe dan aangifte bij de plaatselijke politie. Verzekeringsmaatschappijen kunnen vragen naar een bewijs van aangifte bij het declareren van de spullen die zijn gesloten.

Zorgverzekering voor studenten? Ook in het buitenland geldig:

Klik hier of meer informatie kosten besparen?

Stedentrips

Het aantal stedentrips dat gemaakt worden blijven toenemen. De groeiende belangstelling voor stedentrips komt voort uit het grotere aanbod aan goedkope vliegtickets en de toenemende behoefte aan korte vakanties in ons drukke leven. Enkele trends van de afgelopen jaar zijn trips naar andere continenten en het zoeken van steden in Europa die niet in de top 10 staan van meest populaire steden. Daarnaast zijn vooral steden als Dubai, Singapore en Shanghai erg populair geworden. Steden als Milaan, New York en Barcelona zijn erg populair laatste tijd om een paar dagen te gaan shoppen. Vliegtickets zijn tegenwoordig een stuk goedkoper, reden genoeg om lekker een paar dagen te shoppen in deze prachtige steden.

Budgetbestemmingen zoals Rome, Dublin, Valencia of Budapest is laatste tijd mogelijk geworden dankzij de vele prijsvechters. Het toenemend aanbod van accomondaties zoals appartementen van particulieren en andere goedkope accommodaties maken het heel interessant om voor een paar dagen naar een leuke stad te vliegen.

Hieronder worden enkele populaire steden besproken:

Europa:

stedentrips-europa

Nederland – Amsterdam, Maastricht
België – Antwerpen, Brussel, Brugge en Luik
Frankrijk – Parijs, Monaco, Cannes, Nice
Spanje – Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga, Sevilla, Cordoba, Granada
Portugal – Porto, Lissabon
Italië – Milaan, Venetië, Rome, Florence, Napels, Pisa, Bologna, Verona, Turijn en Genua
Griekenland – Athene                                                         Afbeelding: pokerreizen.nl
Turkije – Istanbul
Hongarije – Boedapest
Tsjechië – Praag
Kroatië – Zagreb
Oostenrijk – Wenen, Salzburg
Zwitserland – Zürich, Geneve
Duitsland – München, Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Bremen, Dresden
Polen – Warschau, Krakau
Litouwen – Vilnius
Letland – Riga
Estland – Talllinn
Rusland – St. Petersburg, Moskou
Finland – Helsinkidenenmarken-stedentrip
Zweden – Stockholm
Noorwegen – Oslo
Denemarken – Kopenhagen
Ierland – Dublin
Engeland – Londen, Manchester, Birmingham                                                                Afbeelding: woldticketcenter.nl
Schotland – Edinburgh, Glasgow

Afrika:

Marokko – Marakech, Casablanca
Egypte – Caïro
Zuid Afrika – Kaapstad

Azie:stedentrip-azie

Thailand – Bangkok
Maleisië – Kuala Lumpur
Singapore – Singapore
China – Hong Kong, Beijing
Verenigde Arabische Emiraten – Dubai, Abu Dhabi

Amerika:

Verenigde Staten – San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, New York, Miami
Canada – Vancouver, Montreal

Minder populair, maar zeker de moeite waard:

– Beirut in Libanon heeft een prachtige binnenstad, goede restaurants en een bruisend uitgaansleven. Vanwege de onrustige politieke situatie komen hier weinig West-Europese toeristen
– Orange in Frankrijk is een stad dat de meesten kennen als spliting van de snelweg richting Spanje en de andere kant op naar de Cote D’Azur. De autovrije binnenstad is sfeervol en zeker de moeite van het ontdekken waard
– Valletta op Malta wordt eigenlij vrijwel nooit als stedentrip aangeboden. Malta wordt toch vooral als zonbestemming gezien. Toch is juist Valletta een prachtige stad om te bezoeken en bieden de omliggen plaatsen uitstekende hotels, heerlijk eten en een gezellig uitgaansleven. Vooral de combinatie van verschillende culturen die je terugziet in de architectuur maken een tripje de moeite waard
– Limassol op Cyprus is ook zo’n stad die het vooral moet hebben van zonzoekers, maar ook veel te bieden heeft op het gebied van uitgaan en uit eten. Een leuke afwisseling voor mensen die denken alles gezien te hebben.
– Boston in de Verenigde Staten is modern, veilig, schoon en onbekend bij de massa. Zakenreizigers die regelmatig naar Boston gaan weten dat deze stad ook voor toeristen zeker de moeite waard is.
– Triëste in Italië ligt tegen de grens met Slovenië aan en is weinig toeristisch. De binnenstad waar neonreclames een zeldzaamheid zijn straalt daarom ‘s avonds een zekere rust en authenticiteit uit die juist de kleine groep liefhebbers naar deze stad toetrekt.

Bron: Landenportal

Bekijk hieronder de top 10 grootste steden ter wereld voor nog meer inspiratie voor een (dure) stedentrip!

Backpackers

Backpacken is vrijheid hebben! In een groepreis doe je vaak niet de dingen wat als je backpacker wel zou doen, je leert mensen kennen en je kan je eigen schema uit stippelen. Reisgroepen komen meestal alleen op de typische toeristen plekken. Dus als backpacker heb je gewoon meer vrijheid en je ziet plekken waar je als groep niet heen zou gaan.

Ruim 25% van de Nederlandse backpackers is ooit in het buitenland in de problemen backpackers-afrikageraakt. Meestal gaat het om ziekte, het ontbreken van een visum, een niet volledig dekkende reisverzekering, extreme weers- omstandigheden of criminaliteit. 16% heeft problemen met de reispapieren of het ontbreken van een visum. 10% was niet goed verzekerd. Voor reizigers heeft Backtrackers.nl een checklist samengesteld. Check de punten waar je rekening mee moet houden!!!

 1. Reisverzekering
 2. Paspoort, identiteitskaart en visum
 3. Geldzaken
 4. Gezondheidsrisico’s op reis
 5. Vervoer in het buitenland
 6. Contact met huis
 7. Ambassades en consulaten
 8. Paklijst

Een goede voorbereiding is het halve werk! Als backpacker heb je natuurlijk niet een hele reis geplant maar heb je wel een globale planning in je hoofd. Een goede uitrusting is noodzakelijk. Niets is vervelender als je in een vreemd land geen geld meer hebt of niet de juiste documenten bij je hebt.

Een filmpje over backpackers, door backpackers gemaakt!

Reisverzekering
Hoewel je alles goed hebt voorbereid en je Lonely Planet als reisbijbel altijd paraat hebt, kan er toch van alles onverwacht gebeuren. Je kan ziek worden door bijvoorbeeld niet iets teveel alcohol of door verkeerd eten maar een steek van een insect in verre landen kunnen daar ook voor zorgen! Dat is nooit leuk. En al helemaal niet in een verre land. Want dan sta je daar in een wildvreemd land met andere gewoontes, een andere taal en autoriteiten die geen zin hebben om de zoveelste backpacker uit de brand te helpen. Zorg dat je altijd een goede reisverzekering hebt afgesloten!. Mondial Assistance biedt 24 uur hulpverlening voor backpackers! Zij zijn dag en nacht bereikbaar en je wordt direct geholpen, gewoon in het Nederlands. Zodat je niet naar woorden hoeft te zoeken en alles goed kan uitleggen. Dat is wel zo prettig, vooral in een noodsituatie.

Afbeelding: africanoverlandtours.com

Vakantie

Lekker moet vrienden of alleen met je geliefde een weekje ertussen uit? Heerlijk! Alleen waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat?

Bekijk de video hieronder ook voor de populairste vakantiebestemmingen:

Al in de vakantie bestemming? Lees dan snel verder voor enkele handige tips!

Het is zeker aan te raden om een (reis) verzekering af te sluiten. Er zijn verschillende verzekeringen beschikbaar, hieronder bespreken we enkele.

Annuleringsverzekering:
Deze premie bedraagt meestal een percentage van de totale reissom + een vaste bedrag poliskosten per boeking. De verzekering is dan geldig vanaf de datum van afgifte tot en met de einddatum van de reis.

Het is handig om een annuleringsverzekering te nemen, vooral als je vroeg boekt. Deze verzekering dekt onder andere de kosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden bestaat volgens de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. In grote lijnen vallen onder deze voorwaarden alle gebeurtenissen die je van tevoren niet hebt kunnen voorzien zoals:

 • Erstige ziekte of overlijden van de reiziger en/of familieleden in de 1e of 2de graad of huisgenoten
 • Onvrijwillige werkloosheid na een vaste dienstverband

Uitkeringen voor ongenoten reisdagen wordt verleend wegens:

 • Onvoorziene ziekenhuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode
 • Afbreking van de reis door een onzekere gebeurtenis
 • Onvoorziene vertraging langer dan 8 uur van bus of vliegtuig bij vertrek vanuit Nederland.

Aflopende reisverzekering:
Met een aflopende reisverzekering bent u verzekerd tegen eventuele risico’s die je kunt oplopen. Dat is wel zo prettig als er op onvoorziene momenten iemand voor je klaar staat. De basisdekking bestaat onder andere uit je:

 • Bagage
 • Telecommunicatiekosten
 • Peronenhulpverlening
 • Buitengewone kosten
 • Schade logiesverblijven

Daarnaast kun je je basisdekking uiteraard uitbreiden met onder andere de volgende dingen:

 • Geneeskundige kosten
 • Ongevallen
 • Sport en wintersport
 • Rechtsbijstand
 • Geld
 • Hulp & huur vervoermiddel
 • Extra sportuitrusting
 • Topdekking

Zo kunt u de reisverzekering helemaal naar uw eigen wensen en omstandigheden aanpassen.

reisverzekering-doorlopendreisverzekering

Doorlopende reisverzekering:
Ga je jaarlijks eenmalig op vakantie dan kan je over het algemeen het beste kiezen voor een kortlopende (aflopende) reisverzekering. Wanneer je jaarlijks vaker op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper.

Afbeelding: verzekering-vergelijk

Sneeuwbestemmingen

De leukste sneeuwbestemmingen voor jongeren!

Vrijwel iedereen zal wel eens het kijkcijferkanon ‘Oh oh Cherso’ hebben gekeken. Een enkeling heeft misschien ook nog een aflevering van de winterse equivalent van het programma, ‘Oh oh Tirol’, gezien. Het was natuurlijk ontzettend genieten om illustere figuren als Barbie, Sterretje en Tijgertje op de piste te zien. Maar hoewel de hoofdrolspelers hier en daar zijn uitgelachen en bespot werden, kunnen we om één ding niet heen draaien: ze hebben een geweldige wintersport achter de rug.

wintersport

Want wie wil zo’n vakantie nu niet? Een week skiën en onbeperkt feesten klinkt natuurlijk niet heel slecht. Maar dan moet je wel weten waar je naartoe moet, want de beroemde ‘aprés-ski’ zal je niet overal aantreffen. Hoewel het een Franse term is, wordt het in Oostenrijk het meest toegepast. Het is in veel wintersportoorden in Oostenrijk eerder regel dan uitzondering om na een mooie dag skiën lekker uit te blussen in een aprés-ski-bar, chalet of tipi. Met name tijdens een  wintersport in Mayrhofen zal je tegen het eind van de middag onder het genot van    glühwein, flügel of gewoon bier alle adrenaline van de dag skiën kwijt kunnen in één van de vele aprés-ski-hutten.

De term komt, zoals gezegd, oorspronkelijk uit Frankrijk, waar de aprés-ski het vervangen van de oncomfortabele skischoenen voor sneeuwlaarzen betekende. Hoewel de Fransen in veel gebieden de moderne variant van de aprés-ski nog hebben kunnen weren, zijn er enkele skigebieden de afgelopen decennia omgetoverd tot massale studentenbestemmingen. Neem bijvoorbeeld Val Thorens. Dit is het hoogste skigebied van Europa, waardoor er een grote sneeuwzekerheid is. Een wintersport in Val Thorens staat garant voor sneeuw, kilometers aan piste en een hoop feest. Hier wordt zelfs de zogenaamde ‘Dutch week’ georganiseerd, dus als je met landgenoten wil skiën en feesten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wintersport-jongeren

Krijg jij bij het lezen van dit artikel ook al weer de kriebels om te gaan wintersporten? De adrenaline, de kik, de snelheid, wintersporten is eigenlijk veel te gaaf om links te laten liggen. Met een beetje geluk zit je een week lang in de sneeuw, de zon en de kroeg. De serene rust van de Alpen, het prachtige uitzicht wanneer je de lift uitstapt en de heerlijke buitenlucht zullen je dag in, dag uit goed doen. In Mayrhofen en Val Thorens vindt je kilometers aan piste, veel leuke faciliteiten als aprés-ski-hutten, funparks en ongeprepareerde pistes, leuke skiklassen, een grote sneeuw- en zonzekerheid en luxe accommodaties om jouw verblijf te perfectioneren. Dus of je nu net begint met skiën of al moeiteloos van de zwarte pistes af gaat, in Mayrhofen en Val Thorens zal je onbeperkt genieten van alles wat wintersport inhoudt.

Afbeelding1: bungalowkeuze.nl
Afbeelding2: snellevliet.nl

Wereldreis

Wie droomt er niet over, een reis over de hele wereld. Even weg Tussenjaar-wereldreisvan de vergaderingen en de strakke deadlines. Lekker ontspannen, weg van de stress. Tijdens een wereldreis kom je tot rust, en dat gevoel kunnen mensen na thuiskomst nog wel een paar maanden vasthouden.

Het belangrijkste is je budget. Breken hoeveel geld je tot beschikking hebt. Het verschilt per persoon en per bestemming hoeveel het gaat kosten. Met 1.500 euro houd je het in Australië gemiddeld 45 dagen uit en in India ruim 100 dagen.

Heb je nu serieus een overwegen genomen om een wereldreis te maken?  Dan vind je hier handige tips en informatie waar je rekening mee moet houden.

 • Ga na welke visa je nodig hebt en hoe je die moet aanvragen;
 • Kijk na hoe lang je paspoort nog geldig is;
 • Sluit een goede reisverzekering af;
 • Zoek op tijd uit of je vaccinaties nodig hebt.

Hoe zit het tegenwoordig met je baan als je op wereldreis wilt? Is het mogelijk een een paar maanden ertussen uit te gaan? Tegenwoordig wel! Onbetaald verlof is tegenwoordig zo geregeld bij grote bedrijven. Nog geen tien jaar geleden was het anders. Hoe gingen ze dat regelen op werk? Hoe moest het verder met zijn carrière  Mensen zijn tegenwoordig ondernemender en flexibeler dan vroeger. Als ze op reis willen doen ze dat.

Een lange reis maken hoeft geen einde van je carrière meer te betekenen. Vaak kunnen zij terugkeren op hun oude plek, of een vergelijkbare plek in het concern. Baangarantie bij onbetaald verlof bestaat niet, maar steeds meer bedrijf doen wel hun best om het te realiseren.

Lijstje met tips om mee te nemen

Een wereldreis is niet alleen vakantie vieren, maar ook hard werken. Zo moet je elke dag weer vervoer regelen, hotel en eten regelen, overnachten in slechte en lawaiierige hotels, paar dagen in vieze kleding rond lopen en ga zo maar door. Rondreizen betekent ook nieuwe landen, mensen en culturen ontdekken. Veel studenten gaan na het afstuderen een aantal maanden reizen voordat ze zich in een carrière storten.

Bekijk ook deze video hieronder voor alvast wat jouw te wachten staat als jij een wereldreis gaat maken!

Enkele populaire bestemmingen:

 • Zuid-Oost Azie
 • Indonesie
 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
 • Midden- en Zuid-Amerika

Enkele handige links en ervaringen:

2 Op Reis
Arjan en Mariska hebben de knoop doorgehakt. Op 15 juli 2009 stappen ze op het vliegtuig om gedurende elf maanden lang te gaan reizen over diverse continenten. Een lang gekoesterde droom, waarover ze nagedacht, gedroomd en gepraat hebben en die eindelijk werkelijkheid gaat worden.

Wij Zijn Weg
Patrick en Greet gaan in mei 2009 voor maar liefst acht jaar de wereld rondrijden met hun 4×4 truck. Vanuit België rijden ze via de Balkan en Turkije helemaal naar Singapore. Door enkele verschepingen willen ze daarna ook Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika doorkruisen.

Onze Wereldreis
Laurens en Christina gaan een jaar lang op reis. In 2007 en 2008 bezoeken ze maar liefst vijf continenten, waaronder Azië, Australië, Antarctica en Zuid-Amerika. Een prachtige ervaring, zeggen ze zelf. Veel verhalen en foto’s en zelfs enkele videobeelden houden ze bij op hun reisblog.

Wereldrondreis
Martin was na zijn stages in Curaçao en Zuid-Afrika vastbesloten een wereldreis te maken. Van mei tot en met december 2006 is hij op reis geweest naar Zuid-Amerika, Oost-Europa en Zuidoost-Azië. Het werd een reis om nooit te vergeten.

Travel The Globe
Het verlangen te vertrekken zat al drie jaar in de gedachten van Line en Dave uit Antwerpen. In augustus 2007 is het eindelijk zover: na heel wat plannen en sparen vertrekken ze voor een wereldreis van drie jaar. De kinderwens is even uitgesteld, het weinige (materiële) dat ze hebben laten ze achter en ze gaan op avontuur. De belevenissen op zo’n lange reis zullen alleszins veel intenser zijn en de voldoening achteraf eens zo groot!, zeggen ze op hun website.

Ligfietsvakantie
Vier avontuurlijke mensen gaan vanaf juli 2007 een reis van 10.000 kilometer per ligfiets door Australië en Nieuw-Zeeland maken. Acht maanden trekken ze uit om het continent te doorkruisen. Een generale repetitie in België moest uitwijzen of ze het streefgetal van 500 kilometer per week zouden kunnen halen.

Bron: Wereldreis.net

Afbeelding: dashingdays.nl

|