Studenten OV in de zomervakantie

Het is bijna zo ver, de zomervakantie komt er weer aan! Nog een paar weekjes school en daarna hebben we lekker zomer vakantie. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk met je studenten OV, tot wanneer is je studenten ov nou eigenlijk geldig.

De week studenten Ov is niet geldig .

Weekendabonnement

Met een weekendabonnement reis je gratis in het weekend, maar ook in de vakantie en op feestdagen. Ook op Goede Vrijdag reis je gratis met je weekendabonnement – net zoals een weekabonnement– . Doordeweeks reis je met een weekendabonnement met 40% korting , met de trein. Reis je met stads- en streekvervoer, dan reis je met 34% korting.

Weekabonnement 

In de vakantie gelden andere regels voor het studenten weekabonnement. Je reist dan de hele periode met 40% korting met de trein en 34% met stads- en streekvervoer.

16 juli 4.00 uur tot 16 augustus 4.00 uur reis je met een weekabonnement de hele periode met korting. Ook op de feestdagen reis je met korting. Voor weekendabonnementen verandert er niets in de zomerperiode.

Meer informatie vind je op www.duo.nl. (directe link naar http://www.duo.nl/particulieren/reizen/week_of_weekend.asp)

De Studenten OV-chipkaart

Je hebt een Studenten OV-chipkaart met reisproduct nodig om te kunnen reizen met het openbaar vervoer. Je week- of weekendabonnement staat niet automatisch op je Studenten OV-chipkaart, je moet je kaart eerst klaarmaken voor gebruik door het reisproduct op te halen en op je kaart te zetten.

Het studentenreisproduct 

Je hebt een OV-chipkaart met studentenreisproduct nodig om gratis of met korting te kunnen reizen met het openbaar vervoer. Je week- of weekendabonnement staat niet automatisch op je OV-chipkaart, je moet eerst het nummer van je OV-chipkaart doorgeven (je kaart koppelen) zodat het studentenreisproduct voor jouw kaart kan worden klaargezet op de ophaalautomaten.

OV-chipkaart aanvragen
Een persoonlijke OV-chipkaart kun je aanvragen via www.och-chipkaart.nl of bij een openbaar vervoersbedrijf.

Nadat je studiefinanciering hebt aangevraagd, krijg je automatisch het aanvraagformulier voor koppeling van het studentenreisproduct aan jouw kaart toegestuurd. Vervolgens wordt het product voor je klaargezet en kan je het op je persoonlijke OV-chipkaart laden.
Zie www.studentenreisproduct.nl voor meer informatie.

Wanneer reisproduct ophalen?

Je kunt je studentenreisproduct ophalen vanaf de 15e van de maand voordat je studiefinanciering ingaat. Je kunt er vervolgens mee reizen vanaf het moment dat je studiefinanciering ingaat.

Hoe haal je je reisproduct op?
Je kunt je reisproduct snel en eenvoudig ophalen bij een ophaalautomaat.
Zoek een ophaalautomaat bij jou in de buurt. Via deze link kun je adressen vinden met zo’n ophaalautomaat.

Reizen met het studentenreisproduct
Je hebt een persoonlijke OV-chipkaart mét een geldig studentenreisproduct? Dan ben je nu klaar voor het reizen met het openbaar vervoer. Als je instapt, check je in. Als je uitstapt, check je uit. Waar dit niet mogelijk is, toon je jouw OV-chipkaart aan de controleur.

In- en uitchecken
Het moment van inchecken bepaalt of je de hele reis gratis of met korting reist. Reis je buiten je vrij-reizen periode, zorg dan dat je saldo op je kaart hebt geladen.

Stap je over naar een ander vervoermiddel?

Bijvoorbeeld van de tram naar de bus? Dan moet je bij de tram eerst uitchecken en bij de bus weer inchecken. Dit kan bij de poortjes of bij de losse kaartlezers.

OV-chipkaart verloren?
Bel dan met de Klantenservice OV-chipkaart: 0900-0980 (€ 0,10 p.m.). Je kaart wordt binnen 24 uur geblokkeerd en je hoort direct hoe je een vervangende kaart kunt aanvragen. Na aanvraag zul je binnen twee weken een vervangende kaart ontvangen.

Gestopt met studeren
Je hebt dan geen recht meer op studiefinanciering . Ze je studiefinanciering stop bij DUO en verwijder het studentenreisproduct van je kaart bij een ophaalautomaat.

Daarna kun je je kaart blijven gebruiken als persoonlijke OV-chipkaart en er bijvoorbeeld saldo op laden.
Kijk op www.duo.nl (088) 424 76 99 (lokaal tarief) of kijk voor een instructie op www.studentenreisproduct.nl/stopzetten

Meer informatie
Op www.studentenreisproduct.nl (nieuw venster) vind je uitgebreide informatie over het studentenreisproduct.

Reizen kortingsuren studentenreisproduct

• Zet saldo op je kaart als je in de kortingsuren reist met bus, tram of metro in Rotterdam of Amsterdam. De poortjes of kaartlezers berekenen in de daluren automatisch het juiste kortingstarief. Saldo kun je laden via de oplaadpunten en via de kaartautomaten in het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.ov-chipkaart.nl

• Zorg voor het reizen op saldo tijdens je kortingsperiode voor voldoende saldo op de kaart. Bij een negatief saldo kun je niet reizen. Je moet dan eerst je saldo opladen bij een oplaadautomaat.

Tip: Wil je niet steeds na hoeven denken of er nog wel genoeg saldo op je kaart staat? Dan kun je kiezen voor ‘automatisch opladen’. Maak hiervoor een Mijn OV-chipkaart account aan. Via dit account kan je ook je saldo, producten op je kaart en je reisgegevens bekijken.

• Het moment van inchecken bepaalt of je je hele reis vrij, of met korting maakt. Als je incheckt tijdens de kortingsperiode, dan wordt de hele gemaakte reis met korting berekend. Check je in in je vrij reizen periode, dan is de hele reis gratis.

OV-kaart verloren, gestolen of defect?

Als je OV-chipkaart verloren of gestolen is, meld dit dan meteen bij de klantenservice OV-chipkaart (0900-0980, €0,10 p.m.). Je kaart wordt dan geblokkeerd, zodat er geen misbruik van kan worden gemaakt. Stond er nog saldo op je verloren/gestolen kaart? De klantenservice vertelt je of en hoe je dit terug kunt krijgen.

De Klantenservice regelt meteen ook je aanvraag van een vervangende kaart. Je kunt géén vervangende kaart aanvragen via deze website. Bel dus zo snel mogelijk met de Klantenservice OV-chipkaart!

Klik hier voor een introductie filmpje over de OV-chipkaart

|