Leren solliciteren

Solliciteren is te leren. Het is op het moment een fulltime baan. Zoeken naar een baan.

– Wat wil ik eigenlijk precies?
– Wat wil ik niet doen, wat is belangrijk voor mij?
– Maar wat verdiend, wat zijn de doorgroei mogelijkheden?

Heb je dit scherp. Dan komt de volgende fase:

– Vinden van juiste vacatures, in de regio, binnen een leuke organisatie?

Dan start het sollicitatieproces:

– Sturen van de sollicitatiebrief (email) en CV
– Nabellen
– Het sollicitatiegesprek
– Assesment etc.

Kortom een (lang) proces. Iets dat je niet wekelijks doorloopt. Bereid je daarom goed voor. Solliciteren is te leren en te trainen.

Dit verhoogd de scoringskans met 70%

Hieronder een greep uit de onderwerpen:

» Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?
» Voorbeelden van sollicitatiebrieven
» Voorbeeld CV – Curiculum vitae
» Online solliciteren
» Waar en hoe vind ik vacatures?
» Het sollicitatiegesprek – Tips – Meest gestelde vragen
» Top vragen aan de recruiter waar je mee gaat scoren

» Vragen van de recruiter waar jij je op kunt voorbereiden
» De sollicitatiecode
» Solliciteren in het Duits, Engels, Spaans en Frans
» CV vertalen naar het Engels
» Het voorwaarden gesprek (de aanstelling)

Curriculum Vitae

Het Curriculum Vitae (CV)
Het doel van uw CV is in de eerste plaats u en uw vaardigheden
cv-curriculum viteabij een mogelijke werkgever aan te prijzen. Werkgevers willen een CV zien waaruit naar voren komt wat de kandidaat kan, hoe effectief hij of zij is en waarom juist die kandidaat uitgenodigd moet worden voor een gesprek. Traditioneel bevat een CV een overzicht van uw opleiding, werkervaring en interesses. Het licht toe waarom u wel of niet geschikt bent voor die bepaalde baan. In de tweede plaats is het CV een leidraad bij het inschatten van uw succes in de toekomst aan de hand van wat u in het verleden gedaan hebt. Een CV is een korte schets, geen autobiografie. Als u uitgenodigd wordt voor een persoonlijk gesprek krijgt u de kans bijzonderheden nader toe te lichten. Ongeacht de structuur die u voor uw CV gebruikt, gelden in het algemeen de volgende regels.

» 
houd het eenvoudig en stop het niet vol met onbelangrijke zaken;
» zorg dat het goed leesbaar en foutloos is;
» werk niet met kopieën;
» wees eerlijk;
» gebruik bij voorkeur actieve werkwoorden zoals voltooide, bereikte, leerde, diende, was verantwoordelijk voor, regelde, zorgde ervoor dat, enz.;
» vermeld waar u bereikbaar bent.

Tien tips voor een top CV
Wil je echt een top Cv maken, klik dan hier voor de 10 tips voor een top CV.

Bekijk dit filmpje hieronder voor nog meer tips om een goede CV op te stellen:


Opbouw (basis/standaard) CV

De meest gebruikelijke volgorde van een CV is als volgt:

1. Persoonlijke gegevens
2. Klein persoonlijk profiel
3. Opleiding
4. Werkervaring
5. Activiteiten en kwalificaties
6. Referenties

Lees verder …

Sollicitatiebrief

De concurrentie op de arbeidsmarkt is in sommige sectoren weer groot, dus is het zaak om als sollicitant goed voor de dag te komen. Een sollicitatiebrief is meestal een eerste kennismaking met uw werkgever; u geeft ermee uw visitekaartje af.

De sollicitatiebrief

U moet dus opvallen door een perfecte sollicitatiebrief. Ook als u per e-mail reageert is dat belangrijk, want vaak wordt uw reactie uitgeprint en gewoon met de schriftelijke reacties meegenomen (voor meer info over de sollicitatie e-mail).

sollicitatiebrief

Een schriftelijke sollicitatie bestaat uit een sollicitatiebrief en een curriculum vitae (c.v.). Op deze pagina zullen we de sollicitatiebrief toelichten (zie menu voor het c.v.). De schriftelijke sollicitatie is een eerste selectiemethode voor werkgevers. Niemand wordt op grond van een sollicitatiebrief aangenomen, wel worden er velen op afgewezen. Besteed hier dus veel aandacht aan.

TIP: 50 professionele voorbeeld sollicitatiebrieven

Goed voorbeeld doet volgen, daarom hebben wij een aantal sollicitatiebrieven opgesteld die jij kunt gebruiken om de perfecte sollicitatiebrief te schrijven!

Ga dan direct naar een aantal goede voorbeeld sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief schrijvensollicitatiebrief-tips
Een sollicitatiebrief schrijven is niet gemakkelijk. Vooral voor mensen die geen ervaring hebben met het schrijven van een sollicitatiebrief. Een sollicitatiebrief moet namelijk formeel/zakelijk opgesteld worden en dat kan een probleem vormen.

Tips bij opstellen van sollicitatiebrief
Het is belangrijk dat je sollicitatiebrief positief opvalt,  tussen waarschijnlijk meerdere sollicitatiebrieven. Maar hoe kan je nou opvallen met je sollicitatiebrief. Daar moet je een beetje creatief voor zijn. Maar je kan bijvoorbeeld opvallen met je CV:

– Opleiding maar ook stages en projecten.

– Geef je sterke punten die niet standaard zijn

– Probeer zo goed mogelijk alle functie-eisen in te vullen met jouw ervaring en kwaliteiten

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je brief grammaticaal goed in elkaar zit. Dit is essentieel voor functies waar je veel moet communiceren met klanten/leveranciers.

Bekijk hieronder een filmpje waardoor jouw sollicitatiebrief zeker bovenaankomt te liggen!

Creatief met verzenden
Als je de sollicitatiebrief hebt geschreven dan kan je er voor kiezen om deze via de mail te verzenden. Dit betekent wel dat je je niet zal onderscheiden. Alle kandidaten gaan waarschijnlijk op deze manier reageren. Wees dus creatief, als je gaat solliciteren naar een baan die echt goed bij je past en waar je helemaal verliefd op bent. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je sollicitatiebrief per post te sturen. Post is toch persoonlijker dan email. Iedereen krijgt tegenwoordig mailtjes waardoor het standaard is geworden. Post is persoonlijk, valt op en is schaarser aan het worden. Bedenk je maar eens hoe vaak jij nog post krijgt die niet standaard is opgesteld door een bedrijf. Om helemaal de aandacht te trekken zou je de sollicitatiebrief ook aangetekend kunnen sturen. Wees je er dan wel van bewust dat de inhoud van je sollicitatiebrief op en top moet zijn, anders sla je zeer zeker een flater.

Externe zaken; digitale visitekaartje
Wees je er van bewust dat je jezelf niet alleen presenteert met het schrijven van je sollicitatiebrief maar ook met social networks. Social networks, zoals hyves en facebook, worden steeds belangrijker gevonden door bedrijven. Bedrijven bekijken een kandidaat dus ook op deze netwerken en als je dan een wat “aparter” voorkomen hebt dan is je sollicitatiebrief dan kan dat wel eens nadelige gevolgen hebben. Scan je zelf daarom eerst binnen Google. Een voorbeeld met de naam Jan Bakker ziet er dan als volgt uit: “Jan Bakker”. Door gebruik te maken van de aanhalingstekens beperk je het aantal zoekresultaten.

Voorbeeld sollicitatiebrief
Nog steeds niet voldoende informatie? Op sollicitatieinfo.nl is er een voorbeeld te downloaden. Zo kan je eens vergelijken of je al in de goede richting zit.

Afbeelding: enterworks.nl

Sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprektips solliciteren-sollicitatiegesprek
Het CV en de sollicitatiebrief zijn zeer belangrijke visitekaartjes maar slechts middelen om te worden uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek. Een sollicitatiegesprek geeft beide partijen, het bedrijf en de sollicitant, de gelegenheid zich te oriënteren en elkaar beter te leren kennen. Een duidelijke en goed voorbereide presentatie (het sollicitatiegesprek) van uw kant vergroot natuurlijk de kans op de baan.                    Afbeelding: the-nuc.nl

De voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit gaat natuurlijk ook op voor een sollicitatiegesprek. Bereid je dus voor! Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over het bedrijf, de branche waar het zich in bevindt en andere ontwikkelingen. Wat weet u zelf van deze branche? Wellicht kunt u wat lezen, documentatie opzoeken op internet of bibliotheek. Alle kleine beetjes kunnen helpen.

Bekijk dit filmpje hieronder voor nog meer tips voor bij een sollicitatiegesprek!

Bedenk mogelijke vragen 
Maak een lijstje met vragen. Zijn er nog onduidelijkheden over de baan zelf, de verantwoordelijkheden en taken? Daarnaast is het sollicitatiegesprek het moment om meer concrete informatie in te winnen! Dus stel vragen over de organisatie, de geschiedenis, toekomstplannen, de afdeling en de werktijden.

Daarnaast is het noodzaak u voor te bereiden op vragen van hun zijde. Veel gestelde vragen zijn:

» 
Waarom bent u bij uw vorige werkgever weggegaan?
» Waarom wilt u bij dit bedrijf werken?
» 
Wat verwacht u van dit werk?
» Waarom zou juist u deze baan moeten krijgen?
» Wat zijn uw twee beste en slechtste eigenschappen?
» Waarom wilt u deze baan?

Op sollicitatieinfo heb je een ultime lijst met de 100 meest gestelde sollicitatievragen.

Meer of professionele hulp nodig?

Probeer dan eens een sollicitatiecoach. Deze kan je persoonlijk begeleiden met alle aspecten binnen het sollicitatieproces. Maken van een CV, vinden van een passende vacature, corrigeren / ondersteunen met de juiste brief etc.

|