Uiterlijke Verzorging
– Vakopleiding Visagie
Vind je het leuk om mensen op te maken en zou je hier je beroep van willen maken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Met de praktijkgerichte opleiding Visagie leer je professionele make-up aanbrengen. Je leert sterke gezichtskenmerken benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up kiezen.

– Cursus Haarstyling
Wil je op een professionele manier de mooiste kapsels leren maken? Bijvoorbeeld als aanvulling op je vakkennis, of om aan de slag te kunnen als haarstylist? Dan is dit dé opleiding! In zes maanden leer je alle haarstylingtechnieken tot in de puntjes beheersen. Je leert bijvoorbeeld werken met de föhn, krultang, carmen set en steiltang.

– Vakopleiding Nagelstyling
Het hebben van mooie, verzorgde nagels is voor veel vrouwen belangrijk. Het is een soort visitekaartje voor jezelf. Voor fraaie nagels breng je dan ook graag een bezoek aan een professionele nagelstyliste.

– Vakdiploma Pedicure
Voeten hebben heel wat te verduren. Geen wonder dat steeds meer mensen een beroep doen op de pedicure! Voor het verhelpen van klachten, voor een beautybehandeling of als pure verwennerij.

– Vakdiploma Schoonheidsspecialist
Wie er goed uitziet, zit beter in zijn vel. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen regelmatig een bezoekje brengen aan de schoonheidsspecialist. Voor een beauty-behandeling of gewoon als pure verwennerij. Als schoonheidsspecialist heb je dan ook een ontzettend leuk beroep waarin je veel voor mensen kunt betekenen.
Sport en Voeding
– Cursus Sportmassage
Het overgrote deel van sportblessures zou niet mógen gebeuren. Een goede begeleiding en een serieuze warming-up voorkomen een hoop leed. Natuurlijk moet je dan wel weten waar je mee bezig bent. De nodige kennis van het menselijk lichaam in het algemeen en het bewegingsapparaat in het bijzonder, doe je op met de cursus Sportmassage van de LOI.

– Cursus Gewichtsconsulent
Praktisch iedereen is wel met zijn gewicht bezig. Met deze opleiding kun je daar nu zelf op inspelen. Als gewichtsconsulent begeleid je uitsluitend gezonde volwassenen met overgewicht of ondergewicht. Wil je dit goed doen, dan heb je daar een behoorlijke dosis vakkennis en praktische handigheid voor nodig. Van voeding, gezond bewegen en de psychologische aspecten die daarmee samenhangen, maar ook van voorlichting geven, praktijkvoering en ga zo maar door.

– Cursus Voedingsleer
Bewust leven en met je gezondheid bezig zijn. Dat betekent ook: weten wat je eet. Bij jouw manier van leven hoort een verantwoorde voeding. Niet te vet, niet te veel en niet te eenzijdig. Maar daarmee ben je er nog niet. Voeding moet individueel zijn afgestemd op wat een lichaam nodig heeft. Zeker wanneer dat lichaam extra aandacht vraagt, zoals bij aanstaande moeders, jonge kinderen, bejaarden, sporters of mensen met ziekten, aandoeningen of overgewicht.

– Cursus Sportvoeding
Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Hoe beter de voeding, des te beter de prestaties. De juiste voeding kan zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Het is dan ook niet zo gek dat de vraag naar deskundig sportvoedingsadvies enorm is! In deze cursus leer jij zo’n deskundig advies geven. Je kent straks de specifieke behoeften van duursporters, krachtsporters en teamsporters en kunt deze vertalen naar een advies op maat, volledig afgestemd op de persoon en de soort sport. Je doet niet alleen kennis op over voeding, maar ook over het geven van voorlichting en advies, en over het voeren van je eigen praktijk. De LOI is de enige in Nederland die zo’n complete opleiding Sportvoeding aanbiedt.