– Cursus Psychologie
Welke factoren spelen zich af in de geest; door welke omstandigheden worden iemands ontwikkeling en persoonlijkheid bepaald; wat zijn de menselijke behoeften en hoe gaat de psychologie als wetenschap te werk? In de cursus ga je actief aan de slag met deze kennis. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van anderen.

– Cursus Arbeids- en organisatiepsychologie
Mensen vormen het kapitaal van een organisatie. Medewerkers moeten niet alleen aan bepaalde eisen van vakbekwaamheid voldoen en productief zijn. Ze moeten ook voldoening hebben in hun werk en efficiënt in een organisatievorm kunnen functioneren. Meestal hangen deze aspecten nauw met elkaar samen: hebben mensen het naar hun zin op hun werk, dan beïnvloedt dat de werkhouding positief.

– Cursus Inleiding pedagogiek en onderwijskunde
Ben je geïnteresseerd in de invloed van opvoeding? En wil je weten wat voor invloed het gezin op het individu heeft en hoe dit weer effect heeft op de didactiek van het onderwijs? Dan is de cursus Inleiding pedagogiek en onderwijskunde echt iets voor jou!

– Cursus psychologie-pedagogiek
Vind je het omgaan met mensen belangrijk in je beroep? Ben je geïnteresseerd in het gedrag van die mensen, en de manier waarop ze zelfstandig en in een groep functioneren? Dan is het beroep van Psychologisch-pedagogisch assistent voor jou wellicht een goede keuze.

– Cursus Ontwikkelingspsychologie
Ieder mens maakt gedurende zijn leven een ontwikkeling door. Een lichamelijke ontwikkeling, een sociale en emotionele ontwikkeling en een ontwikkeling van het denkvermogen. Over dit proces gaat de cursus Ontwikkelingspsychologie. Hoe verandert iemands lichamelijk en psychisch functioneren in de loop van zijn of haar leven? En welke invloed hebben deze veranderingen? Een boeiende cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke ontwikkeling.

– Cursus Persoonlijkheidsleer
Wat beweegt mensen? Waarom doen mensen zoals ze doen en wat maakt elk mens uniek? Over deze en andere vragen gaat de cursus Persoonlijkheidsleer. In de opleiding is bovendien aandacht voor de afgeleide therapeutische methodieken. Een boeiende opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in mensen. De cursus Persoonlijkheidsleer vormt bovendien een prima kennismaking met het vakgebied en biedt een goede opstap voor een vervolgstudie op het gebied van psychologie.

– Cursus Sociale psychologie
Ben je geïnteresseerd in psychologie? Wil je meer inzicht krijgen in het sociale aspect van het menselijk gedrag? Dan is dit de ideale cursus voor jou! Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.: Hoe beïnvloeden mensen elkaar? Hoe vormen mensen zich een indruk van iemand? Hoe ontstaan conflicten? Hoe ontstaat discriminatie en wat kun je ertegen doen? Hoe wordt je zelfbeeld bepaald door je sociale omgeving?

– Basisopleiding Onderwijsassistent
Wil je graag in het onderwijs werken en spreekt het beroep van onderwijsassistent je aan? Maar wil je er eerst achter komen of dit beroep echt iets voor je is? Volg dan de Basisopleiding Onderwijsassistent! Je maakt kennis met alle aspecten van het vak. Zo krijg je in slechts zes maanden een goed beeld van de functie.

– Basisopleiding Kinderopvang
Ben je gek op kinderen en zou je willen werken in de kinderopvang? Maar wil je er eerst achter komen of het beroep van leidster echt iets voor je is? Volg dan de Basisopleiding SPW 3 Kinderopvang! Je maakt kennis met alle aspecten van het vak.

– Cursus Inleiding klinische psychologie
Ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen? In afwijkend, slecht aangepast of ‘abnormaal’ gedrag dat door iemand zelf of zijn omgeving als ongewenst wordt ervaren? Dan is de cursus Inleiding klinische psychologie iets voor jou!