Juridisch
– Cursus Belastingconsulent
De LOI biedt je als enige in Nederland de mogelijkheid om de opleiding Belastingconsulent via flexibel afstandsonderwijs te volgen. Na het afronden van deze opleiding kun je een gedegen belastingadvies geven. Als zelfstandig belastingconsulent bijvoorbeeld. Maar denk ook eens aan een functie bij een belastingadviesbureau of accountantskantoor.

– Cursus Inleiding Recht
“Goede mensen hebben geen wetten nodig”, vond de filosoof Plato. Maar niet iedereen is altijd goed en bovendien kijken verschillende mensen nogal eens anders tegen een situatie aan. In zo’n geval moet de wet uitkomst bieden. Wil je meer weten over de Nederlandse wet, het publiek- en privaatrecht, de rechterlijke organisatie en hoe wetten tot stand komen? Dan biedt deze opleiding op HBO-niveau voor jou de perfecte basis.

– Cursus Juridisch Adviseur Bedrijfsrecht
Ben je al werkzaam in een juridische richting en wil je meer weten over onderwerpen als Ondernemingsrecht, Communicatie en Arbeidsrecht? Deze opleiding op HBO-niveau brengt je alle kennis bij.

– Cursus Juridisch Secretaresse
Werk je als secretaresse of secretarieel medewerker op een notaris- of advocatenkantoor of op een juridische bedrijfsafdeling, dan blijkt in de praktijk dat je aan alleen een secretaresseopleiding niet genoeg hebt. In je werk krijg je namelijk met allerlei zaken te maken die specifiek zijn voor het kantoor of de afdeling waar je werkt.

– Cursus Juridisch Medewerker Bedrijfsrecht
Heb je in je werk met bedrijfsjuridische zaken te maken of ambieer je een functie in een juridische richting? Met de opleiding Juridisch medewerker bedrijfsrecht leg je een sterke juridische basis.

– Cursus Juridische vaardigheden
Ben je werkzaam in een juridische omgeving of wil je in een juridische omgeving aan de slag? Schrijf je dan in voor de korte en praktijkgerichte HBO-cursus Juridische vaardigheden! Tijdens de opleiding train je, aan de hand van oefeningen, de belangrijkste juridische vaardigheden. Zo leer je onder meer arresten lezen, casussen oplossen en juridische informatie uit digitale bronnen opzoeken.

– Praktijkdiploma milieurecht
Voortdurend komen er meer regels, wetten en verordeningen op milieugebied om de kwaliteit van onze leefomgeving zo hoog mogelijk te houden. Het bedrijfsleven ontkomt niet aan de strengere controles op de naleving hiervan.

– Praktijkdiploma arbeidsrecht
Flexibilisering van arbeid is dé trend. Zowel werkgevers als werknemers ondervinden hiervan de gevolgen. Als werknemer moet je tegenwoordig goed op de hoogte zijn van je eigen rechten. Als werkgever wil je efficiënt handelen en factoren met betrekking tot arbeidsrecht juist kunnen beoordelen.

– Cursus Recht voor de juridische kantoorpraktijk
Werk je als secretaresse bij een notaris, als administratief medewerker op een advocatenkantoor of een juridische afdeling van een onderneming? Dan wordt er van je verwacht dat je bepaalde werkzaamheden snel en accuraat kunt uitvoeren. Bovendien moet je op de hoogte zijn van de eisen waaraan een dagvaarding moet voldoen. En hoe je wetsartikelen en uitspraken van rechters kunt opzoeken.
Veiligheid en Security
– Diploma wapenleer
Wie beroepshalve of in het kader van sportbeoefening omgaat met vuurwapens, draagt een grote verantwoordelijkheid. Deze unieke opleiding, tot stand gekomen onder auspiciën van het ministerie van Justitie, gaat uitgebreid in op tal van onderwerpen variërend van geschiedenis en werking tot en met projectielballistiek, wedstrijdreglementen en de Jachtwet.

– Opleiding Event security officer
Wil je in de beveiliging werken en ben je daarbij vooral geïnteresseerd in evenementen? Volg dan nú de praktijkgerichte cursus Event security officer! Leer in korte tijd wat er zoal komt kijken bij de beveiliging van evenementen.

– Introductiecursus Nautische functies 
Met name in de zomer bestaat er bij Rijkswaterstaat en andere nautische sectoren behoefte aan tijdelijke krachten. Maar ook tijdelijke krachten moeten voldoen aan de vakbekwaamheidseisen die zijn vastgelegd in een ministeriële regeling. Wil jij als tijdelijke kracht in een nautische functie aan de slag? Volg dan deze cursus en binnen twee maanden heb je voldoende kennis om je tijdelijke werk goed te kunnen uitvoeren.

– Opleiding Persoonsbeveiliging
Werk je al in de beveiliging en wil je je specialiseren in de persoonsbeveiliging? Kies dan voor deze korte, praktijkgerichte én zeer betaalbare opleiding. Voor een vergelijkbare opleiding betaal je bij andere opleiders duizenden euro’s. De driedaagse praktijktraining en de duidelijke leerstof bereiden je optimaal voor op het examen van het SVPB en het boeiende beroep Persoonsbeveiliger!

– Vakexamen voor de handel in wapens en munitie
De cursus Vakexamen voor de handel in wapens en munitie is verplicht voor iedereen die een eigen wapenhandel wil beginnen. De cursus is een combinatie van trainingsdagen, deskundige begeleiding en ondersteuning door schriftelijke lessen.