Detailhandel en Horeca
– Cursus Evenementenorganisatie
Een goede en professionele organisatie is de succesfactor voor een tentoonstelling, beurs of congres. Wil je de uitdaging aangaan om zo’n evenement te organiseren? Doe dan eerst deze korte praktijkgerichte opleiding! Daarna ben je optimaal voorbereid.

– Basisvakopleiding Parfumerie
De cursus Basisvakopleiding Parfumerie geeft je meer dan voldoende praktische kennis op het gebied van cosmetica, parfumerie, make-up en huid. Deze kennis kun je ook meteen in de praktijk brengen.

– Cursus Cafebedrijf
Met de cursus Cafébedrijf krijg je precies die productkennis die in de praktijk van het horecabedrijf onmisbaar is. Er wordt tijdens deze cursus niet alleen aandacht besteed aan het café, maar ook aan een petit restaurant en de fastfoodsector.

– Cursus Wijncertificaat
Wil je als café-, restauranthouder, slijter of als wijnliefhebber meer weten over wijn, dan is de cursus Wijncertificaat dé juiste keus voor jou.

– Cursus Restaurantbedrijf
Is het altijd al jouw droom geweest om een eigen restaurant te beginnen? Volg dan de cursus Restaurantbedrijf! De cursus, die erkend is door het Horeca Branche Instituut, leert je hoe je een goed concept voor een restaurant in elkaar zet.

– Vakdiploma drogist
en je al werkzaam in de drogisterijbranche en beschik je al over de nodige kennis, maar wil je nog een stap hogerop, dan is dit hét diploma. Met het Vakdiploma drogist, heb je de volledige bevoegdheid om geneesmiddelen te verkopen.

– Cursus AOV Horeca
Wil je in de horeca voor jezelf beginnen of als bedrijfsleider van een horecabedrijf werken? Volg dan de branchegerichte cursus Algemene ondernemersvaardigheden Horeca.

– Praktijkdiploma etaleren
Een opvallende, verrassende etalage trekt mensen aan en brengt ze op ideeën. En dat maakt het vak zo bijzonder! Met inventiviteit en creativiteit maak je de beste aandachtstrekkers.

– Cursus Sociale hygiene
De cursus Sociale hygiëne is een wettelijke eis als je een horecabedrijf wilt beginnen. En dat is logisch, want als beheerder, bedrijfsleider en/of ondernemer in het horeca- en slijtersbedrijf draag je grote verantwoordelijkheden. Niet alleen ten aanzien van jezelf en financiers, maar vooral ook ten aanzien van je klanten. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om hun veiligheid. Maar ook in het voorkomen van alcohol-, drugs- en gokverslaving wordt van jou een bijdrage verwacht.
Tourisme
– Cursus Reisbegeleiding buitenland
Wil je iets van de wereld zien, sta je open voor andere culturen en wil je mensen de vakantie van hun leven bezorgen? Dan is het beroep van reisleider of host(ess) je op het lijf geschreven! De LOI heeft als een van de weinige opleiders een gespecialiseerde cursus Reisbegeleiding buitenland. In deze veelzijdige en op de praktijk gerichte opleiding leer je de basisvaardigheden voor een baan als reisleider of host(ess).

– Opleiding SEPR VVR Verkoper vakantie reizen

Ben je dol op reizen en vind je het leuk om bestemmingen uit te zoeken en advies te geven? Maak dan van vakanties boeken je beroep met de cursus SEPR VVR Verkoper vakantiereizen. Deze cursus geeft je een goede basis om op een vakkundige manier voorlichting en advies te geven.

Als verkoper vakantiereizen heb je een brede toeristische basis nodig die je tijdens de cursus SEPR VVR leert. Je leert bijvoorbeeld alles om je klanten goed te informeren over allerlei leuke bestemmingen, bezienswaardigheden, recreatiemogelijkheden, klimaat en het bijbehorende kostenplaatje.

– Cursus Evenementenorganisatie
Een goede en professionele organisatie is de succesfactor voor een tentoonstelling, beurs of congres. Wil je de uitdaging aangaan om zo’n evenement te organiseren? Doe dan eerst deze korte praktijkgerichte opleiding! Daarna ben je optimaal voorbereid.

Tijdens de cursus Evenementenorganisatie leer je wat er allemaal bij het organiseren van een evenement komt kijken. Je krijgt inzicht in de evenementenbranche en weet hoe je jezelf op beurzen moet presenteren als organisator. Kortom: weet je al wat voor evenement jij straks gaat organiseren?

– Cursus Manager Toerisme
Ben je al jaren werkzaam in de reiswereld, maar kun je nog wel wat “management skills” gebruiken? Of ambieer je een functie op managementniveau? Deze opleiding is speciaal gericht op het bijbrengen van de juiste managementkennis en –vaardigheden aan (toekomstige) toeristisch managers. Je kunt de opleiding volgen waar en wanneer je wilt. Erg handig wanneer je een druk beroep uitoefent of veel op reis bent! Bovendien is deze opleiding ook een goede vooropleiding voor als je nog verder wilt studeren. Denk bijvoorbeeld aan HBO Toeristisch management.