– Cursus Wereldgodsdiensten
Ben je geïnteresseerd in religie en wil je meer weten over de grote wereldgodsdiensten? Dan is dit dé cursus! In zes maanden leer je over het hindoeïsme, het boeddhisme, het jodendom, het christendom en de islam. Bovendien wordt er diep ingegaan op religie in het algemeen.

– Cursus Cultuurgeschiedenis
In Nederland leven veel culturen samen en daarom vinden we hier een enorme rijkdom aan levensuitingen en tradities. En we kunnen dus eigenlijk niet over dé cultuur spreken, maar alleen over een cultuur. Cultuur wordt onder meer bepaald door beeldende kunsten, letterkunde, wijsbegeerte, ontwikkeling en je eigen denken en doen.

– Cursus Interculturele communicatie
Heb je in het dagelijks leven veel te maken met mensen met andere culturele achtergronden en merk je dat de communicatie niet altijd even vlot verloopt en dat dit vaak tot misverstanden kan leiden? Wil je hier iets aan doen? Kies dan voor de opleiding Interculturele communicatie: de eerste afstandsopleiding op dit gebied!

– Cursus Kennismaken met de Islam
De cursus Kennismaken met de Islam is bestemd voor iedereen die interesse heeft in religie en levensbeschouwing en meer wil weten over de Islam. Dit kan beroepsmatig zijn, of uit persoonlijke interesse.

– Cursus Bijbel en christendom
De cursus Bijbel en christendom is bestemd voor iedereen die interesse heeft in religie en levensbeschouwing en zich verder in het christendom wil verdiepen. Dit kan beroepsmatig zijn, of uit persoonlijke interesse. De cursus is onafhankelijk van enige religieuze stroming opgezet.

– Cursus Filosofie
De filosofie of wijsbegeerte zet vraagtekens bij antwoorden die vanzelfsprekend lijken, om van daaruit naar nieuwe antwoorden of zelfs geheel nieuwe visies te zoeken. De cursus Filosofie introduceert je in deze fascinerende wereld en maakt je vertrouwd met de belangrijkste filosofen en wijsgerige stromingen. Van de Griekse filosofen Socrates en Plato tot aan filosofen uit de twintigste eeuw, zoals Sartre.