Voeding, Sport en Uiterlijke Verzorging

Uiterlijke Verzorging
– Vakopleiding Visagie
Vind je het leuk om mensen op te maken en zou je hier je beroep van willen maken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Met de praktijkgerichte opleiding Visagie leer je professionele make-up aanbrengen. Je leert sterke gezichtskenmerken benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up kiezen.

– Cursus Haarstyling
Wil je op een professionele manier de mooiste kapsels leren maken? Bijvoorbeeld als aanvulling op je vakkennis, of om aan de slag te kunnen als haarstylist? Dan is dit dé opleiding! In zes maanden leer je alle haarstylingtechnieken tot in de puntjes beheersen. Je leert bijvoorbeeld werken met de föhn, krultang, carmen set en steiltang.

– Vakopleiding Nagelstyling
Het hebben van mooie, verzorgde nagels is voor veel vrouwen belangrijk. Het is een soort visitekaartje voor jezelf. Voor fraaie nagels breng je dan ook graag een bezoek aan een professionele nagelstyliste.

– Vakdiploma Pedicure
Voeten hebben heel wat te verduren. Geen wonder dat steeds meer mensen een beroep doen op de pedicure! Voor het verhelpen van klachten, voor een beautybehandeling of als pure verwennerij.

– Vakdiploma Schoonheidsspecialist
Wie er goed uitziet, zit beter in zijn vel. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen regelmatig een bezoekje brengen aan de schoonheidsspecialist. Voor een beauty-behandeling of gewoon als pure verwennerij. Als schoonheidsspecialist heb je dan ook een ontzettend leuk beroep waarin je veel voor mensen kunt betekenen.
Sport en Voeding
– Cursus Sportmassage
Het overgrote deel van sportblessures zou niet mógen gebeuren. Een goede begeleiding en een serieuze warming-up voorkomen een hoop leed. Natuurlijk moet je dan wel weten waar je mee bezig bent. De nodige kennis van het menselijk lichaam in het algemeen en het bewegingsapparaat in het bijzonder, doe je op met de cursus Sportmassage van de LOI.

– Cursus Gewichtsconsulent
Praktisch iedereen is wel met zijn gewicht bezig. Met deze opleiding kun je daar nu zelf op inspelen. Als gewichtsconsulent begeleid je uitsluitend gezonde volwassenen met overgewicht of ondergewicht. Wil je dit goed doen, dan heb je daar een behoorlijke dosis vakkennis en praktische handigheid voor nodig. Van voeding, gezond bewegen en de psychologische aspecten die daarmee samenhangen, maar ook van voorlichting geven, praktijkvoering en ga zo maar door.

– Cursus Voedingsleer
Bewust leven en met je gezondheid bezig zijn. Dat betekent ook: weten wat je eet. Bij jouw manier van leven hoort een verantwoorde voeding. Niet te vet, niet te veel en niet te eenzijdig. Maar daarmee ben je er nog niet. Voeding moet individueel zijn afgestemd op wat een lichaam nodig heeft. Zeker wanneer dat lichaam extra aandacht vraagt, zoals bij aanstaande moeders, jonge kinderen, bejaarden, sporters of mensen met ziekten, aandoeningen of overgewicht.

– Cursus Sportvoeding
Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Hoe beter de voeding, des te beter de prestaties. De juiste voeding kan zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Het is dan ook niet zo gek dat de vraag naar deskundig sportvoedingsadvies enorm is! In deze cursus leer jij zo’n deskundig advies geven. Je kent straks de specifieke behoeften van duursporters, krachtsporters en teamsporters en kunt deze vertalen naar een advies op maat, volledig afgestemd op de persoon en de soort sport. Je doet niet alleen kennis op over voeding, maar ook over het geven van voorlichting en advies, en over het voeren van je eigen praktijk. De LOI is de enige in Nederland die zo’n complete opleiding Sportvoeding aanbiedt.

Cursussen

Gratis Cursussen Gids! (tip!)

Wie slim is, versterkt z’n positie op de arbeidsmarkt en start nu met een cursus.

Afbeelding: dienst.nl

Op StudieInfo vind je een uitgebreid aanbod van cursussen en opleidingen in alle sectoren!

– Administratie, Economie, Financieel en Management

– Bouw en Techniek

– Cultuur en Religie

– Detailhandel, Horeca en Tourisme

– Gezondheidszorg

– Psychologie en Pedagogiek

– Juridisch en Security/Veiligheid

– Management, Communicatie en Marketing

Muziek

– Voeding, Sport en Uiterlijke Verzorging

– ComputerVaardigheden, Multimedia en ICT

Spelling en Rekenvaardigheid

Whizzie.nl

Volgens verschillende onderzoeken, en uit de algemene media, is gebleken dat het spel- en rekenvaardigheid niveau van studenten ver onder peil is. Dit terwijl het correct kunnen spellen of rekenen voor jullie belangrijker is dan voor wie dan ook. Denk maar aan het opstellen van een motivatiebrief, correct woordgebruik tijdens een bespreking of de altijd lastige vaardigheidstest bij sollicitaties. Bij al deze onderdelen zijn het juist de basisvaardigheden die het verschil maken. Gelukkig is Whizzie er nu! Jezelf verbeteren, waar en wanneer je wilt, in je eigen tempo.

Whizzie biedt een hoogwaardige online videocursus rekenen en spelling aan voor maar €9,95 (www.whizzie.nl). Geschikt voor iedereen die moeite heeft met d’s en dt’s of met een simpele staartdeling. Deze vorm van e-learning is erg succesvol in de VS en Azië, maar voor Nederland nog uniek.

Natuurlijk weet jij van jezelf dat je niet foutloos schrijft of kunt rekenen… waarom zou je er niet nu iets aan doen? Bekijk snel de proefles en oordeel zelf!

Aanmelden:

Whizzie

Whizzie

Cursus Copywriting – Wijss.com

Psychologie en pedagogiek

– Cursus Psychologie
Welke factoren spelen zich af in de geest; door welke omstandigheden worden iemands ontwikkeling en persoonlijkheid bepaald; wat zijn de menselijke behoeften en hoe gaat de psychologie als wetenschap te werk? In de cursus ga je actief aan de slag met deze kennis. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van anderen.

– Cursus Arbeids- en organisatiepsychologie
Mensen vormen het kapitaal van een organisatie. Medewerkers moeten niet alleen aan bepaalde eisen van vakbekwaamheid voldoen en productief zijn. Ze moeten ook voldoening hebben in hun werk en efficiënt in een organisatievorm kunnen functioneren. Meestal hangen deze aspecten nauw met elkaar samen: hebben mensen het naar hun zin op hun werk, dan beïnvloedt dat de werkhouding positief.

– Cursus Inleiding pedagogiek en onderwijskunde
Ben je geïnteresseerd in de invloed van opvoeding? En wil je weten wat voor invloed het gezin op het individu heeft en hoe dit weer effect heeft op de didactiek van het onderwijs? Dan is de cursus Inleiding pedagogiek en onderwijskunde echt iets voor jou!

– Cursus psychologie-pedagogiek
Vind je het omgaan met mensen belangrijk in je beroep? Ben je geïnteresseerd in het gedrag van die mensen, en de manier waarop ze zelfstandig en in een groep functioneren? Dan is het beroep van Psychologisch-pedagogisch assistent voor jou wellicht een goede keuze.

– Cursus Ontwikkelingspsychologie
Ieder mens maakt gedurende zijn leven een ontwikkeling door. Een lichamelijke ontwikkeling, een sociale en emotionele ontwikkeling en een ontwikkeling van het denkvermogen. Over dit proces gaat de cursus Ontwikkelingspsychologie. Hoe verandert iemands lichamelijk en psychisch functioneren in de loop van zijn of haar leven? En welke invloed hebben deze veranderingen? Een boeiende cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke ontwikkeling.

– Cursus Persoonlijkheidsleer
Wat beweegt mensen? Waarom doen mensen zoals ze doen en wat maakt elk mens uniek? Over deze en andere vragen gaat de cursus Persoonlijkheidsleer. In de opleiding is bovendien aandacht voor de afgeleide therapeutische methodieken. Een boeiende opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in mensen. De cursus Persoonlijkheidsleer vormt bovendien een prima kennismaking met het vakgebied en biedt een goede opstap voor een vervolgstudie op het gebied van psychologie.

– Cursus Sociale psychologie
Ben je geïnteresseerd in psychologie? Wil je meer inzicht krijgen in het sociale aspect van het menselijk gedrag? Dan is dit de ideale cursus voor jou! Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.: Hoe beïnvloeden mensen elkaar? Hoe vormen mensen zich een indruk van iemand? Hoe ontstaan conflicten? Hoe ontstaat discriminatie en wat kun je ertegen doen? Hoe wordt je zelfbeeld bepaald door je sociale omgeving?

– Basisopleiding Onderwijsassistent
Wil je graag in het onderwijs werken en spreekt het beroep van onderwijsassistent je aan? Maar wil je er eerst achter komen of dit beroep echt iets voor je is? Volg dan de Basisopleiding Onderwijsassistent! Je maakt kennis met alle aspecten van het vak. Zo krijg je in slechts zes maanden een goed beeld van de functie.

– Basisopleiding Kinderopvang
Ben je gek op kinderen en zou je willen werken in de kinderopvang? Maar wil je er eerst achter komen of het beroep van leidster echt iets voor je is? Volg dan de Basisopleiding SPW 3 Kinderopvang! Je maakt kennis met alle aspecten van het vak.

– Cursus Inleiding klinische psychologie
Ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen? In afwijkend, slecht aangepast of ‘abnormaal’ gedrag dat door iemand zelf of zijn omgeving als ongewenst wordt ervaren? Dan is de cursus Inleiding klinische psychologie iets voor jou!

Multimedia & ICT

Multimedia Design
– ICT- User Interface and Webdesign (UIWD)
Je weet al het een en ander van webdesign, maar nu wil je graag je kennis op het gebied van gebruiksvriendelijkheid vergroten? Kies dan voor de cursus User Interface and Webdesign. In slechts vier maanden tijd leer je de mooiste webpagina’s ontwerpen met de beste interfaces en slimste navigatiemogelijkheden.

– ICT- Professional Webdesigner
Wil je op professioneel niveau websites leren ontwerpen, implementeren en beheren? En wil je kunnen aantonen dat je over alle kennis en vaardigheden beschikt om te kunnen werken in een webgeoriënteerde omgeving? Schrijf je dan in voor de praktijkgerichte opleiding Professional webdesigner en haal binnen een jaar twee internationaal erkende CIW-titels!

– ICT- Gamedesigner
Ben jij een échte gameliefhebber? Zou je zelf graag een goede game willen ontwikkelen, maar weet je niet hoe? Met de cursus Gamedesigner leer je het! Je leert precies wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een computergame!

– ICT- Interactie ontwerpen
Ambieer je een functie als interactieontwerper? Vind je het een uitdaging om functionele ontwerpen op te stellen en na te denken over gebruiksvriendelijkheid en vernieuwende online concepten? Ontwerp je graag navigatieoplossingen en webapplicaties? Kies dan voor de opleiding Interactie ontwerpen!

– Cursus Content Management Professional 
Heb je in je werk te maken met contentmanagement en wil je je specialiseren in het leiden van projecten op dit gebied? En wil je daarnaast alles te weten komen over Joomla!? Schrijf je dan in voor de LOI-opleiding Content Management Professional (met Joomla!). De cursus is op HBO-niveau en leert je onder meer alles over het verzamelen en structureren van informatie; de content lifecycle; meta-data en indexering; publicatie; CMS-pakketselectie.
Algemene Computervaardigheden
– Cursus Effectief Excel-gebruik
In het Nederlandse bedrijfsleven is Microsoft Excel hét spreadsheetprogramma. Beheersing van dit programma is dan ook voor steeds meer banen een vereiste. Met de cursus Effectief Excel-gebruik leer jij Excel op professioneel niveau te gebruiken: niet als veredelde rekenmachine, maar als een enorm veelzijdig pakket met ongekende mogelijkheden om grafieken, spreadsheets, budgetten, diagrammen en formulieren te maken.

– Cursus Effectief Word-gebruik
In het Nederlandse bedrijfsleven is Microsoft Word hét tekstverwerkingsprogramma. Beheersing van dit tekstverwerkingsprogramma is dan ook voor steeds meer banen een vereiste. Met de cursus Effectief Word-gebruik leer je de veelzijdigheid van dit pakket kennen. Je leert Word op professioneel niveau gebruiken: niet als veredelde typemachine, maar als een enorm veelzijdig pakket om documenten te maken inclusief figuren, tabellen en grafieken.

– Cursus Effectief Office-gebruik
Het Microsoft Office-pakket combineert de meest succesvolle programma’s van Microsoft zoals Word, Excel, Outlook en Powerpoint. Wie Office beheerst, kan de computer volledig naar zijn hand zetten. De cursus Effectief Office-gebruik leert je stap voor stap alles wat je moet weten om perfect met de programma’s van Office overweg te kunnen.

– ICT-Effectief Powerpoint gebruik
Wil je een flitsende presentatie kunnen geven met behulp van multimedia? Zo’n presentatie waarmee je de aandacht van je toeschouwers moeiteloos vasthoudt? Leer dan alle mogelijkheden van PowerPoint kennen. Leer bijvoorbeeld hoe je filmpjes toevoegt aan je presentatie en leer te werken met thema’s.

ICT

– Cursus Praktische communicatie voor ICT-ers
Een prettige samenwerking met opdrachtgevers valt of staat met goede communicatie. En goed communiceren kun je leren. Met deze opleiding op HBO-niveau biedt de LOI heel specifieke gesprekstechnieken en -methoden. Toegespitst op de werkomgeving van de ICT-er.

– ICT- Oracle
Oracle is een van de grootste leveranciers op het gebied van onder andere databasetechnologie. Wereldwijd zijn meer dan 200.000 mensen in het bezit van een Oracle-certificaat. Veruit de populairste certificering van Oracle is Oracle Certified Associate (OCA).

– ICT- ICT in de logistiek
Ben je werkzaam in de logistiek? Dan weet je als geen ander dat ICT onmisbaar is in deze branche. Ontwikkelingen in de ICT hebben een enorme invloed op de logistieke keten, denk maar aan de bestellingen van een supermarktketen bij een fabrikant via een elektronisch bestelsysteem of aan mensen die een reisje boeken via internet.

– ICT- Visual Basic
Deze opleiding leert je programmeren met de veelgebruikte programmeertaal Visual Basic en brengt je in slechts drie maanden op het niveau van een startende Windows- en webapplicatieprogrammeur. Onder deskundige begeleiding leer je op professionele wijze je eigen webapplicaties te schrijven. Tijdens deze praktische opleiding ga je veelvuldig oefenen met programmeren, zodat je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen!

Management & Marketing

Management
– Cursus Leidinggeven
Leidinggeven is een belangrijk onderdeel van elke managementfunctie. Met aanleg voor leidinggeven alleen kom je er echter niet. De praktijkgerichte cursus Leidinggeven bereid je perfect voor op alle aspecten die bij een leidinggevende functie van belang zijn!

– Cursus Hoger management
Heb je een functie op middenkaderniveau en wil je hogerop? Dan is de cursus Hoger management ideaal voor jou! Strategie en besluitvorming staan centraal in deze cursus. Je ontwikkelt het inzicht dat nodig is om tot een onderbouwde langetermijnvisie te komen.

– Cursus Middle Management
In de cursus Middle management staat het ontwikkelen van een gefundeerde beleidsvisie centraal. Het middle management neemt een belangrijke plaats in binnen een bedrijf. Het middenkader vormt namelijk de schakel tussen het lager en het hoger management.

– Cursus Bedrijfsleider
Als bedrijfsleider ben je de spil van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor een soepel en efficiënt verloop van de werkzaamheden binnen het bedrijf. Daarnaast geef je leiding aan een groep medewerkers en draag je de verantwoordelijkheid voor (een deel van) het personeelsbeleid.

– Cursus Brand Management
Ben je werkzaam in het MKB en wil je alles te weten komen van merkenmanagement en merkenstrategie? Schrijf je dan in voor de korte en praktijkgerichte opleiding Brand Management, die je alleen bij de LOI via afstandsonderwijs kunt volgen.

– Cursus Intercedent
Als intercedent ben je de contactpersoon tussen het bedrijf, dat op zoek is naar een tijdelijke medewerker, en de uitzendkracht. Een leuke, afwisselende baan waarvoor een behoorlijke dosis sociale vaardigheid nodig is!

– Cursus Operations management
De markt verandert steeds sneller. Een bedrijf dient daarom snel op deze veranderingen in te kunnen spelen om concurrerend te blijven, terwijl het aantal aanbieders ook nog sterk toeneemt. Dit betekent dat een bedrijf de productie als het ware moet afstemmen op de veranderende en grillige vraag in de markt en alle verspilling en overbodige handelingen zo veel mogelijk wil vermijden.

Marketing, Communicatie en Verkoop
– Basisdiploma reclametekenen/DTP
Reclametekenen is nog een echt ambacht. Een eerlijk vak, waarin kennis van tekentechnieken, tekst en beeld nodig is om tot een mooi eindresultaat te komen. Binnen het creatieve team is de reclametekenaar dé specialist als het gaat om sfeer, uitstraling en goede uitvoering van het idee.

– 
Cursus E-Business
Vrijwel alle bedrijven doen aan enige vorm van e-business, je kunt hierbij denken aan voorraadsystemen met barcodes of e-shops, zoals bol.com. De vraag is alleen: is dit een bewuste keuze én past die keuze wel binnen het beleid van het bedrijf?

– Cursus Nima Oriëntatie marketing
Marketing is niet meer weg te denken uit het hedendaagse bedrijfsleven. Maar wat is marketing eigenlijk? Het is een verzameling van eigenschappen/kenmerken die aan de verkoop van een product verbonden zijn. Wanneer je die eigenschappen goed gebruikt, heb je een succesvolle winstgevende onderneming.

– Cursus Integrale marketing
Succesvolle marketing bestaat uit een optimale mix van online- en offlineactiviteiten. En dat is precies waar het bij integrale marketing om draait. In deze opleiding komen de verschillende marketingmiddelen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan direct mail, e-mailings, telemarketing, search engine marketing, RSS marketing en viral marketing.

– Cursus Online marketing
Er is een enorme vraag naar online marketeers met HBO werk- en -denkniveau. Wil je starten in de marketing of heb je al ervaring als marketeer en wil je je specialiseren in online marketing, dan is deze opleiding op HBO-niveau voor jou een unieke mogelijkheid. Je krijgt een solide basis mee én leert alles over de nieuwste technieken als mobile marketing en affiliate marketing.

– Cursus Grafisch ontwerpen/DTP
Folders, advertenties, boekomslagen, billboards, cd-rom’s, tv-commercials, websites… Overal waar je kijkt, zie je uitingen die bedacht en gemaakt zijn door een grafisch ontwerper. Met de cursus Grafisch ontwerpen/DTP bereid je je perfect voor op een functie in dit uitdagende vakgebied.

– Cursus Brand Management
Ben je werkzaam in het MKB en wil je alles te weten komen van merkenmanagement en merkenstrategie? Schrijf je dan in voor de korte en praktijkgerichte opleiding Brand Management, die je alleen bij de LOI via afstandsonderwijs kunt volgen.

– Cursus Commercieel onderhandelen
Uit de praktijk weet je dat onderhandelen een spel is van geven en nemen. De kunst is te ontdekken waar de grenzen van je onderhandelingspartner liggen, zonder die van jezelf bloot te geven. Wil je onderhandelingsvaardigheden op commercieel vlak opdoen of deze verscherpen? Kies dan voor de korte én praktijkgerichte cursus Commercieel onderhandelen.

– Cursus Interculturele communicatie
Heb je in het dagelijks leven veel te maken met mensen met andere culturele achtergronden en merk je dat de communicatie niet altijd even vlot verloopt en dat dit vaak tot misverstanden kan leiden? Wil je hier iets aan doen? Kies dan voor de opleiding Interculturele communicatie: de eerste afstandsopleiding op dit gebied!

Juridisch & Security

Juridisch
– Cursus Belastingconsulent
De LOI biedt je als enige in Nederland de mogelijkheid om de opleiding Belastingconsulent via flexibel afstandsonderwijs te volgen. Na het afronden van deze opleiding kun je een gedegen belastingadvies geven. Als zelfstandig belastingconsulent bijvoorbeeld. Maar denk ook eens aan een functie bij een belastingadviesbureau of accountantskantoor.

– Cursus Inleiding Recht
“Goede mensen hebben geen wetten nodig”, vond de filosoof Plato. Maar niet iedereen is altijd goed en bovendien kijken verschillende mensen nogal eens anders tegen een situatie aan. In zo’n geval moet de wet uitkomst bieden. Wil je meer weten over de Nederlandse wet, het publiek- en privaatrecht, de rechterlijke organisatie en hoe wetten tot stand komen? Dan biedt deze opleiding op HBO-niveau voor jou de perfecte basis.

– Cursus Juridisch Adviseur Bedrijfsrecht
Ben je al werkzaam in een juridische richting en wil je meer weten over onderwerpen als Ondernemingsrecht, Communicatie en Arbeidsrecht? Deze opleiding op HBO-niveau brengt je alle kennis bij.

– Cursus Juridisch Secretaresse
Werk je als secretaresse of secretarieel medewerker op een notaris- of advocatenkantoor of op een juridische bedrijfsafdeling, dan blijkt in de praktijk dat je aan alleen een secretaresseopleiding niet genoeg hebt. In je werk krijg je namelijk met allerlei zaken te maken die specifiek zijn voor het kantoor of de afdeling waar je werkt.

– Cursus Juridisch Medewerker Bedrijfsrecht
Heb je in je werk met bedrijfsjuridische zaken te maken of ambieer je een functie in een juridische richting? Met de opleiding Juridisch medewerker bedrijfsrecht leg je een sterke juridische basis.

– Cursus Juridische vaardigheden
Ben je werkzaam in een juridische omgeving of wil je in een juridische omgeving aan de slag? Schrijf je dan in voor de korte en praktijkgerichte HBO-cursus Juridische vaardigheden! Tijdens de opleiding train je, aan de hand van oefeningen, de belangrijkste juridische vaardigheden. Zo leer je onder meer arresten lezen, casussen oplossen en juridische informatie uit digitale bronnen opzoeken.

– Praktijkdiploma milieurecht
Voortdurend komen er meer regels, wetten en verordeningen op milieugebied om de kwaliteit van onze leefomgeving zo hoog mogelijk te houden. Het bedrijfsleven ontkomt niet aan de strengere controles op de naleving hiervan.

– Praktijkdiploma arbeidsrecht
Flexibilisering van arbeid is dé trend. Zowel werkgevers als werknemers ondervinden hiervan de gevolgen. Als werknemer moet je tegenwoordig goed op de hoogte zijn van je eigen rechten. Als werkgever wil je efficiënt handelen en factoren met betrekking tot arbeidsrecht juist kunnen beoordelen.

– Cursus Recht voor de juridische kantoorpraktijk
Werk je als secretaresse bij een notaris, als administratief medewerker op een advocatenkantoor of een juridische afdeling van een onderneming? Dan wordt er van je verwacht dat je bepaalde werkzaamheden snel en accuraat kunt uitvoeren. Bovendien moet je op de hoogte zijn van de eisen waaraan een dagvaarding moet voldoen. En hoe je wetsartikelen en uitspraken van rechters kunt opzoeken.
Veiligheid en Security
– Diploma wapenleer
Wie beroepshalve of in het kader van sportbeoefening omgaat met vuurwapens, draagt een grote verantwoordelijkheid. Deze unieke opleiding, tot stand gekomen onder auspiciën van het ministerie van Justitie, gaat uitgebreid in op tal van onderwerpen variërend van geschiedenis en werking tot en met projectielballistiek, wedstrijdreglementen en de Jachtwet.

– Opleiding Event security officer
Wil je in de beveiliging werken en ben je daarbij vooral geïnteresseerd in evenementen? Volg dan nú de praktijkgerichte cursus Event security officer! Leer in korte tijd wat er zoal komt kijken bij de beveiliging van evenementen.

– Introductiecursus Nautische functies 
Met name in de zomer bestaat er bij Rijkswaterstaat en andere nautische sectoren behoefte aan tijdelijke krachten. Maar ook tijdelijke krachten moeten voldoen aan de vakbekwaamheidseisen die zijn vastgelegd in een ministeriële regeling. Wil jij als tijdelijke kracht in een nautische functie aan de slag? Volg dan deze cursus en binnen twee maanden heb je voldoende kennis om je tijdelijke werk goed te kunnen uitvoeren.

– Opleiding Persoonsbeveiliging
Werk je al in de beveiliging en wil je je specialiseren in de persoonsbeveiliging? Kies dan voor deze korte, praktijkgerichte én zeer betaalbare opleiding. Voor een vergelijkbare opleiding betaal je bij andere opleiders duizenden euro’s. De driedaagse praktijktraining en de duidelijke leerstof bereiden je optimaal voor op het examen van het SVPB en het boeiende beroep Persoonsbeveiliger!

– Vakexamen voor de handel in wapens en munitie
De cursus Vakexamen voor de handel in wapens en munitie is verplicht voor iedereen die een eigen wapenhandel wil beginnen. De cursus is een combinatie van trainingsdagen, deskundige begeleiding en ondersteuning door schriftelijke lessen.

Horeca & Toerisme

Detailhandel en Horeca
– Cursus Evenementenorganisatie
Een goede en professionele organisatie is de succesfactor voor een tentoonstelling, beurs of congres. Wil je de uitdaging aangaan om zo’n evenement te organiseren? Doe dan eerst deze korte praktijkgerichte opleiding! Daarna ben je optimaal voorbereid.

– Basisvakopleiding Parfumerie
De cursus Basisvakopleiding Parfumerie geeft je meer dan voldoende praktische kennis op het gebied van cosmetica, parfumerie, make-up en huid. Deze kennis kun je ook meteen in de praktijk brengen.

– Cursus Cafebedrijf
Met de cursus Cafébedrijf krijg je precies die productkennis die in de praktijk van het horecabedrijf onmisbaar is. Er wordt tijdens deze cursus niet alleen aandacht besteed aan het café, maar ook aan een petit restaurant en de fastfoodsector.

– Cursus Wijncertificaat
Wil je als café-, restauranthouder, slijter of als wijnliefhebber meer weten over wijn, dan is de cursus Wijncertificaat dé juiste keus voor jou.

– Cursus Restaurantbedrijf
Is het altijd al jouw droom geweest om een eigen restaurant te beginnen? Volg dan de cursus Restaurantbedrijf! De cursus, die erkend is door het Horeca Branche Instituut, leert je hoe je een goed concept voor een restaurant in elkaar zet.

– Vakdiploma drogist
en je al werkzaam in de drogisterijbranche en beschik je al over de nodige kennis, maar wil je nog een stap hogerop, dan is dit hét diploma. Met het Vakdiploma drogist, heb je de volledige bevoegdheid om geneesmiddelen te verkopen.

– Cursus AOV Horeca
Wil je in de horeca voor jezelf beginnen of als bedrijfsleider van een horecabedrijf werken? Volg dan de branchegerichte cursus Algemene ondernemersvaardigheden Horeca.

– Praktijkdiploma etaleren
Een opvallende, verrassende etalage trekt mensen aan en brengt ze op ideeën. En dat maakt het vak zo bijzonder! Met inventiviteit en creativiteit maak je de beste aandachtstrekkers.

– Cursus Sociale hygiene
De cursus Sociale hygiëne is een wettelijke eis als je een horecabedrijf wilt beginnen. En dat is logisch, want als beheerder, bedrijfsleider en/of ondernemer in het horeca- en slijtersbedrijf draag je grote verantwoordelijkheden. Niet alleen ten aanzien van jezelf en financiers, maar vooral ook ten aanzien van je klanten. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om hun veiligheid. Maar ook in het voorkomen van alcohol-, drugs- en gokverslaving wordt van jou een bijdrage verwacht.
Tourisme
– Cursus Reisbegeleiding buitenland
Wil je iets van de wereld zien, sta je open voor andere culturen en wil je mensen de vakantie van hun leven bezorgen? Dan is het beroep van reisleider of host(ess) je op het lijf geschreven! De LOI heeft als een van de weinige opleiders een gespecialiseerde cursus Reisbegeleiding buitenland. In deze veelzijdige en op de praktijk gerichte opleiding leer je de basisvaardigheden voor een baan als reisleider of host(ess).

– Opleiding SEPR VVR Verkoper vakantie reizen

Ben je dol op reizen en vind je het leuk om bestemmingen uit te zoeken en advies te geven? Maak dan van vakanties boeken je beroep met de cursus SEPR VVR Verkoper vakantiereizen. Deze cursus geeft je een goede basis om op een vakkundige manier voorlichting en advies te geven.

Als verkoper vakantiereizen heb je een brede toeristische basis nodig die je tijdens de cursus SEPR VVR leert. Je leert bijvoorbeeld alles om je klanten goed te informeren over allerlei leuke bestemmingen, bezienswaardigheden, recreatiemogelijkheden, klimaat en het bijbehorende kostenplaatje.

– Cursus Evenementenorganisatie
Een goede en professionele organisatie is de succesfactor voor een tentoonstelling, beurs of congres. Wil je de uitdaging aangaan om zo’n evenement te organiseren? Doe dan eerst deze korte praktijkgerichte opleiding! Daarna ben je optimaal voorbereid.

Tijdens de cursus Evenementenorganisatie leer je wat er allemaal bij het organiseren van een evenement komt kijken. Je krijgt inzicht in de evenementenbranche en weet hoe je jezelf op beurzen moet presenteren als organisator. Kortom: weet je al wat voor evenement jij straks gaat organiseren?

– Cursus Manager Toerisme
Ben je al jaren werkzaam in de reiswereld, maar kun je nog wel wat “management skills” gebruiken? Of ambieer je een functie op managementniveau? Deze opleiding is speciaal gericht op het bijbrengen van de juiste managementkennis en –vaardigheden aan (toekomstige) toeristisch managers. Je kunt de opleiding volgen waar en wanneer je wilt. Erg handig wanneer je een druk beroep uitoefent of veel op reis bent! Bovendien is deze opleiding ook een goede vooropleiding voor als je nog verder wilt studeren. Denk bijvoorbeeld aan HBO Toeristisch management.

Gezondheidszorg

– Basisopleiding doktersassistent
Spreekt gezondheidszorg je aan en heb je een functie als doktersassistent voor ogen, maar wil je er eerst achterkomen of deze functie echt iets voor je is? Volg dan de basisopleiding Doktersassistent.

– 
Basisopleiding natuurlijke geneeswijzen
Ben je therapeut en heb je een beroepsopleiding gevolgd, waarvan de basisvorming op het gebied van natuurlijke geneeswijzen minimaal is geweest en wil je de basiskennis op dit gebied ophalen? Volg dan de Basisopleiding natuurlijke geneeswijzen!

– 
Cursus Medische administratie
De cursus Medische administratie is een gevarieerde cursus. Je leert niet alleen alles met betrekking tot de praktische uitvoeringsaspecten, maar ook over de achtergronden zoals wetgeving en budgettering. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat deze toekomstige baan nooit eentonig wordt!

– Cursus Natuurlijk genezen
Er zijn heel wat klachten waar je als mens last van kunt hebben. Griep, darmklachten, spierpijn, infecties, chronische ontstekingen. De eigen huisarts of een specialist brengt dan meestal uitkomst. Maar vaak zijn er, in aanvulling daarop, ook hele goede alternatieve manieren om de klachten te lijf te gaan dan wel te voorkomen! Grotere en kleinere kwalen kun je vaak op een heel natuurlijke wijze vóór zijn of verhelpen. In de cursus Natuurlijk genezen leer je hóé.

– Cursus Primaire medische kennis
Hoe zit het lichaam in elkaar? Wat is de taak van de inwendige en uitwendige organen? Wat is ziekte precies? En hoe kun je ziekten en aandoeningen behandelen? Je hoeft geen arts te zijn om nieuwsgierig te zijn naar de antwoorden op deze vragen.

– Cursus Sportmassage 
Het overgrote deel van sportblessures zou niet mógen gebeuren. Een goede begeleiding en een serieuze warming-up voorkomen een hoop leed. Natuurlijk moet je dan wel weten waar je mee bezig bent.

– Cursus Medisch receptionist/telefonist
Houd je van regelen en organiseren en zoek je een baan waarin je voor mensen écht iets kunt betekenen, dan is de cursus Medisch receptionist(e)/telefonist(e) precies iets voor jou. Want in deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor cliënten die in aanraking komen met een instelling in de gezondheidszorg.

– Cursus Medisch secretaresse
Een medisch secretaresse moet gedegen kennis van medische terminologie hebben, secretarieel vaardig zijn én de weg weten in het medisch vakgebied. Ambieer jij een functie als Medisch secretaresse? Volg dan de cursus Medisch secretaresse van de LOI.

– Cursus Medische terminologie
De cursus Medische terminologie leert je de noodzakelijke terminologie die binnen maar ook buiten de medische wereld verhelderend is. De vaktermen die worden gebruikt, komen veelal uit de Latijnse taal. Want met één Latijns woord kan een toestand worden weergegeven, die in het Nederlands een uitgebreide omschrijving vergt. Daarnaast is de terminologie erg handig bij de communicatie met buitenlandse collega’s.

– Cursus Gewichtsconsulent
Praktisch iedereen is wel met zijn gewicht bezig. Met deze opleiding kun je daar nu zelf op inspelen. Als gewichtsconsulent begeleid je uitsluitend gezonde volwassenen met overgewicht of ondergewicht.

– Opleiding Management in de gezondheidszorg
Houd je van regelen en organiseren en zoek je een baan waarin je voor mensen écht iets kunt betekenen, dan is de cursus Medisch receptionist(e)/telefonist(e) precies iets voor jou. Want in deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor cliënten die in aanraking komen met een instelling in de gezondheidszorg

Economie & Administratie

Economie en Administratie
– Cursus Administratie
De cursus Administratief assistent(e) is bestemd voor iedereen die wil starten in een administratieve functie met veel afwisseling en prima doorgroeimogelijkheden.

– 
Cursus Algemene Economie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in algemene economische verschijnselen of deze kennis nodig heeft voor het goed uitoefenen van zijn of haar functie.

– Cursus Boekhouden
De cursus Basisdiploma boekhouden (BDB) is voor iedereen die een loopbaan in de administratie ambieert, maar nog niet veel kennis heeft op dat gebied.

– Cursus Loonadministratie
Basiskennis loonadministratie is geschikt voor administratieve medewerkers die zich willen richten op de loonadministratie

– Cursus Belastingassistent
De opleiding Belastingassistent is met name geschikt voor iedereen die binnen de (mkb-)praktijk werkzaam is en fiscale kennis wil opdoen of de reeds aanwezige kennis op peil wil brengen of houden.

– Cursus Commercieel onderhandelen
De opleiding Commercieel onderhandelen is bestemd voor mensen die in korte tijd goede onderhandelingsvaardigheden op commercieel vlak op willen doen. Ook is de cursus uitermate geschikt voor mensen die hun kennis van het onderhandelen willen opvijzelen.

– Praktijkdiploma wiskunde
De cursus Praktijkdiploma wiskunde is voor iedereen die de wiskundige basisbegrippen onder de knie wilt hebben. En die met deze kennis zijn of haar carrièremogelijkheden binnen het bedrijfsleven wil vergroten.

– Cursus Resultaatgericht ondernemen
De cursus Resultaatgericht ondernemen is voor iedereen die succesvol een eigen onderneming wil starten en managen.

– Praktijkdiploma bedrijfseconomie
De cursus Praktijkdiploma bedrijfseconomie is voor iedereen die kennis wil opdoen van bedrijfseconomische basisprincipes en inzicht wil verwerven in bedrijfseconomische vraagstukken.

– Cursus Verkoop en administratie
De cursus Verkoop en administratie is een echte aanrader voor (startende) ondernemers die een (commerciële) administratie gaan aanleggen.

– Cursus Belastingadviseur
Wil je na je financieel-economische HBO-opleiding nog hogerop en vind je het leuk om te leren een gedegen fiscaal advies te geven? Dan is de post bacheloropleiding Belastingadviseur echt iets voor jou!
Financieel en Makelaarij
– Cursus Financieel management
De cursus Financieel management is bestemd voor iedereen die werkzaam is als bijvoorbeeld staffunctionaris, algemeen manager, leidinggevende of zelfstandig ondernemer van een kleine of middelgrote organisatie.

– Opleiding Register Financieel Manager
De cursus Register Financieel Manager is vooral bestemd voor mensen die het MBA-diploma hebben behaald en de erkende titel RFM® achter hun naam willen hebben. Zo kun je laten zien dat je over financieel vakmanschap beschikt.

– Cursus Juridisch Adviseur Bedrijfsrecht
Deze opleiding is met name geschikt voor iedereen die op HBO-niveau in zijn/haar werk te maken heeft met bedrijfsjuridische of sociaaljuridische aspecten.

– Cursus Belastingconsulent
De opleiding Belastingconsulent is bestemd voor iedereen die een functie als zelfstandig belastingconsulent voor ogen heeft.

– Opleiding WFT Beleggen
Deze vervolgmodule is geschikt voor financiële dienstverleners die het diploma WFT Basisdeskundigheid op zak hebben en willen adviseren in beleggingen.

– Cursus Belastingadviseur
Wil je na je financieel-economische HBO-opleiding nog hogerop en vind je het leuk om te leren een gedegen fiscaal advies te geven? Dan is de post bacheloropleiding Belastingadviseur echt iets voor jou!

Cultuur en Religie

– Cursus Wereldgodsdiensten
Ben je geïnteresseerd in religie en wil je meer weten over de grote wereldgodsdiensten? Dan is dit dé cursus! In zes maanden leer je over het hindoeïsme, het boeddhisme, het jodendom, het christendom en de islam. Bovendien wordt er diep ingegaan op religie in het algemeen.

– Cursus Cultuurgeschiedenis
In Nederland leven veel culturen samen en daarom vinden we hier een enorme rijkdom aan levensuitingen en tradities. En we kunnen dus eigenlijk niet over dé cultuur spreken, maar alleen over een cultuur. Cultuur wordt onder meer bepaald door beeldende kunsten, letterkunde, wijsbegeerte, ontwikkeling en je eigen denken en doen.

– Cursus Interculturele communicatie
Heb je in het dagelijks leven veel te maken met mensen met andere culturele achtergronden en merk je dat de communicatie niet altijd even vlot verloopt en dat dit vaak tot misverstanden kan leiden? Wil je hier iets aan doen? Kies dan voor de opleiding Interculturele communicatie: de eerste afstandsopleiding op dit gebied!

– Cursus Kennismaken met de Islam
De cursus Kennismaken met de Islam is bestemd voor iedereen die interesse heeft in religie en levensbeschouwing en meer wil weten over de Islam. Dit kan beroepsmatig zijn, of uit persoonlijke interesse.

– Cursus Bijbel en christendom
De cursus Bijbel en christendom is bestemd voor iedereen die interesse heeft in religie en levensbeschouwing en zich verder in het christendom wil verdiepen. Dit kan beroepsmatig zijn, of uit persoonlijke interesse. De cursus is onafhankelijk van enige religieuze stroming opgezet.

– Cursus Filosofie
De filosofie of wijsbegeerte zet vraagtekens bij antwoorden die vanzelfsprekend lijken, om van daaruit naar nieuwe antwoorden of zelfs geheel nieuwe visies te zoeken. De cursus Filosofie introduceert je in deze fascinerende wereld en maakt je vertrouwd met de belangrijkste filosofen en wijsgerige stromingen. Van de Griekse filosofen Socrates en Plato tot aan filosofen uit de twintigste eeuw, zoals Sartre.