Studiekeuze

Valt de opleiding waar jij voor gekozen hebt tegen? Vind je de lesstof niet leuk, is het te hoog gegrepen of heb je gewoon spijt van je keuze? Er kunnen genoeg twijfels zijn bij een studiekeuze. Misschien ben je tot de conclusie gekomen dat je een totaal andere studierichting wilt gaan volgen. Of vind je het vervelend om vier jaar lang geen geld te verdienen en afhankelijk te zijn van een studiefinanciering.

Nadelen studiestop
Wanneer je voortijdig stopt met je studie heeft dat nogal wat nadelen en brengt het consequenties met zich mee. Decanen van studierichtingen weten vaak goed om te gaan met twijfels over studiekeuze en kunnen je eventueel goed begeleiden met het maken van juiste keuzes. Wanneer je toch stopt met je studie heeft dat gevolgen voor onder andere je studiefinanciering. Daarnaast is het niet altijd zo gemakkelijk om meteen een baan te vinden. En switchen naar een andere studie halverwege het studiejaar is vaak ook geen optie, omdat de meeste opleidingen in september weer beginnen. Daarnaast heb je ook te maken met je omgeving die teleurgesteld reageert.

Studiefinanciering
Wanneer je er snel achter komt dat de studie die je volgt toch niet helemaal is wat je er van had verwacht, dan kun je het beste voor 1 februari stoppen. Dit is voordelig voor je studiefinanciering; de eerste vijf maanden van je studiebeurs worden dan automatisch naar een gift omgezet. Maar wanneer je het eerste jaar volmaakt en daarna een andere studie gaat volgen, heeft dat wel gevolgen voor je studiefinanciering. Van de zes jaar en drie leenjaren val je dan terug naar vier jaren studiefinanciering en drie leenjaren.

Alternatieven
Er zijn gelukkig nog genoeg alternatieven wanneer je stopt met je studie. Juist door het doen van een studiekeuzetest kom je er achter waar jouw kwaliteiten en interesses wel liggen en krijg je een goed beeld van opleidingen die goed bij jou passen. Natuurlijk kun je geheel overstappen naar een andere voltijd studie, maar je kunt ook besluiten om te gaan werken en daarnaast een deeltijdstudie te volgen of een thuisstudie. Voordeel daarvan is dat je je eigen geld verdiend. Nadeel is dat je in de meeste gevallen van deeltijdstudie of thuisstudie geen aanspraak meer kunt maken op een studiefinanciering. Een deeltijdstudie zal je meer motiveren om (op tijd) je huiswerk te maken dan een thuisstudie. Juist het contact met medestudententen en een lesomgeving motiveren de meeste mensen die een deeltijdstudie combineren met een baan. Bij een thuisstudie ben je je eigen motivator.

Goede voorbereiding
Goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het kiezen van de juiste opleiding. Het is beter voortijdig een goede keuze te maken dan achteraf te twijfelen over je studiekeuze. Daarom is het verstandig om je goed te verdiepen in een opleiding die je op het oog hebt. En natuurlijk is een studiekeuzetest een uitstekend hulpmiddel om jou op weg te helpen bij het kiezen van de meest geschikte opleiding.

Studierichtingen – J t/m Z

Studierichtingen met de Letter J t/m Z. Overzicht van alle opleidingen en studierichtingen van J t/m Z in geheel Nederland per vakgebied met alle instellingen (per studie).

Oriënteren op Studierichting? Wat is een leuke studie? Wat is de inhoud?

Meer dan 500 richtingen bij meer dan 200 instellingen op alfabetische volgorde:

Studierichting alfabet – A tot I

Studierichtingen met de Letter A t/m I. Overzicht van alle opleidingen en studierichtingen van A t/m I in geheel Nederland per vakgebied met alle instellingen (per studie).

Oriënteren op Studierichting? Wat is een leuke studie? Wat is de inhoud?

Meer dan 500 richtingen bij meer dan 200 instellingen op alfabetische volgorde:

Studierichtingen MBO, HBO, WO

Opleidingen op MBO, HBO, WO niveau. Hieronder een overzicht van alle opleidingen en studierichtingen. Opleidingen in geheel Nederland per vakgebied.

Wat is welke opleiding? Welke opleidingen zijn er precies? Meer dan 500 richtingen (beroepskeuze) bij meer dan 200 instellingen op MBO, HBO en WO niveau. Op alfabetische volgorde:

Kunstmatige intelligentie

Niveau: WO Bachelor
Sector: Maatschappij
Duur: 3 jaar
Toelatingseisen:
Beschrijving: In de huidige informatiemaatschappij speelt kunstmatige intelligentie een belangrijke rol. Mensen gebruiken de computer steeds vaker. Soms voor het zelfstandig uitvoeren van vrij eenvoudige taken, bijvoorbeeld bij robots die op grote overslagplaatsen de juiste goederen op de juiste plaats zetten. Maar ook ter ondersteuning bij het uitvoeren van ingewikkelde taken. Rechters gebruiken bijvoorbeeld computers om beslissingen in rechtszaken te nemen. En artsen laten zich door computers helpen bij het stellen van diagnoses.

In de bacheloropleiding kunstmatige intelligentie gaat het om de vraag hoe je kennis in een computer kunt stoppen en hoe je die computer met kennis kunt laten werken. Het is een multidisciplinaire studie, waarin dwarsverbanden worden gelegd tussen de vakgebieden kennisleer, logica, taalkunde, psychologie en informatica. De opleiding is evenwichtig opgebouwd uit deze vakgebieden.

Binnen kunstmatige intelligentie bestudeer je kennis. Zo kun je onderzoeken in hoeverre een computerprogramma de menselijke manier van denken en redeneren kan imiteren. Of andersom: in hoeverre kunnen computers ons iets leren over het menselijk denken?

Instellingen

Instellingen die deze opleiding aanbieden:

Psychologie

Niveau: WO Bachelor
Sector: Maatschappij
Duur: 3 jaar
Toelatingseisen:
Beschrijving: Wat doen, denken en voelen we? En waarom? Psychologie is de wetenschap die zich daarmee bezig houdt. De psychologie probeert antwoord te geven op uiteenlopende vragen: Hoe komt het dat kinderen moeiteloos een taal leren? Wat maakt mensen depressief of agressief? Wat is de rol van biologie in ons gedrag? Waarom worden we eerder ziek wanneer we aan stress blootstaan? Hoe slagen mensen erin traumatische gebeurtenissen te verwerken? Hoe komt het dat mensen als lid van een groep anders reageren dan wanneer ze alleen zijn? Hoe vergeten we? Hoe ontwikkelen we ons van baby tot aan de ouderdom?De antwoorden op deze vragen komen tot stand door systematisch onderzoek naar gedrag en beleven. Daarbij ga je op zoek naar biologische, psychologische, sociale en culturele factoren. In de studie maak je kennis met het vakgebied psychologie. Je leert kritische vragen stellen en een gefundeerde mening te geven. Verder maak je je verschillende onderzoeksmethoden eigen en leer je hoe je een onderzoek opzet.

Instellingen

Instellingen die deze opleiding aanbieden:

Voeding, Sport en Uiterlijke Verzorging

Uiterlijke Verzorging
– Vakopleiding Visagie
Vind je het leuk om mensen op te maken en zou je hier je beroep van willen maken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Met de praktijkgerichte opleiding Visagie leer je professionele make-up aanbrengen. Je leert sterke gezichtskenmerken benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up kiezen.

– Cursus Haarstyling
Wil je op een professionele manier de mooiste kapsels leren maken? Bijvoorbeeld als aanvulling op je vakkennis, of om aan de slag te kunnen als haarstylist? Dan is dit dé opleiding! In zes maanden leer je alle haarstylingtechnieken tot in de puntjes beheersen. Je leert bijvoorbeeld werken met de föhn, krultang, carmen set en steiltang.

– Vakopleiding Nagelstyling
Het hebben van mooie, verzorgde nagels is voor veel vrouwen belangrijk. Het is een soort visitekaartje voor jezelf. Voor fraaie nagels breng je dan ook graag een bezoek aan een professionele nagelstyliste.

– Vakdiploma Pedicure
Voeten hebben heel wat te verduren. Geen wonder dat steeds meer mensen een beroep doen op de pedicure! Voor het verhelpen van klachten, voor een beautybehandeling of als pure verwennerij.

– Vakdiploma Schoonheidsspecialist
Wie er goed uitziet, zit beter in zijn vel. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen regelmatig een bezoekje brengen aan de schoonheidsspecialist. Voor een beauty-behandeling of gewoon als pure verwennerij. Als schoonheidsspecialist heb je dan ook een ontzettend leuk beroep waarin je veel voor mensen kunt betekenen.
Sport en Voeding
– Cursus Sportmassage
Het overgrote deel van sportblessures zou niet mógen gebeuren. Een goede begeleiding en een serieuze warming-up voorkomen een hoop leed. Natuurlijk moet je dan wel weten waar je mee bezig bent. De nodige kennis van het menselijk lichaam in het algemeen en het bewegingsapparaat in het bijzonder, doe je op met de cursus Sportmassage van de LOI.

– Cursus Gewichtsconsulent
Praktisch iedereen is wel met zijn gewicht bezig. Met deze opleiding kun je daar nu zelf op inspelen. Als gewichtsconsulent begeleid je uitsluitend gezonde volwassenen met overgewicht of ondergewicht. Wil je dit goed doen, dan heb je daar een behoorlijke dosis vakkennis en praktische handigheid voor nodig. Van voeding, gezond bewegen en de psychologische aspecten die daarmee samenhangen, maar ook van voorlichting geven, praktijkvoering en ga zo maar door.

– Cursus Voedingsleer
Bewust leven en met je gezondheid bezig zijn. Dat betekent ook: weten wat je eet. Bij jouw manier van leven hoort een verantwoorde voeding. Niet te vet, niet te veel en niet te eenzijdig. Maar daarmee ben je er nog niet. Voeding moet individueel zijn afgestemd op wat een lichaam nodig heeft. Zeker wanneer dat lichaam extra aandacht vraagt, zoals bij aanstaande moeders, jonge kinderen, bejaarden, sporters of mensen met ziekten, aandoeningen of overgewicht.

– Cursus Sportvoeding
Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Hoe beter de voeding, des te beter de prestaties. De juiste voeding kan zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Het is dan ook niet zo gek dat de vraag naar deskundig sportvoedingsadvies enorm is! In deze cursus leer jij zo’n deskundig advies geven. Je kent straks de specifieke behoeften van duursporters, krachtsporters en teamsporters en kunt deze vertalen naar een advies op maat, volledig afgestemd op de persoon en de soort sport. Je doet niet alleen kennis op over voeding, maar ook over het geven van voorlichting en advies, en over het voeren van je eigen praktijk. De LOI is de enige in Nederland die zo’n complete opleiding Sportvoeding aanbiedt.

Cursussen

Gratis Cursussen Gids! (tip!)

Wie slim is, versterkt z’n positie op de arbeidsmarkt en start nu met een cursus.

Afbeelding: dienst.nl

Op StudieInfo vind je een uitgebreid aanbod van cursussen en opleidingen in alle sectoren!

– Administratie, Economie, Financieel en Management

– Bouw en Techniek

– Cultuur en Religie

– Detailhandel, Horeca en Tourisme

– Gezondheidszorg

– Psychologie en Pedagogiek

– Juridisch en Security/Veiligheid

– Management, Communicatie en Marketing

Muziek

– Voeding, Sport en Uiterlijke Verzorging

– ComputerVaardigheden, Multimedia en ICT

Spelling en Rekenvaardigheid

Whizzie.nl

Volgens verschillende onderzoeken, en uit de algemene media, is gebleken dat het spel- en rekenvaardigheid niveau van studenten ver onder peil is. Dit terwijl het correct kunnen spellen of rekenen voor jullie belangrijker is dan voor wie dan ook. Denk maar aan het opstellen van een motivatiebrief, correct woordgebruik tijdens een bespreking of de altijd lastige vaardigheidstest bij sollicitaties. Bij al deze onderdelen zijn het juist de basisvaardigheden die het verschil maken. Gelukkig is Whizzie er nu! Jezelf verbeteren, waar en wanneer je wilt, in je eigen tempo.

Whizzie biedt een hoogwaardige online videocursus rekenen en spelling aan voor maar €9,95 (www.whizzie.nl). Geschikt voor iedereen die moeite heeft met d’s en dt’s of met een simpele staartdeling. Deze vorm van e-learning is erg succesvol in de VS en Azië, maar voor Nederland nog uniek.

Natuurlijk weet jij van jezelf dat je niet foutloos schrijft of kunt rekenen… waarom zou je er niet nu iets aan doen? Bekijk snel de proefles en oordeel zelf!

Aanmelden:

Whizzie

Whizzie

Cursus Copywriting – Wijss.com

Psychologie en pedagogiek

– Cursus Psychologie
Welke factoren spelen zich af in de geest; door welke omstandigheden worden iemands ontwikkeling en persoonlijkheid bepaald; wat zijn de menselijke behoeften en hoe gaat de psychologie als wetenschap te werk? In de cursus ga je actief aan de slag met deze kennis. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van anderen.

– Cursus Arbeids- en organisatiepsychologie
Mensen vormen het kapitaal van een organisatie. Medewerkers moeten niet alleen aan bepaalde eisen van vakbekwaamheid voldoen en productief zijn. Ze moeten ook voldoening hebben in hun werk en efficiënt in een organisatievorm kunnen functioneren. Meestal hangen deze aspecten nauw met elkaar samen: hebben mensen het naar hun zin op hun werk, dan beïnvloedt dat de werkhouding positief.

– Cursus Inleiding pedagogiek en onderwijskunde
Ben je geïnteresseerd in de invloed van opvoeding? En wil je weten wat voor invloed het gezin op het individu heeft en hoe dit weer effect heeft op de didactiek van het onderwijs? Dan is de cursus Inleiding pedagogiek en onderwijskunde echt iets voor jou!

– Cursus psychologie-pedagogiek
Vind je het omgaan met mensen belangrijk in je beroep? Ben je geïnteresseerd in het gedrag van die mensen, en de manier waarop ze zelfstandig en in een groep functioneren? Dan is het beroep van Psychologisch-pedagogisch assistent voor jou wellicht een goede keuze.

– Cursus Ontwikkelingspsychologie
Ieder mens maakt gedurende zijn leven een ontwikkeling door. Een lichamelijke ontwikkeling, een sociale en emotionele ontwikkeling en een ontwikkeling van het denkvermogen. Over dit proces gaat de cursus Ontwikkelingspsychologie. Hoe verandert iemands lichamelijk en psychisch functioneren in de loop van zijn of haar leven? En welke invloed hebben deze veranderingen? Een boeiende cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke ontwikkeling.

– Cursus Persoonlijkheidsleer
Wat beweegt mensen? Waarom doen mensen zoals ze doen en wat maakt elk mens uniek? Over deze en andere vragen gaat de cursus Persoonlijkheidsleer. In de opleiding is bovendien aandacht voor de afgeleide therapeutische methodieken. Een boeiende opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in mensen. De cursus Persoonlijkheidsleer vormt bovendien een prima kennismaking met het vakgebied en biedt een goede opstap voor een vervolgstudie op het gebied van psychologie.

– Cursus Sociale psychologie
Ben je geïnteresseerd in psychologie? Wil je meer inzicht krijgen in het sociale aspect van het menselijk gedrag? Dan is dit de ideale cursus voor jou! Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.: Hoe beïnvloeden mensen elkaar? Hoe vormen mensen zich een indruk van iemand? Hoe ontstaan conflicten? Hoe ontstaat discriminatie en wat kun je ertegen doen? Hoe wordt je zelfbeeld bepaald door je sociale omgeving?

– Basisopleiding Onderwijsassistent
Wil je graag in het onderwijs werken en spreekt het beroep van onderwijsassistent je aan? Maar wil je er eerst achter komen of dit beroep echt iets voor je is? Volg dan de Basisopleiding Onderwijsassistent! Je maakt kennis met alle aspecten van het vak. Zo krijg je in slechts zes maanden een goed beeld van de functie.

– Basisopleiding Kinderopvang
Ben je gek op kinderen en zou je willen werken in de kinderopvang? Maar wil je er eerst achter komen of het beroep van leidster echt iets voor je is? Volg dan de Basisopleiding SPW 3 Kinderopvang! Je maakt kennis met alle aspecten van het vak.

– Cursus Inleiding klinische psychologie
Ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen? In afwijkend, slecht aangepast of ‘abnormaal’ gedrag dat door iemand zelf of zijn omgeving als ongewenst wordt ervaren? Dan is de cursus Inleiding klinische psychologie iets voor jou!

Muziek NTI

Gitaar spelen

Wilt u leren gitaarspelen? Neem dan nu gitaarles bij het NTI!

De gitaar is een fascinerend instrument, zowel als solo- of begeleidingsinstrument. Met de NTI-cursus Gitaarspelen haalt u er al snel de mooiste melodieën en de meest welluidende akkoorden uit. Praktijk en theorie gaan in deze cursus hand in hand. Wat u in de lessen leert, wordt op de bijbehorende cd’s ten gehore gebracht zodat u het meteen zelf kunt naspelen op uw gitaar. Aan het einde van deze cursus kunt u gitaarspelen en uw eigen notenschrift maken.

Indien gewenst inclusief gitaar
Hebt u zelf nog geen gitaar? Dan kunt u gitaar leren spelen met een MG005 Amuse klassieke gitaar, t.w.v. € 99,- die geleverd wordt bij de cursus gitaarspelen compleet met instrument. Het muziekinstrument zal separaat en na betaling van de eerste termijn worden geleverd.

Keyboard spelen

Altijd al willen leren keyboard spelen? Grijp nu je kans!

Een keyboard is eigenlijk niet één muziekinstrument, maar diverse muziekinstrumenten ineen. Dit vernuftige en tegelijkertijd compacte apparaat biedt zoveel mogelijkheden dat u in uw eentje een hele popgroep of een symfonieorkest kunt vervangen. In de praktijkgerichte cursus Keyboardspelen van het NTI leert u al die muzikale mogelijkheden te beheersen. Na afloop van deze uitgebreide keyboardles hebt u voldoende technisch/muzikale kennis van uw instrument om bijvoorbeeld in een band te gaan spelen.

Indien gewenst inclusief keyboard

Hebt u zelf nog geen keyboard? Dan kunt u leren keyboard spelen op het vijfoctaafs keyboard inclusief adapter, ter waarde van € 199,- dat geleverd wordt bij de cursus Keyboardspelen compleet met instrument. Het muziekinstrument zal separaat en na betaling van de eerste termijn worden geleverd.

Klik HIER om jezelf op te geven!

Piano spelen

Pianoles van Jan Vayne: leren piano spelen van de meester!

Wilt u ook professioneel piano leren spelen? Volg dan nu pianoles bij het NTI! In een exclusieve samenwerking met Muziekmetropool en Jan Vayne leert u spelenderwijs notenschrift lezen en zult u steeds beter leren piano spelen. Uiteraard thuis, in uw eigen tempo en op uw eigen piano. U kunt uit 3 verschillende cursussen Pianospelen met Jan Vayne kiezen, namelijk:

  • Pianospelen voor beginners met Jan Vayne
  • Pianospelen met Jan Vayne (compleet)
  • Pianospelen met Jan Vayne (compleet) met instrument & praktijkdag

Van beginner tot gevorderde

Na afloop van deze pianolessen hebt u alle technieken van het pianospelen onder de knie. Na de eerste 30 lessen hebt u al het niveau van een gevorderde bereikt en kunt u al een aardig repertoire ten gehore geven. De 30 verdiepingslessen (die u krijgt tijdens de complete lessen) zijn bedoeld om een echt gevorderdenniveau te bereiken.

klik HIER om jezelf op te geven!

 Zangles

Ontwikkel uw stem, uw persoonlijke instrument

Hebt u altijd al uw zangstem willen ontwikkelen? Met de cursus Zang van het NTI kunt u nu, in uw eigen studietempo, werken aan de ontwikkeling van uw zangstem. Door de talloze praktijkoefeningen in deze cursus zal uw stem uitgroeien tot een prachtig, persoonlijk instrument. Door meer kennis van de techniek van het zingen en door veel te oefenen, groeit u met deze NTI-cursus tot professioneel niveau. Bovendien krijgt u tips en oefeningen om bij audities goed voor de dag te komen. Wie weet wordt u wel ontdekt als nieuw talent in een van de vele televisieshows!

  • Begeleiding door ervaren docenten
  • Certificaat in 8 maanden
  • Inclusief:
  • MP3-speler met recorder
  • Oefeningen op cd’s

klik HIER om jezelf op te geven!