Studentenzorgverzekering

Op zoek naar de beste & goedkoopste Zorgverzekering voor Studenten?

Lees dit dan even goed en bespaar ….

Een zorgverzekering voor jongeren en studenten kan goedkoper zijn omdat deze doelgroep minimaal ziek is en weinig extra zorg nodig heeft. Daarom kan je zomaar € 10,00 to € 50,00 euro per maand besparen op je zorgverzekering.

Oftewel: Besparing van bijvoorbeeld € 50 p/m

Van circa € 50,00 x 12 maanden = € 600,00 per jaar.

Hoeveel betaal jij nu? Wat kan je besparen?

De belangrijkste elementen die de hoogte per maand bepalen:

1). Basis + aanvullende keuze

2). Eigen risico

1). De basis verzekering:

Een zorgverzekering is opgebouwd uit het basispakket / verzekering en aanvullende verzekeringen / pakketten. Wat de meeste mensen NIET weten is dat alle belangrijkste zaken al in het basispakket zitten.

De belangrijkste vergoedingen:

 • Huisarts en specialist
 • Geneesmiddelen
 • Ziekenhuisverblijf en verpleging
 • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • Verloskunde en kraamzorg

Zijn hierbij dus WEL inbegrepen.

Wat is aanvullend:

– Tandarts (aanvullend, deels al in basis vaak)
– Alle ander zaken als fysio, Alternatieve geneeswijzen, hoortoestellen etc.

Let op: Heb je nu al specifieke zorg dan is een extra / aanvullende verzekering noodzaak. Zoek dit uit!

Kortom: je hebt eigenlijk geen extra verzekeringen nodig.

2). Hoogte eigen risico

Afhankelijk van je eigen risico per jaar wordt je maandelijkse premie hoger of lager. Wettelijk is deze eigen risico al € 350,00 per jaar. Vaak heb je niet veel extra zorg nodig en betaal je dus zelf al alle extra zorg uit deze eigen bijdrage/eigen risico van € 350,00 per jaar. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Maak dus een goede afweging of / en welke eventuele aanvullende verzekering je neemt.

Wij adviseren onderstaande verzekeraars:

Unive zorgverzekering

Ook diverse pakketten beschikbaar speciaal voor jongeren en dus met korting. Neem je een kale verzekering en een hoge eigen bijdrage dan al vanaf 82,34 p/m een studentenzorgverzekering. Klik hier.

Ohra Zorgverzekering

Goede verzekeraar. Bereken online je premie. Voor studenten en jongeren vanaf 79,00 per maand. Klik hier om je premie te berekenen.

 

Zorgverzekering

Als student wil je natuurlijk niet teveel betalen voor jouw zorgverzekering. Op  studentenzorgverzekering vind je advies over waar je zoal op moet letten wanneer je  een zorgverzekering speciaal voor studenten gaat afsluiten. Zaken zoals het verplicht eigen risico, het vrijwillig eigen risico, zorgtoeslag en nog veel meer staan op deze website uitgelegd. Ook vind je op deze website een overzicht van studentenverzekeringen met een lage premie en een hoge dekking.

Het is niet makkelijk om tussen de duizenden polissen een juiste keuze te maken. Dankzij deze video wordt het wel een stukje makkelijk.

Basispakket, hoe zit dat nou precies?
Een zorgverzekeraar is verplicht iedere klant te accepteren voor een basispakket. Dit basispakket wordt door de regering elk jaar vastgesteld en- of gewijzigd. Daarnaast wordt ook het minimale eigen risico, wat verplicht is voor elke verzekerde, vastgesteld door de regering. Grote verschillen zijn niet op te merken, maar het eigen risico wordt wel verhoogd, in 2013 is het minimale eigen risico vast gesteld op 350 Euro.

En een aanvullende verzekering?
Naast dit standaard basispakket kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Het basispakket wordt jaarlijks uitgekleed door bezuinigingen. Om toch een vergoeding te krijgen voor zorg buiten het basispakket kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Veelal kun je kiezen uit een aanvullend pakket waarbij je aanvullende vergoedingen krijgt voor o.a. tandartszorg, medicijnen en fysiotherapie. Je dient voor jezelf uit te maken welk pakket het beste bij jou past. Een aanvullende verzekering is niet vast gesteld door de regering, verzekeraars kunnen zelf hun prijzen en pakket samenstellen. Verzekeraars kunnen zelfs aanvullende verzekeringen weigeren bij mensen.

Afbeelding: SevensHeaven.nl

Veranderingen zorgverzekeringen in 2013
Wat gaat er waarschijnlijk veranderen in het basispakket van alle zorgverzekeraars in
2013? Kijk hieronder voor een overzicht (onder voorbehoud):

Negatief:

studenten-zorgverzekering

 • Verplicht eigen risico gaat van 220 euro naar 350 euro.
 • Als je een hoortoestel aanschaft, dan moet je een eigen bijdrage van 25 procent betalen.
 • Vergoeding fysiotherapie wordt nog verder aan banden gelegd.

Positief:

 • Er wordt geen eigen bijdrage meer gevraagd voor tweedelijns- geestelijke gezondheidszorg.
 • De zorgtoeslag voor lage inkomens gaat omhoog.
 • Kosten voor help bij het stoppen met roken worden in 2013 weer eenmalig vergoed.
 • Dieet advies komt weer in het basispakket (3 uur per jaar)

|