Een studenten inboedelverzekering verzekert de spullen die je in huis hebt staan tegen schade. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om brand- of waterschade, maar ook diefstal is verzekerd.

Goedkope studenten inboedelverzekering?

Binnen de studenten inboedelverzekering bestaan verschillende dekkingsvarianten. De specifieke dekking van deze varianten kan weer verschillen bij andere aanbieders.

Verzekerde som
Wanneer je een inboedelverzekering afsluit wordt er een bedrag bepaald waarvoor je verzekerd bent. Dit is de verzekerde som. Aan de hand van deze verzekerde som wordt bepaald hoe hoog jouw premie is en tot welk bedrag schade wordt vergoed. De hoogte van je uiteindelijke premie is ook afhankelijk van je postcodegebied en de dekkingsvariant van je verzekering. Gemiddeld kost een inboedelverzekering voor studenten een paar euro per maand.

Verzekerde locaties
Met een inboedelverzekering is schade aan de inboedel in je woning verzekerd. Ook spullen die aan de buitenkant van je huis zijn bevestigd, spullen in je trappenhuis en spullen die onder jouw afdak liggen zijn meeverzekerd.

Bekijk de video hieronder over inboedelverzekeringen

Dekkingsvarianten
Over het algemeen zijn de dekkingsvarianten van een studenten inboedelverzekering in te delen in drie soorten, namelijk:

  • De uitgebreide inboedelverzekering
  • De extra uitgebreide inboedelverzekering
  • De meest uitgebreide inboedelverzekering

Met een studenten inboedelverzekering ben je standaard verzekerd tegen diefstal en enkele veel voorkomende soorten schade. Hoe uitgebreider je dekking, hoe meer soorten schade er gedekt worden. Wat er precies onder de verschillende dekkingen valt is afhankelijk van jouw verzekeraar.

Schade meldeninboedelverzekering
Wanneer je schade ontdekt aan je inboedel zijn er een aantal zaken waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding. Je moet:

  • Direct maatregelingen nemen om de schade te beperken
  • De schade zo snel mogelijk aangeven bij de politie en/of je verzekeraar
  • Je medewerking verlenen aan een schadeonderzoek

Vergoeding
In principe is je inboedel verzekerd voor de dagwaarde van je spullen. Wanneer de waarde van je beschadigde spullen nog boven een bepaald percentage (meestal 40%) van de nieuwwaarde ligt, dan krijg je deze nieuwwaarde nog vergoedt. Bij computerapparatuur, sieraden of kunst geldt vaak een maximumbedrag van schadevergoeding.

Eigen risico en premie
Bij de meeste studenten inboedelverzekeringen geldt een eigen risico. Dit is een vooraf bepaald bedrag dat je altijd zelf moet betalen bij schade. Over het algemeen is dit maar een klein deel van de totale schadevergoeding. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van je verzekeraar, de spullen die je verzekert en in welke plaats je woont.

Ons advies?

Wanneer je meer informatie wilt over een studenten inboedelverzekering of verschillende studenten inboedelverzekeringen met elkaar wilt vergelijken: Klik hier.