Goedkope Brommer – scooter verzekering

Ben je op zoek naar een goede maar goedkope brommer of scooterverzekering?

Verzekering Tegen diefstal of schade? WA en meer … Hieronder een aantal tips voor de keuze:

1). Neem alleen WA. Tenzij je een dure scooter of brommer hebt

2). Koop een goed slot (vaak ook een eis vanuit verzekering) en dus hoeft je geen aanvullende verzekeringen te kopen

3). Zet hem goed op slot (aan iets vast) en bespaar kosten

Ons advies?

Neem een goedkope maar goede verzekering. Neem niet te snel een Plus of allrisk, deze zijn duuuuuuuuuur … en vaak gebeurt er niets. Tenzij je natuurlijk een vette scooter hebt (mooi), niet goed op slot zet in een verkeerde buurt. Kortom je bent er zelf bij. Koop dus alleen de basis (WA) en koop geen onzin extra’s.

Bijvoorbeeld Unive is aardig. Check hier de prijzen.

Studenten Auto verzekering

Goedkope en goede autoverzekering voor Jongeren & studenten?

Lastig te vinden met de honderden aanbieders. Wat is de juiste, welke de beste en goedkoopste? Waar ben ik voor verzekerd?

Ons advies Studenten Auto Verzekering?

Neem je een basisverzekering? Alleen WA?

Neem dan de goedkoopste. De basis verzekeringen zijn vaak allemaal gelijk en anders staat het eventuele verschil duidelijk vermeld. Jongeren hebben vaal een goedkope en/of oudere auto en is een extra /aanvullende verzekering niet nodig.

De kosten zitten hem vaak in de aanvullende verzekeringen of opties zoals:

– WA + (Diefstal)
– WA All risk (Diefstal + Weer en andere onzin schade …)

Beste en goedkoopste autoverzekering momenteel is Unive

Tijdelijk geven ze ook 15% korting als je overstapt of klant wordt. Een goede deal als je student bent. Bepaal zelf hier wat de kosten zullen zijn d.m.v. een online reken tool.

Waarom? Unive is een stichting en heeft geen winstoogmerk. jammer genoeg nog steeds aardige prijzen maar wel de beste of 1 van … Succes

Studentenzorgverzekering

Op zoek naar de beste & goedkoopste Zorgverzekering voor Studenten?

Lees dit dan even goed en bespaar ….

Een zorgverzekering voor jongeren en studenten kan goedkoper zijn omdat deze doelgroep minimaal ziek is en weinig extra zorg nodig heeft. Daarom kan je zomaar € 10,00 to € 50,00 euro per maand besparen op je zorgverzekering.

Oftewel: Besparing van bijvoorbeeld € 50 p/m

Van circa € 50,00 x 12 maanden = € 600,00 per jaar.

Hoeveel betaal jij nu? Wat kan je besparen?

De belangrijkste elementen die de hoogte per maand bepalen:

1). Basis + aanvullende keuze

2). Eigen risico

1). De basis verzekering:

Een zorgverzekering is opgebouwd uit het basispakket / verzekering en aanvullende verzekeringen / pakketten. Wat de meeste mensen NIET weten is dat alle belangrijkste zaken al in het basispakket zitten.

De belangrijkste vergoedingen:

 • Huisarts en specialist
 • Geneesmiddelen
 • Ziekenhuisverblijf en verpleging
 • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • Verloskunde en kraamzorg

Zijn hierbij dus WEL inbegrepen.

Wat is aanvullend:

– Tandarts (aanvullend, deels al in basis vaak)
– Alle ander zaken als fysio, Alternatieve geneeswijzen, hoortoestellen etc.

Let op: Heb je nu al specifieke zorg dan is een extra / aanvullende verzekering noodzaak. Zoek dit uit!

Kortom: je hebt eigenlijk geen extra verzekeringen nodig.

2). Hoogte eigen risico

Afhankelijk van je eigen risico per jaar wordt je maandelijkse premie hoger of lager. Wettelijk is deze eigen risico al € 350,00 per jaar. Vaak heb je niet veel extra zorg nodig en betaal je dus zelf al alle extra zorg uit deze eigen bijdrage/eigen risico van € 350,00 per jaar. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Maak dus een goede afweging of / en welke eventuele aanvullende verzekering je neemt.

Wij adviseren onderstaande verzekeraars:

Unive zorgverzekering

Ook diverse pakketten beschikbaar speciaal voor jongeren en dus met korting. Neem je een kale verzekering en een hoge eigen bijdrage dan al vanaf 82,34 p/m een studentenzorgverzekering. Klik hier.

Ohra Zorgverzekering

Goede verzekeraar. Bereken online je premie. Voor studenten en jongeren vanaf 79,00 per maand. Klik hier om je premie te berekenen.

 

Studenten reisverzekering

Een studenten reisverzekering verzekert onvoorziene uitgaven waar je op reis tegenaan loopt. Dit kunnen onkosten aan je spullen zijn, ontstaan door schade of diefstal. Daarnaast zijn ook medische kosten na letselschade gedekt. Er bestaan meerdere soorten reisverzekeringen met verschillende dekkingsvoorwaarden.

Soorten reisverzekeringen
Wanneer je een studenten reisverzekering wilt afsluiten kun je kiezen uit verschillende soorten reisverzekeringen.

 • Kortlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je slechts af voor de periode dat je op reis bent. Deze verzekering kun je gemakkelijk online afsluiten en dit is nog mogelijk vlak voordat je op vakantie gaat.
 • Langlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je af voor een jaar. In dat jaar ben je dan verzekerd tijdens al je vakanties. Wel geldt hierbij dat je verzekerd bent voor een maximum aantal aangesloten dagen in het buitenland.
 •  Globetrotter reisverzekering. Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat is deze verzekering de beste optie. De globetrotter reisverzekering verzekert een aaneengesloten periode in het buitenland en biedt ook dekking voor aansprakelijkheid en rechtsbijstand.
Bekijk ook deze video om nog meer over reisverzekeringen te komen:

Dekking
De precieze dekking van je reisverzekering hangt af van de aanbieder waar je de verzekering afsluit. Over het algemeen vallen de volgende zaken onder de basisdekking van een reisverzekering:

 • Schade aan de het appartement/vakantiehuis waar je verblijft
 • Schade, diefstal of verlies van spullen die je meeneemt
 • Hulpverlening en geneeskundige kosten
 • Telefoonkosten bij een ongeval
 • Vervoer bij ongeluk of ziekte

Vaak worden er bij het afsluiten van een studenten reisverzekering twee dekkingsgebieden  onderscheiden, namelijk Europadekking en Werelddekking. Voor een reisverzekering met Werelddekking zal je een hogere premie moeten betalen.

Eigen risicostudenten-reisverzekering
Bijna alle studenten reisverzekeringen hanteren een eigen risico. Dit is een vast bedrag dat je zelf moet betalen bij bijvoorbeeld schade aan je bagage of medische kosten. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de soort reisverzekering, de dekkingsvariant en de verzekeraar. Gemiddeld ligt dit bedrag tussen de 50-100 euro.

Afbeelding: suntravel.nl

Aanvullende reisverzekering
Het is mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten bij je studenten reisverzekering. Hiermee kun je jezelf dekken tegen meer specifieke vormen van schade. Voorbeelden van aanvullende reisverzekeringen zijn:

 • Annuleringsverzekering
 • Pechhulp onderweg
 • Wintersportdekking
 • Lange aaneengesloten periode op reis
 • Extra medische kosten

 Vergoeding
Bij diefstal, verlies of onherstelbare schade krijg je meestal de dagwaarde van je spullen vergoed. Dit is het bedrag dat het product op het moment van verlies nog waard is. Vaak wordt alleen van bezittingen van maximaal 1 jaar oud de nieuwwaarde vergoed.

Studeren of stage in het buitenland
Wanneer je voor lange tijd naar het buitenland gaat is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. De standaard reisverzekeringen dekken slechts een maximaal aantal dagen in het buitenland. Het is dan van belang om een speciale globetrotter verzekering of een aanvullende verzekering af te sluiten.

Ons advies?

Neem een goedkope verzekering met alleen de basis en belangrijkste zaken verzekerd. Bijvoorbeeld die van Unive (geen winstoogmerk en daardoor iets goedkoper en wel goede voorwaarden). Klik hier en bekijk kosten ….

Studenten inboedelverzekering

Een studenten inboedelverzekering verzekert de spullen die je in huis hebt staan tegen schade. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om brand- of waterschade, maar ook diefstal is verzekerd.

Goedkope studenten inboedelverzekering?

Binnen de studenten inboedelverzekering bestaan verschillende dekkingsvarianten. De specifieke dekking van deze varianten kan weer verschillen bij andere aanbieders.

Verzekerde som
Wanneer je een inboedelverzekering afsluit wordt er een bedrag bepaald waarvoor je verzekerd bent. Dit is de verzekerde som. Aan de hand van deze verzekerde som wordt bepaald hoe hoog jouw premie is en tot welk bedrag schade wordt vergoed. De hoogte van je uiteindelijke premie is ook afhankelijk van je postcodegebied en de dekkingsvariant van je verzekering. Gemiddeld kost een inboedelverzekering voor studenten een paar euro per maand.

Verzekerde locaties
Met een inboedelverzekering is schade aan de inboedel in je woning verzekerd. Ook spullen die aan de buitenkant van je huis zijn bevestigd, spullen in je trappenhuis en spullen die onder jouw afdak liggen zijn meeverzekerd.

Bekijk de video hieronder over inboedelverzekeringen

Dekkingsvarianten
Over het algemeen zijn de dekkingsvarianten van een studenten inboedelverzekering in te delen in drie soorten, namelijk:

 • De uitgebreide inboedelverzekering
 • De extra uitgebreide inboedelverzekering
 • De meest uitgebreide inboedelverzekering

Met een studenten inboedelverzekering ben je standaard verzekerd tegen diefstal en enkele veel voorkomende soorten schade. Hoe uitgebreider je dekking, hoe meer soorten schade er gedekt worden. Wat er precies onder de verschillende dekkingen valt is afhankelijk van jouw verzekeraar.

Schade meldeninboedelverzekering
Wanneer je schade ontdekt aan je inboedel zijn er een aantal zaken waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding. Je moet:

 • Direct maatregelingen nemen om de schade te beperken
 • De schade zo snel mogelijk aangeven bij de politie en/of je verzekeraar
 • Je medewerking verlenen aan een schadeonderzoek

Vergoeding
In principe is je inboedel verzekerd voor de dagwaarde van je spullen. Wanneer de waarde van je beschadigde spullen nog boven een bepaald percentage (meestal 40%) van de nieuwwaarde ligt, dan krijg je deze nieuwwaarde nog vergoedt. Bij computerapparatuur, sieraden of kunst geldt vaak een maximumbedrag van schadevergoeding.

Eigen risico en premie
Bij de meeste studenten inboedelverzekeringen geldt een eigen risico. Dit is een vooraf bepaald bedrag dat je altijd zelf moet betalen bij schade. Over het algemeen is dit maar een klein deel van de totale schadevergoeding. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van je verzekeraar, de spullen die je verzekert en in welke plaats je woont.

Ons advies?

Wanneer je meer informatie wilt over een studenten inboedelverzekering of verschillende studenten inboedelverzekeringen met elkaar wilt vergelijken: Klik hier.

Zorgverzekering

Als student wil je natuurlijk niet teveel betalen voor jouw zorgverzekering. Op  studentenzorgverzekering vind je advies over waar je zoal op moet letten wanneer je  een zorgverzekering speciaal voor studenten gaat afsluiten. Zaken zoals het verplicht eigen risico, het vrijwillig eigen risico, zorgtoeslag en nog veel meer staan op deze website uitgelegd. Ook vind je op deze website een overzicht van studentenverzekeringen met een lage premie en een hoge dekking.

Het is niet makkelijk om tussen de duizenden polissen een juiste keuze te maken. Dankzij deze video wordt het wel een stukje makkelijk.

Basispakket, hoe zit dat nou precies?
Een zorgverzekeraar is verplicht iedere klant te accepteren voor een basispakket. Dit basispakket wordt door de regering elk jaar vastgesteld en- of gewijzigd. Daarnaast wordt ook het minimale eigen risico, wat verplicht is voor elke verzekerde, vastgesteld door de regering. Grote verschillen zijn niet op te merken, maar het eigen risico wordt wel verhoogd, in 2013 is het minimale eigen risico vast gesteld op 350 Euro.

En een aanvullende verzekering?
Naast dit standaard basispakket kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Het basispakket wordt jaarlijks uitgekleed door bezuinigingen. Om toch een vergoeding te krijgen voor zorg buiten het basispakket kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Veelal kun je kiezen uit een aanvullend pakket waarbij je aanvullende vergoedingen krijgt voor o.a. tandartszorg, medicijnen en fysiotherapie. Je dient voor jezelf uit te maken welk pakket het beste bij jou past. Een aanvullende verzekering is niet vast gesteld door de regering, verzekeraars kunnen zelf hun prijzen en pakket samenstellen. Verzekeraars kunnen zelfs aanvullende verzekeringen weigeren bij mensen.

Afbeelding: SevensHeaven.nl

Veranderingen zorgverzekeringen in 2013
Wat gaat er waarschijnlijk veranderen in het basispakket van alle zorgverzekeraars in
2013? Kijk hieronder voor een overzicht (onder voorbehoud):

Negatief:

studenten-zorgverzekering

 • Verplicht eigen risico gaat van 220 euro naar 350 euro.
 • Als je een hoortoestel aanschaft, dan moet je een eigen bijdrage van 25 procent betalen.
 • Vergoeding fysiotherapie wordt nog verder aan banden gelegd.

Positief:

 • Er wordt geen eigen bijdrage meer gevraagd voor tweedelijns- geestelijke gezondheidszorg.
 • De zorgtoeslag voor lage inkomens gaat omhoog.
 • Kosten voor help bij het stoppen met roken worden in 2013 weer eenmalig vergoed.
 • Dieet advies komt weer in het basispakket (3 uur per jaar)

Verzekeringen

Een studentenverzekering, vergelijken, afsluiten of zoeken?
Of je nu thuis woont of op kamers, stage loopt of je studie hebt afgerond, in al deze gevallen moet je nadenken over wat je wilt verzekeren. Studentenverzekeringen zijn vaak voordeliger en daarom is het belangrijk dat je niet zomaar een verzekering afsluit. Het afsluiten van een verzekering voor studenten kan soms wat verwarrend zijn, er zijn namelijk nogal wat aanbieders.Bedenk je in ieder geval dat het in Nederland verplicht is om een basis zorgverzekering te hebben, overige verzekeringen zijn niet verplicht maar wel handig om te hebben.

Hierbij volgt een kleine overzicht van de meest uitgezochte verzekeringen onder studenten:

 • Zorgverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Reisverzekering
 • Autoverzekering
 • Aansprakelijksheids
 • Rechtsbijstand
 • Laptopverzekering
 • Telefoonverzekering

|