Online dating
Daten is spannend, maar het moet wel leuk blijven. Rekening houden met veiligheid, kan helpen om je op je gemak te voelen bij het afspreken met een vreemd persoon. Het is niet verstandig om angstig je date te ontmoeten. Hier een aantal tips om leuke én veilige dates te hebben. Veel plezier!

Geef nooit zomaar je telefoonnummer, achternaam of adres. Pas als je denkt dat je je online partner kunt vertrouwen, kun je die stap eens wagen. Een goeie optie is het uitwisselen van je mobiele telefoonnummers en niet je huis telefoonnummer. Denk er ook aan dat als iemand je achternaam en woonplaats weet, hij/zij je adres zo kan vinden in het telefoonboek!

Realiseer je dat iedereen op internet zich anders voor kan doen dan hij of zij is. Zo kan die leuke knul van 16 net zo goed een enge kerel van 60 zijn!

Afbeelding: thenextweb.com

Als je gaat daten in real life, denk dan aan het volgende:

  • Vertel altijd iemand waar je naartoe gaat, met wie je afgesproken hebt en wanneer je ongeveer thuis zult zijn. Schrijf de gegevens van je date op een papiertje.
  • Spreek af in een openbare gelegenheid waar veel mensen zijn.
  • Nodig niet zomaar iemand bij je thuis uit of ga niet zomaar met iemand mee naar huis, zolang je de betreffende persoon nog niet zo goed kent.
  • Het beste is om iemand mee te nemen, een vriend of vriendin. Als de ander dat ook doet, heb je een dubbele blind date en misschien ook dubbel zoveel fun!
  • Neem je mobiele telefoon mee en zorg dat je batterij genoeg opgeladen is en dat je genoeg beltegoed hebt.
  • Laat iemand je op een bepaalde tijd bellen om te checken of alles oke is. Mocht je van je date af willen, heb je tegelijkertijd een goed alibi om weg te gaan.

Bron: www.allesoverdating.nl