10. Den Haag is ons politieke centrum. Naast het Binnenhof heeft Den Haag een gezellig denhaag-binnenhofcentrum en veel mogelijkheden met betrekking tot theater en uitgaan. Wie naar Den Haag gaat staat garant voor een dag plezier.

9. Onze eilandengroep behoren allen tot een beschermd gebied. In dit gebied leven nog zeehonden, maar ook zeldzame vogels. Voor wie niet zo van ’spotten’ houdt kan ook op avontuur gaan en gaan wadlopen. En reken er maar op dat het geen makkelijk wandeltocht is. Wie van meer rust houdt kan natuurlijk ook prima terecht op 1 van de waddeneilanden.

8. Onder de rook van Amsterdam hebben we Volendam. Een stad die werkelijk op zichzelf staat, maar ze mogen er ook wel trots op zijn. Wie kent Jan Smit niet, of BZN? Veel bekende zangers komen uit deze typische vissersplaats en je kan dan ook makkelijk een dag rondstruinen over de kades of gewoon langs de viswinkels.

7. Nederland is een groen land, maar het meeste groen vinden we toch wel terug op de Veluwe. Dit enorme gebied bevat kilometers lange fietsroutes en wandelroutes waarbij je langs verschillende prachtige stukken vlaktes of bossen gaat. De Veluwe zijn compleet in beheer van Staatsbosbeheer en worden ook goed beschermd aangezien er in dit gebied nog zeldzame soorten voorkomen.

6. Ons koningshuis is maar al te populair en dat wordt elk jaar groter. Om eens een kijkje te kunnen nemen in het leven van ons koningshuis kunt u eens naar Paleis ‘t Loo gaan in Apeldoorn. Dit paleis is grotendeels vrijgegeven voor publiek. Naast het prachtige antieke interieur kunt u ook een wandeling maken door de tuinen van dit paleis.

5. Nederland heeft vroeger erg veel gebruik gemaakt van molens. Naast de functie van water afpompen, werden ze vaak ook gebruikt voor andere doeleinden. De meeste molens, en sommige zelfs nog werkend, staan in Kinderdijk of de Zaanse Schans. Sommige molens zijn vrij te bezichtigen, maar het is al een genot om er langs te fietsen.

4. Iedere dag worden we nog geconfronteerd met de gruwelijke daden van een Duitse dictator. De gevolgen zijn duidelijk te zien in het Anne Frank Huis in Amsterdam. In dit huis heeft een joods gezin tijdens de Tweede Wereld Oorlog proberen onder te duiken, helaas zonder succes. Het huis is opengesteld voor publiek en je krijgt een goed beeld hoe het moet zijn geweest om ondergedoken te zijn.

3. Veel mensen herinneren het zich niet, maar door de watersnoodramp in 1953 heeft Nederland zich onbewust op de kaart gezet als het gaat om waterkering. Nederland staat erg bekend om zijn dijken en stormvloedkeringen. De bekendste stormvloedkering is de Neeltje Jans in Zeeland. Deze stormvloedkering is gewoon nog steeds in gebruik, maar daarnaast is er een educatief centrum opgericht om mensen te informeren over de watersnoodramp, maar ook de functie van deze waterkering.

bezienswaardigheden-nederland-molen

2. Wie aan Nederland denkt, denkt aan kaas, klompen, molens en natuurlijk tulpen. En deze laatste zijn in overvloed aanwezig op het Keukenhof in Lisse. Jaarlijks trekken er honderdduizend mensen op uit om de tulpen weer volop in bloei te zien staan. De Keukenhof staat ook elk jaar weer centraal bij het bekendmaken van een nieuwe tulpensoort.

1. In onze hoofdstad Amsterdam valt natuurlijk het meeste te beleven. Naast dat de stad bekend is geworden in het buitenland door de Wallen heeft onze hoofdstad erg veel bezienswaardigheden zoals het Rijksmuseum en Madame Tassaud. Een dagje Amsterdam is daarom niet alleen shoppen, maar ook zien en dat maakt Amsterdam zo uniek, maar ook zo enorm aantrekkelijk.

Bron: Nederland Reizen
Afbeelding1: horatius.blogspot
Afbeelding2: volkskrant