Hoe vaak en hoe lang moet cardio/duur training doen voor een platte buik?

2 a 3 keer per week aan duurtraining doen is wel een must om voor het afvallen en vet te verbranden. Hoelang en met welke intensiteit de duur training moet duren is afhankelijk van je eigen gezondheid en fysieke fitheid. Maar een minimaal 30 minuten per training aan duur training is wel een voorwaarde. Zorg er voor dat je altijd een dag rust houdt tussen de duurtraining om zo voldoende te herstellen.

strakke-buik

Hoe vaak moet buikspieroefeningen doen voor een platte buik?
Doordat je buikspieren gaat trainen worden deze steviger en strakker. De buikspieren gaan dus minder hangen en je krijgt hierdoor een platte buik. Wil je een platte buik krijgen door buikspier oefeningen, zul je minimaal 2 a3 keer per week buikspieroefeningen moeten doen. Als je dit 15 minuutjes per training doet zul je snel resultaat krijgen en zien. Een voordeel van het toenemen van je spiermassa is dat ook je stofwisseling hoger wordt waardoor je in rust ook een hogere verbranding krijgt. Dat is ook weer voordelig bij het afvallen. En het creëren van een platte buik. Probeer tussen elke buikspier training een dag rust in plannen zodat de buikspieren kunnen herstellen en je een optimaal rendement haalt om een platte buik te krijgen.

Er zijn verschillende workouts, oefeningen en trainingsschema’sdie helpen bij het afvallen en het creëren van een platte buik.

Bekijk de video hieronder voor buikspier oefeningen:

Voorbeeld weekplanning voor het krijgen van een platte buik en voor het afvallen:

Maandag – buikspier training
Dinsdag – cardio/duurtraining
Woensdag- buikspier training
Donderdag – cardio/duur training
Vrijdag – buikspier training
Zaterdag – eventueel nog een duur training

Gezond eten en bewegen is eigenlijk een lifestyle om het gewenste resultaat te krijgen en zeker ook om het gewenste resultaat te behouden. Kortom gezond eten en slim bewegen is erg belangrijk om een platte buik te krijgen en een voorwaarde voor het afvallen.

PAS OP!

Honger jezelf niet uit! Je mag af en toe natuurlijk wel een snack, maar niet teveel!

Afbeelding: leeftijdlozeschoonheid.nl