De man van tegenwoordig ziet er steeds beter uit. Zeker in vergelijking tot tien jaar geleden toen nog lacherig werd gedaan over gezichtcremepjes en antiwallencremes. Dat ziet er nu wel heel anders uit met megareclamecampagnes die zichop mannen richten. Maar niet alleen gebruiken steeds meer mannen een specifiek afgestemd cosmeticaproduct. Zoals altijd maken kleren de man.

Het lijkt erop dat sommige ontwerpers een voorkeur geven aan gangbare ontwerpen, maar dan een aantal maten te groot.

Mannen mode 2013
Softe look: Mannen gaan steeds meer kleding met zachtere kleuren en stoffen dragen die voorheen voor vrouwen waren bedoeld, wat resulteert in een nieuwe softe silhouet look.

Olympische look: Door de Olympische spelen in Londen groeit de invloed van sportkleding op de dagelijkse mode beeld. Met gebruik van technische stoffen en anderzijds in details zoals fluroriserende ritsen, bijzondere mesh, kleding met capuchons, joggingbroeken en ‘Varsity’ opdrukken gaan we zien in de mode collectie 2013.

East is the new West: Ook is er de ‘ East is the new west’ mode look. Inspiratie voor dit thema komt uit typisch Aziatische kleding stylen zoals de kimono en kleuren als ‘China blue’. Deze kleding style gaan we vooral terug zien in bovenkleding zoals vesten, truien en jacks.

Mannenmode gaat steeds meer lijken op de vrouwenmode en wordt daardoor steeds interessanter: meer kleur, meer durf, meer stijlen, zelfs meer bloot:

Mannenmode op de Catwalk

De verkopen van stropdassen blijken de laatste jaren fors te zijn teruggelopen. Grote modeketens en modehuizen volgen daarmee , op hun beurt, weer de trend van het kopend publiek en nemen geen kledingstukken of accessoires in hun collecties op, die het publiek al niet meer wil hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Accessoires voor de man, zoals riemen en schoenen, zijn uiteraard afgestemd op de nieuwe trends. Dat betekend over het algemeen dat de riemen en schoenen veel meer kleur vertonen dan in het verleden.

Bron: Asmays-kunst-ump-cultuur.plazilla.com