Mannen mode

De man van tegenwoordig ziet er steeds beter uit. Zeker in vergelijking tot tien jaar geleden toen nog lacherig werd gedaan over gezichtcremepjes en antiwallencremes. Dat ziet er nu wel heel anders uit met megareclamecampagnes die zichop mannen richten. Maar niet alleen gebruiken steeds meer mannen een specifiek afgestemd cosmeticaproduct. Zoals altijd maken kleren de man.

Het lijkt erop dat sommige ontwerpers een voorkeur geven aan gangbare ontwerpen, maar dan een aantal maten te groot.

Mannen mode 2013
Softe look: Mannen gaan steeds meer kleding met zachtere kleuren en stoffen dragen die voorheen voor vrouwen waren bedoeld, wat resulteert in een nieuwe softe silhouet look.

Olympische look: Door de Olympische spelen in Londen groeit de invloed van sportkleding op de dagelijkse mode beeld. Met gebruik van technische stoffen en anderzijds in details zoals fluroriserende ritsen, bijzondere mesh, kleding met capuchons, joggingbroeken en ‘Varsity’ opdrukken gaan we zien in de mode collectie 2013.

East is the new West: Ook is er de ‘ East is the new west’ mode look. Inspiratie voor dit thema komt uit typisch Aziatische kleding stylen zoals de kimono en kleuren als ‘China blue’. Deze kleding style gaan we vooral terug zien in bovenkleding zoals vesten, truien en jacks.

Mannenmode gaat steeds meer lijken op de vrouwenmode en wordt daardoor steeds interessanter: meer kleur, meer durf, meer stijlen, zelfs meer bloot:

Mannenmode op de Catwalk

De verkopen van stropdassen blijken de laatste jaren fors te zijn teruggelopen. Grote modeketens en modehuizen volgen daarmee , op hun beurt, weer de trend van het kopend publiek en nemen geen kledingstukken of accessoires in hun collecties op, die het publiek al niet meer wil hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Accessoires voor de man, zoals riemen en schoenen, zijn uiteraard afgestemd op de nieuwe trends. Dat betekend over het algemeen dat de riemen en schoenen veel meer kleur vertonen dan in het verleden.

Bron: Asmays-kunst-ump-cultuur.plazilla.com

Schoenen

Een nieuwe jaar betekend een nieuwe trend! Ook op gebied van schoenmode zijn er weer genoeg trends voor het jaar 2013. Nieuwsgierig naar de laatste schoenen mode voor dames, heren en kinderen? Kijk dan snel op fashionscene voor een compleet overzicht. Kijk snel verder voor enkele voorbeelden wat jij zeker in 2013 zal terug zien!

Laarzen 

Schoenen met enkelbanden

Schoenen met print

Afbeeldingen: fashionscene.nl

 

Dames mode

Damesmode

De vrouwenmode collective van 2013 is zeer stijlvol, elegant, opvallend en trendy. Blijf op de hoogte van alle dames mode trends. Op de website mode2013 vind je een aantal bijzonder mooie damesmode creaties van bekende designers voor het modejaar van 2013. Hierbij een korte greep:

Damesbroeken 2013

Damesbroeken zijn een belangrijke toevoeging in damesmode. Deze stylen zal je terug zien op straat in 2013:

Damesjurken 2013

Enkele mode jurken van 2013

Rokjes 2013

De rokjes van 2013 zijn trendy en stijlvol!

Luxe charme

Luxe charme collectie van Valentino mode 2013

Bron: Mode2013

Kijk snel op mode2013 voor nog meer trends en styles!

Fashion

Mode is kunst dus fashion is art. Je moet je altijd lekker voelen in wat je draagt maar het mag e rook nog eens leuk uitzien. Wil jij met de laatste modetrends meegaan en schitteren als bijvoorbeeld de meiden van Gossip Girl? Of misschien ben jij wel een Tomboy en hou je niet van alle poespas! Achja, het maakt niet uit wat je bent of wat je doet, als je er maar leuk uit ziet 😉 En via onze top 5 linkjes zal dat jou vast en zeker lukken!

Veel mensen volgen graag de mode. Daar is op zich niets mis mee, maar hou wel rekening met je figuur! Bijvoorbeeld horizontale strepen zijn bij een maatje meer af te raden, maar voor magere mensen juist weer een aanrader. Op www.Optelsom.nl vind je 7 tips om uit te vinden welke kleding het beste past bij je figuur:

 1. Bedenk wat je sterke en zwakke punten zijn.
 2. De maat zegt niet altijd alles.
 3. Donkere kleuren kleden af.
 4. Als je slanker wilt ogen, werk dan met lengte.
 5. Draag hakken om langer en daardoor slanker te lijken
 6. De ‘empire taille’ camoufleert niet zoals je denkt!
 7. Werk ton sur ton. Dit maakt je langer en daardoor lijk je dunner.

Voor de complete overzicht en meer informatie: Optelsom.nl

Top 5 leukste sites om kleding te bestellen:

 1. H&M
 2. We like fashion
 3. Fashionchick
 4. Shoeby
 5. Fashionfactor

Top 5 leukste sites om schoenen te bestellen:

 1. Alysa
 2. House of shoes
 3. Bijsmaak
 4. Zalando
 5. Omoda

Top 5 leukste sites om tassen & accessoires te bestellen:

 1. Invito
 2. River Island
 3. Top Shop
 4. Shopbob
 5. Olily

Bestellen bij high- end designers:

 1. Tassen + Accessoires
 2. Golddigger Antwerpen
 3. Designer Vintage
 4. Voordelige merkkleding
 5. Designer outlet

Informatie over wassen

Drankvlekken
Voor drankvlekken geldt, dat je ze zo snel mogelijk moet aanpakken. Hoe langer de vlek intrekt, hoe moeilijker je de vlek kunt verwijderen. Met name rode wijn wil nog wel eens nare vlekken achterlaten. Heb je een drankvlek op je kleding? Kijk dan op deze pagina voor tips.

Bier 
Biervlekken lossen op als je ze wast. Je kunt verse biervlekken ook behandelen door ze in te smeren met vloeibaar (fijn)wasmiddel, te deppen en uit te spoelen. Oude biervlekken kun je het beste met een mengsel van water en alcohol deppen.

Koffie en chocolademelk 
Vlekken van koffie of chocolademelk behandel je door ze te weken, met wasmiddel in te wrijven en te wassen. Gaat het om oude vlekken, maak ze dan eerst zacht met glycerine. Vervolgens was je ze met een biologisch wasmiddel.

Melk 
Melkvlekken dep je eerst met water en vervolgens doe je het kledingstuk in handwarm sop. Na het uitspoelen kun je zoals gebruikelijk wassen.

Rode wijn 
Bij rode wijn is het belangrijk dat je het direct opzuigt, bijvoorbeeld met een papieren zakdoek. Daarna een kwestie van spoelen en wassen.

Witte wijn 
Alhoewel witte wijn minder vlekt dan rode wijn, toch direct uitspoelen met koud water. Vervolgens kun je het kledingstuk wassen.

Wasvoorschriften
De symbolen voor chemisch reinigen
De ronde symbolen op een onderhoudsetiket zeggen iets over het chemisch reinigen van het kledingstuk. Het enige wat je daarover moet weten is dat een rondje met een kruis erdoor betekent: niet chemisch laten reinigen. Kledingstukken met een ander rond symbool kun je gerust naar de stomerij brengen.

De symbolen voor strijken
Bij het strijkijzersymbool is direct duidelijk waar het om gaat. Maar er wordt nog wel onderscheid gemaakt tussen de temperatuur waarop je moet strijken. Dat is afhankelijk van welke stof het kledingstuk is gemaakt. Op de meeste strijkijzers staat overigens bij de temperatuurknop voor welke stoffen die temperatuur is bedoeld.

De symbolen voor trommeldrogen
Een vierkantje met daarin een cirkel zegt iets over het trommeldrogen van het kledingstuk. Dit symbool staat niet altijd in een onderhoudsetiket, maar dat wil niet zeggen dat het kledingstuk niet in de drogen mag. In dat geval staat er namelijk een kruis door het symbool.

Alle was symbolen op een rijtje
Het eerste symbool op een onderhoud etiket is de wastobbe. Er zijn nogal wat varianten, maar ze zeggen allemaal iets over het wasprogramma. Bijvoorbeeld over de temperatuur waarop je het kledingstuk moet wassen. Of dat er een aangepast wasprogramma nodig is. Je kunt hier nalezen wat al die was symbolen betekenen.

Lees meer

Vlekverwijdering
Tips voor vlek verwijdering
Het overkomt ons allemaal wel eens: een kopje koffie over je rok, lippenstift op je blouse, kauwgom aan je broek. En het zijn verrassend vaak je nieuwe kleren. Iedereen heeft wel tips, maar wat is nu verstandig om te doen? We zetten hier een paar algemene tips op een rijtje.
Lees meer

Drank vlekken
Voor drank vlekken geldt, dat je ze zo snel mogelijk moet aanpakken. Hoe langer de vlek intrekt, hoe moeilijker je de vlek kunt verwijderen. Met name rode wijn wil nog wel eens nare vlekken achterlaten. Heb je een drank vlek op je kleding? Kijk dan op deze pagina voor tips.
Lees meer

Smeer vlekken
Smeer vlekken zijn zo gebeurd. Je loopt ergens tegenaan, je let niet op met verven en voor je het weet zit je kleding onder de vlekken. Meestal zijn het hardnekkige vlekken waar je speciale middeltje voor nodig hebt. Let erop, dat niet alle textiel soorten hiertegen kunnen. Chloorvezels, triacetaat en acetaatvezels kunnen bijvoorbeeld niet tegen aceton.
Lees meer

Cosmetica
Bij cosmetica vlekken moet je al snel je toevlucht zoeken tot speciale middeltjes. Gewoon uitwassen helpt zelden. Hier staan de tips op een rijtje voor het succesvol verwijderen van cosmetica vlekken.
Lees verder

Overige vlekken
Er zijn nogal wat verschillende vlekken. Voor veelvoorkomende vlekken vind je hier de tips. Als je er niet uit komt is het verstandig bij een stomerij na te vragen.
Lees verder

Afbeeldingen: Wikipedia

|