Iedereen kent ze wel. De bekende kleine cakejes in vele honderden verschillende smaken, kleuren en formaten. Ze hebben de Verenigde Staten, Engeland en andere delen van de wereld al overgenomen, en nu is ook Nederland aan de beurt. Hoewel cupcakes op dit moment erg hip en populair zijn, zijn cupcakes al heel oud. Het allereerste recept voor cupcakes is terug te vinden in een kookboek van Eliza Leslie, wat dateert uit 1818.

Cupcakes zijn zelfs zo populair dat uit het jaarlijks onderzoek van Google naar de meest gezochte woorden op het internet naar voren kwam dat Cupcakes globaal het meest gezochte woord op internet was. De grote populariteit van cupcakes heeft mede te danken door de invloed van hippe tv-shows als ‘’Sex and the City’’, daardoor zijn de cupcakes uitgegroeid tot een zogenaamde trendy dessert. De Amerikanen hebben de manier waarop cupcakes gemaakt en verkocht worden geperfectioneerd. De cupcakes zijn niet meer weg te denken in de Verenigde Staten en Engeland. Mensen halen in de ochtend buitenshuis een kopje koffie en eten er een cupcake bij. Niet een erg gezonde start van de dag, maar wel erg lekker, en de klanten komen graag terug voor meer!

Waarom zijn cupcakes nou zo populair?
Cupcakes zien er erg leuk uit en zijn trendy! De grootste voordeel aan cupcakes zijn dat ze in vele verschillende smaken, kleuren en formaten verkrijgbaar zijn. En ze kunnen op de leukste en gekste manieren gedecoreerd worden. Stel je voor je hebt 100 cupcakes, daarvan kan je 100 verschillende smaken hebben met 100 verschillende decoratie mogelijkheden. Kortom duizenden manieren om een unieke cupcake te maken!

Bekijk ook deze video hieronder om zelf heerlijke cupcakes te maken en versieren!

Daarnaast zijn ze ook sneller te bakken in de oven dan een standaard taart, ze zijn makkelijker op te ruimen omdat er niet gesneden hoeft te worden, je kunt ze gewoon met de hand eten!

Cupcakes komt ook steeds meer in als vervanging van de bruidstaart. Enkele redenen daarvoor zijn onder andere:

  • De kosten van een cupcake zijn lager dan de kosten voor een bruidstaart (gemiddeld 2,50 tegen over 4,50 per persoon)
  • Je kunt gasten verschillende smaken aanbieden. Daarnaast kan er makkelijker rekening mee gehouden worden met special wensen zoals dieet, suikervrij, glutenvrij!
  • Cupcakes kun je ook net als de bruidstaart in verschillende kleuren en stijlen krijgen.
  • Als je een kleine bruiloft hebt met niet heel veel gasten dan zijn cupcakes helemaal ideaal omdat een bruidstaart al gauw erg groot is en teveel is voor een aantal gasten.

Bron: Trouwen blog

Kijk snel op www.cupcakerecepten.nl daar vind je meer dan 200 leuke cupcake producten, recepten en nog veel meer!

Afbeelding: Cupcakesenmuffins.nl