Dit is het makkelijkste: met je vinger ‘s ochtends snel wat oogschaduw over je gehele ooglid aanbrengen. Snel, maar niet doeltreffend. Want hiermee bereik je geen enkel effect. Wil je dat oogschaduw echt iets doet voor je ogen? Probeer deze handige tips eens uit. Het werkt echt!

  1. Met een beetje foundation op je ooglid, blijft de oogschaduw langer goed zitten
  2. Als je ogen dicht bij elkaar staan, breng dan lichtere kleuren in de binnenhoeken en donkerder kleuren aan de buitenranden van je ogen aan.
  3. Haal hangende oogleden op door oogschaduw in de buitenhoeken van de ogen aan te brengen en de kleur naar boven en naar buiten toe uit te werken
  4. Ronde ogen worden langwerpiger door een kleur op het midden en de buitenkant van het ooglid aan te brengen. Breng geen eyeliner op de onderste wimperlijn aan.
  5. Als je ogen ver uit elkaar staan, breng dan donkerder kleuren in de binnenhoeken en lichtere tinten in de buitenhoeken van je oogleden aan.
  6. Kleine ogen maak je groter door donkere oogschaduw te vermijden en meer kleur op de oogkaslijn en in de buitenhoeken van je ogen aan te brengen.
  7. Heb je haast? Doe dan een klein beetje kleur in het midden van je ooglid en werk het met je vingertoppen naar buiten
  8. Eyeliner blijft langer zitten als je een vochtig wattenstaafje in dezelfde kleur oogschaduw doopt en hiermee over de lijn gaat.

Bekijk ook dit filmpje waarin in 7 stappen ogen feestelijk worden opgemaakt!