Bootcamp

Wat is bootcamp? Is bootcamp voor mij? Is bootcamp zwaar?

Bootcamp is het in teamverband sporten in de buitenlucht, waarbij je diverse oefeningen uitvoert, alleen, samen of met atributen zoals een bankje of gewichten. Bootcamp bestaat uit rek- en strekoefeningen, uitdagende spierversterkende oefeningen en conditie oefeningen. Bijvoorbeeld: opdrukken, rennen, optrekken maar ook springen, zig zag-en en meer…

Team

Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, of je nu individuele oefeningen doet of samenwerkt.

Niveaus

Veel mensen denken bij het woord ‘bootcamp’ al snel aan films waarin mensen keihard worden gedrild met zware oefeingen. In de sportwereld gaat Bootcamp er heel anders aan toe. Daar is het juist een moment van plezier en samen trainen waarbij je de oefeningen zo zwaar kan maken als je zelf wilt.

Doelen behalen

Met bootcamp kan je afvallen, sterker worden, aan je conditie werken etc. Het is vooral samen, leuke oefeningen doen, grenzen verleggen in de buitenlucht. Het kan natuurlijk ook binnen. Dit zie je echter niet heel vaak.

Enkele aanbieders Bootcamp

DNA Training Bootcamp Hoofddorp
Bootcamp Amsterdam

Goedkope Brommer – scooter verzekering

Ben je op zoek naar een goede maar goedkope brommer of scooterverzekering?

Verzekering Tegen diefstal of schade? WA en meer … Hieronder een aantal tips voor de keuze:

1). Neem alleen WA. Tenzij je een dure scooter of brommer hebt

2). Koop een goed slot (vaak ook een eis vanuit verzekering) en dus hoeft je geen aanvullende verzekeringen te kopen

3). Zet hem goed op slot (aan iets vast) en bespaar kosten

Ons advies?

Neem een goedkope maar goede verzekering. Neem niet te snel een Plus of allrisk, deze zijn duuuuuuuuuur … en vaak gebeurt er niets. Tenzij je natuurlijk een vette scooter hebt (mooi), niet goed op slot zet in een verkeerde buurt. Kortom je bent er zelf bij. Koop dus alleen de basis (WA) en koop geen onzin extra’s.

Bijvoorbeeld Unive is aardig. Check hier de prijzen.

Studenten Auto verzekering

Goedkope en goede autoverzekering voor Jongeren & studenten?

Lastig te vinden met de honderden aanbieders. Wat is de juiste, welke de beste en goedkoopste? Waar ben ik voor verzekerd?

Ons advies Studenten Auto Verzekering?

Neem je een basisverzekering? Alleen WA?

Neem dan de goedkoopste. De basis verzekeringen zijn vaak allemaal gelijk en anders staat het eventuele verschil duidelijk vermeld. Jongeren hebben vaal een goedkope en/of oudere auto en is een extra /aanvullende verzekering niet nodig.

De kosten zitten hem vaak in de aanvullende verzekeringen of opties zoals:

– WA + (Diefstal)
– WA All risk (Diefstal + Weer en andere onzin schade …)

Beste en goedkoopste autoverzekering momenteel is Unive

Tijdelijk geven ze ook 15% korting als je overstapt of klant wordt. Een goede deal als je student bent. Bepaal zelf hier wat de kosten zullen zijn d.m.v. een online reken tool.

Waarom? Unive is een stichting en heeft geen winstoogmerk. jammer genoeg nog steeds aardige prijzen maar wel de beste of 1 van … Succes

Studentenzorgverzekering

Op zoek naar de beste & goedkoopste Zorgverzekering voor Studenten?

Lees dit dan even goed en bespaar ….

Een zorgverzekering voor jongeren en studenten kan goedkoper zijn omdat deze doelgroep minimaal ziek is en weinig extra zorg nodig heeft. Daarom kan je zomaar € 10,00 to € 50,00 euro per maand besparen op je zorgverzekering.

Oftewel: Besparing van bijvoorbeeld € 50 p/m

Van circa € 50,00 x 12 maanden = € 600,00 per jaar.

Hoeveel betaal jij nu? Wat kan je besparen?

De belangrijkste elementen die de hoogte per maand bepalen:

1). Basis + aanvullende keuze

2). Eigen risico

1). De basis verzekering:

Een zorgverzekering is opgebouwd uit het basispakket / verzekering en aanvullende verzekeringen / pakketten. Wat de meeste mensen NIET weten is dat alle belangrijkste zaken al in het basispakket zitten.

De belangrijkste vergoedingen:

 • Huisarts en specialist
 • Geneesmiddelen
 • Ziekenhuisverblijf en verpleging
 • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • Verloskunde en kraamzorg

Zijn hierbij dus WEL inbegrepen.

Wat is aanvullend:

– Tandarts (aanvullend, deels al in basis vaak)
– Alle ander zaken als fysio, Alternatieve geneeswijzen, hoortoestellen etc.

Let op: Heb je nu al specifieke zorg dan is een extra / aanvullende verzekering noodzaak. Zoek dit uit!

Kortom: je hebt eigenlijk geen extra verzekeringen nodig.

2). Hoogte eigen risico

Afhankelijk van je eigen risico per jaar wordt je maandelijkse premie hoger of lager. Wettelijk is deze eigen risico al € 350,00 per jaar. Vaak heb je niet veel extra zorg nodig en betaal je dus zelf al alle extra zorg uit deze eigen bijdrage/eigen risico van € 350,00 per jaar. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Maak dus een goede afweging of / en welke eventuele aanvullende verzekering je neemt.

Wij adviseren onderstaande verzekeraars:

Unive zorgverzekering

Ook diverse pakketten beschikbaar speciaal voor jongeren en dus met korting. Neem je een kale verzekering en een hoge eigen bijdrage dan al vanaf 82,34 p/m een studentenzorgverzekering. Klik hier.

Ohra Zorgverzekering

Goede verzekeraar. Bereken online je premie. Voor studenten en jongeren vanaf 79,00 per maand. Klik hier om je premie te berekenen.

 

Rijopleiding rijbewijs rijlessen betalen

Rijbewijs

rijbewijs

Zit jij er over na te denken om je rijbewijs te halen, of ben jij je aan het voorbereiden op auto- of scooterrijlessen? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt!

Hoe kom je aan het geld voor je rijbewijs?

 • Je ouders heel erg lief aankijken
 • Vraag voor je verjaardag aan elke familielid 1 rijles. 
 • Zoek en bijbaantje en spaar er heel erg hard voor, als je ouders zien dat je er hard voor werken willen heel vaak wel helpen als een paar euro’s te kort kom.
 • Ga stage lopen bij een rijschool en vraag of je inplaats van stagevergoeding en je rijbewijs bij hun mag halen.
 • Je kan natuurlijk ook klusjes doen maar dan ben je wel heel erg lang bezig met sparen.

 

Voordelen

 • Je bent zelfstandig en niet afhankelijk van anderen of van het openbaar vervoer zoals de bus, de trein of de tram.
 • Je kunt dan de auto van je ouders lenen.
 • Je kunt makkelijker (en soms ook sneller) bij plaatsen komen waar je bijvoorbeeld met de trein niet kunt komen.

Nadelen

 • Een rijopleiding is duur (en je moet nog slagen ook!)
 • Een scooter, brommer, auto of motor is duur om te kopen.
 • Een auto, brommer, of motor is nog duurder om te houden. Denk hierbij aan de kosten van de verzekering, de wegenbelasting, de reparaties en niet te vergeten de brandstof.

Mannen mode

De man van tegenwoordig ziet er steeds beter uit. Zeker in vergelijking tot tien jaar geleden toen nog lacherig werd gedaan over gezichtcremepjes en antiwallencremes. Dat ziet er nu wel heel anders uit met megareclamecampagnes die zichop mannen richten. Maar niet alleen gebruiken steeds meer mannen een specifiek afgestemd cosmeticaproduct. Zoals altijd maken kleren de man.

Het lijkt erop dat sommige ontwerpers een voorkeur geven aan gangbare ontwerpen, maar dan een aantal maten te groot.

Mannen mode 2013
Softe look: Mannen gaan steeds meer kleding met zachtere kleuren en stoffen dragen die voorheen voor vrouwen waren bedoeld, wat resulteert in een nieuwe softe silhouet look.

Olympische look: Door de Olympische spelen in Londen groeit de invloed van sportkleding op de dagelijkse mode beeld. Met gebruik van technische stoffen en anderzijds in details zoals fluroriserende ritsen, bijzondere mesh, kleding met capuchons, joggingbroeken en ‘Varsity’ opdrukken gaan we zien in de mode collectie 2013.

East is the new West: Ook is er de ‘ East is the new west’ mode look. Inspiratie voor dit thema komt uit typisch Aziatische kleding stylen zoals de kimono en kleuren als ‘China blue’. Deze kleding style gaan we vooral terug zien in bovenkleding zoals vesten, truien en jacks.

Mannenmode gaat steeds meer lijken op de vrouwenmode en wordt daardoor steeds interessanter: meer kleur, meer durf, meer stijlen, zelfs meer bloot:

Mannenmode op de Catwalk

De verkopen van stropdassen blijken de laatste jaren fors te zijn teruggelopen. Grote modeketens en modehuizen volgen daarmee , op hun beurt, weer de trend van het kopend publiek en nemen geen kledingstukken of accessoires in hun collecties op, die het publiek al niet meer wil hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Accessoires voor de man, zoals riemen en schoenen, zijn uiteraard afgestemd op de nieuwe trends. Dat betekend over het algemeen dat de riemen en schoenen veel meer kleur vertonen dan in het verleden.

Bron: Asmays-kunst-ump-cultuur.plazilla.com

Schoenen

Een nieuwe jaar betekend een nieuwe trend! Ook op gebied van schoenmode zijn er weer genoeg trends voor het jaar 2013. Nieuwsgierig naar de laatste schoenen mode voor dames, heren en kinderen? Kijk dan snel op fashionscene voor een compleet overzicht. Kijk snel verder voor enkele voorbeelden wat jij zeker in 2013 zal terug zien!

Laarzen 

Schoenen met enkelbanden

Schoenen met print

Afbeeldingen: fashionscene.nl

 

Dames mode

Damesmode

De vrouwenmode collective van 2013 is zeer stijlvol, elegant, opvallend en trendy. Blijf op de hoogte van alle dames mode trends. Op de website mode2013 vind je een aantal bijzonder mooie damesmode creaties van bekende designers voor het modejaar van 2013. Hierbij een korte greep:

Damesbroeken 2013

Damesbroeken zijn een belangrijke toevoeging in damesmode. Deze stylen zal je terug zien op straat in 2013:

Damesjurken 2013

Enkele mode jurken van 2013

Rokjes 2013

De rokjes van 2013 zijn trendy en stijlvol!

Luxe charme

Luxe charme collectie van Valentino mode 2013

Bron: Mode2013

Kijk snel op mode2013 voor nog meer trends en styles!

Voetbal

Voetbal is misschien wel één van de bekendste sporten ter wereld. Overal ter wereld word er wel gevoetbald, in de ene wereld deel is voetbal groter dan het ander maar over het algemeen is het een sport dat vrijwel overal gespeeld wordt. Doordat voetbal zo groot is zijn er ook vele toernooien op gebied van voetbal. Hieronder bespreken wij enkele grote toernooien:

Wereldwijd
Landenteams:

 • Wereldkampioenschap voetbal (WK)wk-brazilie
 • Na de Olympische Spelen het grootste sportevenement ter wereld, in betrokkenen, kijken, en belang. Vierjaarlijks. Voorronde met 200 landen van de FIFA. De beker heet ‘’Wereldbeker” (World Cup)
 • Confederations Cup
  Een toernooi tussen de kampioenen van de verschillende bonden die onder de FIFA vallen. Het wordt om de vier jaar gehouden.
 • Wereldkampioenschap voetbal onder 20
  Het belangrijkste jeugdvoetbaltoernooi ter wereld. Hier kunnen de voetballers van morgen vandaag hun kunnen vertonen. Scouts van over de hele wereld bekijken deze toernooien met grote belangstelling, om de nieuwe Maradona of Van Basten te scouten. Het toernooi wordt om de twee jaar gehouden.
 • Voetbaltoernooi van de Olympische Spelen
  Ook de spelen kennen een voetbaltoernooi. Omdat de FIFA haar grote toernooi wil beschermen geldt voor de Spelen een leeftijdsgrens van 23 jaar. Daardoor is dit toernooi beperkt in belang en grootte.

Clubteams:

 • Wereldbeker (voor clubteams)
  De winnaars van de Europese Champions League en de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores speelden tegen elkaar voor deze wereldbeker (2004 voor het laatst)
 • Wereldkampioenschap voetbal voor clubs
  Vervanger van de Intercontinetal Cup die werd gehouden tot 2004. Aan dit toernooi doen de kampioenen van de zes continentale voetbalbonden mee (Afrika, Azië, Oceanië, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika, en Europa). De kampioenen van Europa en Zuid-Amerika stromen pas in de halve finales in. Prijs: Wereldbeker.

Europa:
Landenteams:

 • Europees kampioenschap voetbal
  Vierjaarlijks toernooi. Alle ruim vijftig leden (landen) van de Europese UEFA spelen in de grote kwalificatieronde. Eindtoernooi met 16 landen.

Clubteams:

 • champions-leagueChampions League
  Toernooi voor de beste clubs uit de beste voetballanden. Landen die langere tijd goed presteren, mogen tot vier teams inschrijven. Anders dan de titel zegt, kunnen dus ook niet-kampioenen deelnemen. Veruit de belangrijkste, want de moeilijkste, prijs voor een club en een speler. Winnaar speelt ook toernooi om de Wereldbeker voor clubteams. Prijs: de Beker met de grote oren, de ‘Europacup’.
 • Europa League
  Toernooi voor de teams van de tweede orde, na de Champions League-deelnemers. Ook de nationale bekerwinnaars (KNVB beker, Beker van België) doen hieraan mee, alsmede een gedeelte van de ploegen die in de Champions League zijn uitgeschakeld. Prijs: de Europa League Beker.
 • Europese Supercup
  Enkele wedstrijden tussen de winnaars van de Champions League en van EUFA Cup. Wordt gepseeld in augustus in Stade Louis II, Monaco.
 • Clericus Cup

Niet meer bestaande toernooien:

 • Europacup I voor Landskampioenen
  In 1991 overgegaan in de Champions League
 • Europacup II voor winnaars van de nationale beker (zoals de KNVB beker)
  In 2000 opgegaan in de UEFA Cup
 • Jaarbeursstedenbeker, Europacup III
  In 1971 voortgezet in de UEFA Cup.
 • UEFA Cup
  In 2009 voortgezet in de Europa League
 • UEFA Intertoto Cup
  In 2009 opgegaan in de Europa League
 • Mitropacup
  Bekercompetitie tussen de beste clubs van de landen van Midden-Europa

Bron: Wikipedia

Musea

Nederland heeft een zeer mooi en rijk aanbod van musea. Musea en organisaties in kunst en cultuur hebben een maatschappelijke functie. Zo hebben musea vanuit hun kerntaak een maatschappelijke missie, zij zijn er voor iedereen, en leveren een belangrijke bedrijge aan de maatschappij.

Een overzicht van de bekendste musea in Nederland met een historisch of archeologisch getinte collectie. Zowel de locatie als de websites van de musea zijn aangegeven.

Drenthe

Friesland

Gelderland

Groningen

Flevoland

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Bron: Musea kennislink

Voor alle musea op een alfabetisch overzicht: klik hier