Tegenwoordig kan je als student eigenlijk niet meer zonder computer. Tegenwoordig gebeurt alles digitaal, een opdracht dat je digitaal moet inleveren of een opdracht waarbij je het internet moet raadplegen? Een eigen computer of laptop is dus een goede investering in jezelf en in je studie.

Met alleen een laptop alleen ben je er nog niet, je hebt ook handige software nodig. Hieronder staan enkele voorbeelden van populaire & soms GRATIS software wat erg handig zou kunnen zijn voor studenten:

Microsoft office: Wie kent het nou niet? Mensen beschouwen het als vanzelfsprekened dat je Microsoft Office hebt. Via Surfspot kan je als student deze pakket tegen een aantrekkelijke prijs aanschaffen.

OpenOffice.org: Dit is de ‘must have’ op gebied van gratis software voor studenten. Hiermee kan iedereen gratis toegang krijgen tot modules voor onder andere tekstverwerken, spreadsheet, vectorgrafiek en presentatie. OpenOffice is ontwikkeld door Apache en werd voor het eerst uitgebracht op 7 Mei 2012.

Skype: School projecten bespreken? Gratis gesprekken voeren met familie in het buitenland? Met Skype kan het! Bel nu gratis met alle andere skype gebruikers.

Spotify: Spotify is op dit moment een van de populairste audio-streamingplatformen ter wereld. De 15 miljoen gebruikers zijn vol lof over het gemak waarmee je muziek kunt zoeken en delen. Om opbrengsten te genereren wordt de uitzending door reclame onderbroken, maar tegen betaling is dit afkoopbaar. Spotify biedt drie soorten abonnementen aan:

  • Spotify Open: het gratis abonnement, hierbij kan de gebruiker maximaal 10uur gratis luisteren per maand.
  • Spotify Unlimited: Een betaald abonnement, voor €4,99 per maand krijgt de gebruiker onbeperkt toegang tot de database van muziek zonder reclame en tijdslimiet.
  • Spotify Premium: Deze dienst biedt betere geluidskwaliteit, gebruik via mobiele apparaten en de optie om muziek offline te beluisteren. Deze dienst kost €9,99 per maand.

Anti-virus: Een antivirus programma draait op een computer om virussen te bestrijden. Naast virussen zijn er ook andere kwaadwillige programma’s op het internet die net zo schadelijk zijn als virussen zoals wormen en trojan horses. Een virus is een besmetting van de computer die van heel onschadelijk tot totale uitval van de computer tot gevolg kan hebben. Net zoals echte virussen, kunnen computervirussen zich vermenigvuldigen en andere computers besmetten. Antivirus programma’s zorgen ervoor dat dit voorkomen gaat worden. Er zijn vele verschillende gratis antivirus programma’s te vinden op het internet: klik hier voor een lijst met gratis antivirus programma’s.

Meer gratis software voor studenten ….