Fotografie:

Het is altijd wel leuk om een special moment vast te leggen. Sommige maken foto’s van zichzelf, sommige weer van een landschap of van een ander. Sommige houden helemaal niet van foto’s, die worden al gek bij de gedachte! Maar fotografie is iets heel speciaal. Met behulp van licht en tientallen andere vormen van straling worden afbeeldingen vastgelegd op radiatiegevoelig materiaal. Het woord is afgeleid van het Grieks, dat betekent ‘’schrijven met licht’’.

Mobiele telefoons:gadgets

De Nederlandse consumenten zijn massaal gevallen voor de charmes van de smartphones. Elk jaar wordt er een nieuwe record behaald. In 2010 werden nog 2,2 miljoen exemplaren verkocht en in 2011 werd het aantal verkochte smartphones ruimschoots verbroken met 3,2 miljoen stuks. Hieronder worden enkele populaire merken kort besproken.

Sony
Voorheen Sony Ericsson, een 50/50 joint venture, opgericht in 2001, tussen de Japanse elektronicafabrikant Sony en het Zweedse telecommunicatiebedrijf Ericsson. In de joint venture kon er gebruiktgemaakt worden van de kennis die Sony heeft van consumentenelektronica en de kennis die Ericsson heeft in de mobiele technologie. Eind 2011 kocht Sony het deel van Ericsson in de joint venture op. Vanaf half 2012 verdween de naam Sony Ericsson op de telefoons. Enkel word de naam Sony nog gebruikt.
Sonymobile.com

Samsung
Samsung was in het jaar 1938 opgericht als klein export bedrijf in Taegu, Zuid Korea. Het hoofdkantoor staat in Seoul, Zuid Korea. Samsung Groep is uitgegroeid tot een van de grootste elektronicaconcerns ter wereld. Binnen de mobiele telefoon branche doet Samsung het erg goed. Zij hebben ongeveer 30% marktaandeel, wat vooral ten koste ging van Nokia.
Samsung.com

Nokianokia-smartphone
Nokia werd in 1865 opgericht als molen voor houtpulp. Het bedrijf breidde uit en ging rubberproducten maken in het stadje Nokia. De naam van de stad werd tevens de bedrijfsnaam. Vandaag de dag richt Nokia zich met name op mobiele telefoons. Op dit moment is Nokia nog steeds marktleider op gebied van mobiele telefoons, maar ze zijn op de markt voor smartphones ingehaald door o.a. Samsung, HTC en Apple.
Nokia.com

Apple
Apple is een Amerikaanse elektronicabedrijf dat sinds 2007 mobiele telefoons onder de naam iPhone produceert. De iPhone is een smartphone met touch screen, waarmee de gebruikers naast bellen, sms’en en internetten, ook muziek kunnen luisteren en foto’s kunnen maken. Apple heeft voor de iPhone een eigen bestuuringssysteem ontwikkeld, namelijk de iOS. Volgens vele is Apple de grondlegger van de smartphones met de iPhone. Niets is minder waar omdat voorheen smartphones al tijden beschikbaar waren, alleen was het destijds nog niet zo populair.
Apple.com

HTC
HTC Corporation, voorheen bekend als High Tech Computer Corporation, is een Taiwannese producent van smartphones die draaien op Windows mobile en Google Android. HTC brengt apparatuur uit onder verschillende merken zoals Qtek, Dopod en tegenwoordig ook onder haar eigen merknaam HTC. HTC is de grootste producent van op het Windows Mobile-besturingssysteem gebaseerde mobiele apparaten. HTC en Microsoft zijn daarom ook partners.
HTC.com

Blackberry
De BlackBerry kwam in 1999 voor het eerst op de markt. De BlackBerry werd ontwikkeld door het Canadese bedrijf Research in Motion. RIM is een Canadees bedrijf gevestigd in Waterloo. Alle software voor de producten wordt door RIM zelf ontwikkeld. BlackBerry is met name bekend vanwege push email en pingen.
BlackBerry.com

Bekijk hieronder een filmpje over hoe wij misschien over een aantal jaar leven!

Ultrabook:
Een Ultrabook is een krachtige netbook. Net als een netbook is een Ultrabook extra dun en licht van gewicht vergeleken met een gewone laptop. Een ultrabook heeft een aantal specifieke kenmerken zoals bijvoorbeeld het snel uit stand-by komen van het systeem binnen enkele seconden, een lange gebruiksduur van de batterij, slankere vormgeving en zichtbare betere prestaties dan een reguliere notebook. Een Ultrabook heeft altijd een Flash-based SSD-schrijf aanwezig, wat zorgt voor razend snelle prestaties.

Ultrabooks zijn nog vrij nieuw. Daarom zijn deze vaak nog heel duur. Vele vinden de dure prijs als reden om het niet aan te schaffen. Daarnaast twijfelen velen ook of de prestaties van de dunne laptops ook een meerwaarde hebben. De laptops en tablets die nu gebruikt worden bereiken wat we nodig hebben.

Afbeelding: usedandnewgamingdevices.blogspot.com