Ieder jaar komt zakenblad Forbes met een lijstje van de beste betaalde acteurs en actrices. Uit de cijfers blijkt maar weer dat we in een echte mannen wereld leven, in de hele top10 komen geen vrouwen in voor!

1. Tom Cruise – $75 miljoen

Tom

Het gaat eindelijk weer goed met de carrière van Tom Cruise, voornamelijk dankzij Mission: Impossible 3, welke hij mede-produceerde, verdiende hij $75 miljoen. Het nieuws werd uiteraard overschaduwd door de scheiding met Katie Holmes die er aankomt.

2. Leonardo DiCaprio – $37 miljoen

Leonardo-DiCaprio

Vorig jaar nog de absolute groot verdiener in Hollywood, dit jaar moet Leonardo DiCaprio het doen met $37 miljoen. Hij speelde in J. Edgar, deze film deed het niet goed. Misschien dat hij volgend jaar weer wat meer verdient met The Great Gatsby.

3. Adam Sandler – $37 miljoen

Ben-Stiller

Zijn films worden altijd afgekraakt door de critici, maar de bioscopen blijven volzitten. Alhoewel zijn laatste film, Jack and Jill, het een stuk minder goed deed in de box office.

4. Dwayne Johnson – $36 miljoen

Dwayne-Johnson

Dwayne Johnson (The Rock) heeft het afgelopen jaar in 2 franchise films gespeeld. De nieuwe Fast and Furious was een mega succes, zelfs de succesvolste van de hele reeks. Ook Journey to the Center of the Earth deed het beter dan het origineel.

5. Ben Stiller – $33 miljoen

ben

Ben Stiller doet het elk jaar weer goed. De Meet the Parents en Night at the Museum films brengen altijd veel geld op. Ook zijn stem verlenen voor de Madagascar films is big business.

6. Sacha Baron Cohen – $30 miljoen

Sacha-Baron-Cohen

Sacha Baron Cohen verdient en bakken met geld, en hij kan nog rustig over straat. Bijna niemand herkent hem omdat hij vooral faam maakt met het spelen van typetjes. Dit jaar als “The Dictator”.

7. Johnny Depp – $30 miljoen

dep

Geen Pirates of the Carribean dit jaar, en dus een stukje lager in de lijst. Ondanks dat zijn laatste film Dark Shadows flopte, toch nog $30 miljoen.

8. Will Smith – $30 miljoen

wil-smith

Will Smith is back! Waren het vorige jaren vooral zijn kindjes die het geld moesten binnenslepen, dit jaar was Will te zien in Men in Black 3, en volgend jaar in After Earth.

9. Mark Wahlberg – $27 miljoen

Mark-Wahlberg

Het gaat steeds beter met Markie Marks carrière, mensen beginnen hem zowaar serieus te nemen als acteur, bijvoorbeeld door zijn sterke rol in The Fighter. Momenteel is Mark te zien in “Ted”.

10. Taylor Lautner – $26.5 miljoen

  Taylor-Lautner

Geen Robert Pattinson, maar Taylor Lautner uit de Twilight reeks staat in de top 10.