Functies in de Administratie
Een studentenbaan in de administratie kan heel veel inhouden. Het zijn meestal simpele administratieve klussen zoals onder andere het archiveren en documenteren van verslagen, notulen en andere documenten.
Directiesecretaresse
Een Directiesecretaresse werkt voor de directieleden van een bedrijf of organisatie.Tot je belangrijkste taken horen onder andere:

– Ontvangen van bezoek
– De agenda van de directieleden bijhouden
– Het voorbereiden van vergaderingen
– Het formuleren van allerlei verschillende tekstvormen, zoals brieven, e-mails en faxen.
– Het verzorgen van de post
– Het regelen van zakenreizen en zakelijke lunches

Omdat een bedrijf/organisatie vaak ook contacten in het buitenland heeft is het vaak belangrijk dat je in twee verschillende talen kan communiceren. Ook moet je goed weten wat er in een bedrijf/organisatie speelt en wat belangrijk is voor dat bedrijf/organisatie. Jij bepaald immers of je bepaalde mensen in contact brengt met de directie en of je bepaalde informatie meteen doorgeeft of niet. Aan een directiesecretaresse worden zwaardere eisen gesteld dan aan een gewone secretaresse. Je moet immers met vertrouwelijke informatie om kunnen gaan en bovendien ben jij het aanspreekpunt voor belangrijke zakelijke klanten.

Administratief medewerker
Als administratief medewerker verwerk je de administratieve gegevens van bedrijven of instellingen. Ieder bedrijf is verplicht om zijn administratie in orde te hebben, daarom zijn daar speciale afdelingen voor. Op die afdelingen werk je als administrateur. Daar heb je verschillende taken, zoals administratieve gegevens van het bedrijf in orde maken, onderzoeken hoe je de administratie kan moderniseren en automatiseren, afhandelen van betalingen die voldaan moeten worden door klanten en leveranciers en je controleert of de instelling of het bedrijf niet over hun budget heen gaat.

Je kan als administratief medewerker aan de slag bij verschillende bedrijven/instanties. Hieronder vind je een paar voorbeelden:

– Middenkaderfunctionaris
– Administratiekantoor
– Administratieafdeling
– Advocatenkantoor
– Notarissenkantoor
– Deurwaarderskantoor

Accountant
Als accountant controleer je jaarrekeningen, maak je jaarrekeningen op of voer je de financiële administratie. Je kijkt in alle financiële delen van een onderneming/bedrijf. Je komt met dit beroep zeker niet alleen in aanraking met cijfers, maar ook erg veel met mensen. Welke vaardigheden moet je hebben voor een accountant?

– Goed met cijfers kunnen omgaan Je bent veel met cijfers bezig dus je moet dus je moet een goed gevoel hebben voor cijfers. Het verhaal achter al deze cijfers moet je ook kunnen verklaren, dus je analytisch vermogen moet ook goed zijn
– Goed met mensen kunnen omgaan Je moet als accountant duidelijk met je klanten kunnen communiceren. Je moet namelijk klanten adviseren, je zult dus veel moeten uitleggen en praten. Je krijgt met veel verschillende bedrijven en ondernemingen te maken dus ook steeds andere mensen. Je moet dus erg flexibel zijn opgesteld.

Archief medewerker
Je zorgt dat documenten juist worden opgeborgen. Dit kan betekenen dat het gedigitaliseerd moet worden. Op aanvraag moeten er af en toe ook documenten opgezocht en gereproduceerd worden.

Facturist
Je zorgt dat facturen worden opgesteld en aan klanten worden bezorgd. Deze functie houd in dat je aan de hand van magazijnbonnen, werkbonnen of orders de juiste kosten worden berekend en gefactureerd.

Kantoorassistent
Je ondersteunt de administratie waar nodig. Je bedient het kopieerapparaat, neemt de telefoon op, typt geschreven brieven uit en zal in sommige gevallen koffie, thee en poststukken rondbrengen.

Kijk ook eens op StudentenVacature.nl !