Beroepenlijst

Hieronder een overzicht van alle beroepen.  Circa 2000 verschillende beroepen. Beroepen in Nederland binnen alle organisaties. Het zijn bestaande en som niet meer bestaande beroepen op alfabetisch gerangschikt. Klik hier voor een overzicht van alle beroepen van A t/m K.

Hieronder een overzicht van alle Beroepen van L t/m Z:

L

 

M

 

N

 

O

 

P

 

Q

R

 

S

 

T

 

U

 

V

 

W

 

X

IJ

Y

Z

Overzicht – lijst van beroepen en functies bedrijven

Hieronder een overzicht van alle beroepen en/of functies binnen het bedrijfsleven. Meer dan 2000 verschillende beroepen. Profit en non-profit, stichtingen, overheden en andere organisaties in Nederland. Het zijn bestaande en som niet meer bestaande beroepen op alfabetisch gerangschikt:

A

 

B

 

C

 

D

 

E

 

F

 

G

 

H

 

I

 

J

 

K

Veroer

Voor deze functies geldt dat je het rijbewijs B langer dan 1 jaar dient te hebben.

Privé chauffeurs
Dit houd in dat je iemand (en soms meerdere mensen) rondrijdt naar hun bestemmingen. Deze mensen hebben vaak een drukke, belangrijke functie (en moeten zich dus geen zorgen maken over het vinden van een parkeerplaats). Je moet rustig kunnen rijden en beleefd zijn tegen je passagiers. Deze baan biedt jou veel mogelijkheden om te studeren, want je moet meestal wachten tot dat je passagier klaar is voordat je hem/haar weer terugrijdt.

Koeriers
Koeriers bezorgen pakketjes aan klanten. Een systeem doet meestal de planning, waarbij je via een navigatiesysteem ziet in welke volgorde je wat af moet afleveren.

Kijk ook eens op Studenten Werk

Secretarieel

Telefonist(e)

Als telefoniste fungeer je als front office. Je neemt de telefoongesprekken aan en verbindt bellers door met de desbetreffende persoon. Ook zorg je ervoor dat ongewenste bellers (reclame) niet door worden verbonden. Vaak wordt deze functie gecombineerd met andere administratieve klusjes.

Receptionist(e)
Een functie die soms tegelijk met bovengenoemde functie wordt gecombineerd. Als Front Desk medewerker regelt de receptionist meestal alle inkomende communicatie (telefoon, post, binnenkomende pakketjes) en zorgt dat deze bij de juiste mensen terecht komt.

Typist(e)
Verwerkt data (allerlei gegevens) doorgaans in een computersysteem. Ook staat deze persoon voor de correctheid van de data, dus voert controles uit.

Kijk eens op StudentenVacature.nl

Onderwijs

Docent
Een docent moet aan veel eisen voldoen. De docent moet helder kunnen praten, geduldig zijn en hij of zij moet goed kunnen uitleggen. Het is ook belangrijk dat je sociaal bent en dat je met veel verschillende personen en karakters kan omgaan. De dagelijkse bezigheden van een docent gaan ook na schooltijd verder. Overdag geef je op school les en houd je je bezig met allerlei administratieve taken, zoals het bijhouden van de cijfers. Maar na schooltijd ben je ook nog druk bezig met het nakijken van toetsen en met de voorbereiding voor de volgende dag. Je moet namelijk weten welke leerstof je de volgende dag gaat behandelen en hoe je dat gaat doen. Je kan namelijk ook heel gevarieerd lesgeven door bijvoorbeeld gebruik te maken van video’s. Een docent moet tegenwoordig steeds fantasierijker zijn, omdat tegenwoordig steeds meer informatie uit video’s en internet wordt gehaald.

Tekenaar
Als tekenaar kun je veel verschillende dingen tekenen. Je kunt als tekenaar dus veel verschillende beroepen uitvoeren: – Je kan bijvoorbeeld kunstenaar worden. Je tekent dan schetsen of schildert schilderijen die je vervolgens in een galerij kan verkopen. – Je kan illustrator worden. Als illustrator maak je een tekening bij een tekst die al gemaakt is. Je kan bijvoorbeeld een kaft van een boek maken of een plaatje bij een tijdschriftenartikel. Tegenwoordig werken steeds meer illustrators met bepaalde programma’s op de computer. – Je kan cartograaf worden. Als cartograaf maak je overzichtelijke kaarten van bijvoorbeeld landschappen en wegen. Je maakt die kaarten vaak om een stuk tekst te verduidelijken. Als cartograaf werk je vaak met verschillende kleuren om verschillende dingen duidelijk aan te geven. Wanneer je bijvoorbeeld een kaart maakt van de bevolkingsdichtheid van een gebied, geef je iedere gebied met een andere dichtheid een andere kleur. Hierdoor kunnen mensen in één oogopslag zien wat je als cartograaf wilt zeggen.

Magazijn

Magazijnmedewerkers
In een magazijn staan vaak duizenden producten en worden per dag 100en transacties uitgevoerd (nieuwe producten erin, andere producten op vrachtwagens naar verschillende klanten).

Orderpickers (expeditie medewerker)
Lopen door het magazijn met bestellijsten en stellen de bestellingen samen die vervolgens gedistributeerd worden.

Magazijn medewerker
Je bent verantwoordelijk voor de administratie van een magazijn. Je zorgt ervoor dat de documentatie klopt met wat er daadwerkelijk aanwezig is (vaak door te kijken of de juiste hoeveelheden worden geleverd, etc) en boekt nieuwe zendingen in en uit het systeem. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om (maand)overzichten te maken van geleverde producten.

kijk ook eens op StudentenVacature.nl

ICT

Functies in de ICT
ICT is de afkorting van Informatie- en Communicatietechnologie. Het uitwisselen van gegevens en informatie tussen mensen is van alle tijden. Hedendaags speelt de computer daar een zeer grote rol in. Zowel in de administratie, industrie als in de telecommunicatie, overal is de computer inmiddels doorgedrongen en onmisbaar geworden. Volop ICT banen te vinden dus!

Applicatie beheerder
De taken van een applicatiebeheerder zijn:
– Opertioneel houden/afhandelen van incidenten met de applicatie
– Changes beoordelen en uitvoeren, testen, implementeren
– Testplannen opstellen en uitvoeren volgens richtlijnen
– Release management
– Standby uren draaien voor 2de en 3de lijns storingen
– Troubleshooting en log analyses

Om in aanmerking te komen voor vacatures op dit gebied dien je kennis te hebben van verschillende programma´s zoals onder andere:
– Microsoft Visual Basic / Microsoft XML 3.0 / XSLT / SQL / Oracle database / Internet Information Server (IIS) / Microsoft Transaction Server (MTS) / Active Server Pages (ASP) / Rational Unified Process / Object oriented design / Kennis van optieplannen.

Web-Developer
Enkele taken van een web-developer kunnen zijn:
– Aanpassen van bestaande en/of ontwikkelen van nieuwe front en browser based applicaties, zodanig dat deze overeenstemmen met de gemaakte afspraken.
– Bouwen/aanpassen van de browser based applicatieprogrammatuur onder andere m.b.v. browser based programmeertalen.
– Testen van de nieuwe/aangepaste browser based applicaties.
– Opstellen/aanpassen van de systeem- en programmadocumentatie.
– Implementeren en onderhouden van nieuwe/bestaande front end browser based applicaties.
– Omzetten van de nieuwe/aangepaste browser based applicaties van test naar productie omgeving-
– Opsporen en verhelpen van onvolkomenheden.
– Technisch beheren van de verschillende gebouwde browser based applicaties.
– Technisch beheren van in gebruik zijnde browser based applicaties.

Extra vaardigheden
– Oog voor detail
– Hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden; goed analytisch vermogen.
– Pragmatische instelling
– Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Kijk ook eens op StudentenVacature.nl!

 

Horeca

Functies in de horeca

Barmedewerker
Als barmedewerker werk je achter de bar en zorg je voor een onvergetelijk feest voor iedere gast. Je werkt vaak in verschillende shifts en na sluitingstijd hoort het schoonmaken van de bar ook tot de taken. Een barmedewerker is een positief ingesteld en extravert persoon die ervan houdt om het mensen naar de zin te maken en ze een onvergetelijke avond te geven in de bar. Je beseft dat een warme en vriendelijke uitstraling essentieel is voor een goed gastheerschap en je houdt van hard werken!

Bedieningsmedewerkers
Ook hier staan gastvrijheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Bedrijven verwachten optimale dienstverlening naar hun gasten. De kerntaken bestaan uit het bedienen van gasten, tafels indekken volgens etiquette en andere divere horeca werkzaamheden. Ervaring is hier meestal gewenst (met drie borden kunnen lopen)

Afwasser
Als afwasser ondersteun je het keukenpersoneel. Veel bedrijven werken met grote afwasmachines en bestaat jou taak voornamelijk uit het in- en uitruimen van borden, glazen en bestek. Vaak hangt er in de keuken een gezellige maar ook hectische sfeer. De keuken kan je zien als het hart van het restaurant!

Keukenhulp
Je ondersteunt de chef-kok waar mogelijk. De werkzaamheden houden in dat je groente/ fruit snijdt en andere voorbereidingen treft.

 

Helpdesk / Callcenter

Helpdesk medewerker
Als helpdesk medewerker word je gebeld door consumenten met een bepaalde vraag. Vaak gaat het om technische vragen. Door middel van een vragenlijst probeer je het probleem te localiseren en op te lossen. Als het te technisch wordt verbind je de klant door met een geschikte specialist.
Callcenter Medewerker
Callcenter agents bellen mensen thuis op om vragen te stellen. Dit kan zijn om een bepaald artikel te verkopen of aan te prijzen, maar vaak ook voor enquêtes en onderzoeken.

Wat is een callcenter? 
De letterlijke betekenis is `een plaats waar gebeld wordt´. Je wordt `agent´ genoemd omdat je als ambassadeur werkt voor het bedrijf namens wie jij de gesprekken voert. Vaak werk je achter een bureau met als belangrijkste items een PC en telefoon. De ruimte waarin je werkt is (vaak) een grote bedrijfsruimte waar een groep medewerkers aan het bellen zijn. Je hebt verschillende werkgebieden, zoals inbound/ outbound/ business to business of business to consumer. Je kan werken voor een helpdesk van een internetprovider of een klantenservice van een supermarktketen. Je kan ook namens een bureau andere bedrijven bellen met als doel het omzetten van de prospects naar klanten voor dat bedrijf.

Inbound
Tegenwoordig weet bijna ieder bedrijf wie haar concurrenten zijn. Je onderscheidt je hedendaags niet alleen meer via een product en/of dienst, maar ook door een servicegerichte instelling. Perfect klantcontact is daarom voor steeds meer bedrijven en instellingen een must. Inbound-agents behandelen alle inkomende telefoontjes van klanten, consumten en andere geinteresseerden.

Outbound
Bij outbound heb je vaak te maken met directe verkoop per telefoon. Je verkoopt producten en diensten aan consumenten of klanten. Het is uitermate belangrijk dat dit gebeurt op een wijze die de opdrachtgever belangrijk vindt: professioneel en integer. Vaak start de opdrachtgever met een training op het gebied van verkoop- en gesprekstechnieken.

Business to business: het verkopen van producten aan zakelijke contacten (bedrijven).
Business to consumer: het verkopen van producten aan consumenten.

Kijk ook eens op StudentenVacature.nl!

Functies en beroepsmogelijkheden in de evenementen branche

Functies en beroepsmogelijkheden in de evenementen branche:

Functies in de evenementen branche
Bij beurzen in de Rai of de Jaarbeurs gaat het vaak om grote aantallen bezoekers en standhouders. Om zo´n beurs succesvol te laten verlopen zijn veel mensen nodig. Veel verschillende functies waarvan ook heel veel geschikte bijbanen voor studenten. Hier een korte lijst van functies:

Hostesses
Als hostess ontvang je de gasten en ben je het directe aanspreekpunt. Op een beurs kan dit inhouden dat elke standhouder een hostess inhuurt die bezoekers vraagt waarin ze geïnteresseerd zijn en iets te drinken aanbied. Voor deze functie zijn representatieve en spontane mensen nodig.

Toegang- en kaartcontroleurs
Aangezien er voor de meeste beursen entree betaald moet worden, zijn er mensen nodig die de kaarten controleren op o.a. geldigheid.

Verkeersregelaar

Een verkeersregelaar zorgt er voor dat het verkeer goed wordt geleid. Ze geven aanwijzingen voor een goede verkeersregeling. Er zijn drie soorten verkeersregelaars:

– Een voorbeeld wat een verkeersregelaar doet is bijvoorbeeld het verkeer regelen bij evenementen (de oranje hesjes). Ze wijzen bijvoorbeeld waar je moet parkeren of de juiste weg naar de ingang. Vroeger werd dit gedaan door de lokale politie. Tegenwoordig is de politie nog steeds verantwoordelijk alleen laten ze een deel van het werk door vrijwilligers doen (verkeersregelaars). Organisatoren van evenement moeten zelf voor verkeersregelaars zorgen en ze ook daad werkelijk laten opleiden. Voor de organisaties is dit erg vervelend, er gaat veel tijd inzitten om dit te regelen.
– Verkeersregelaars die landelijk optreden. Het zijn dan vooral transportbegeleiders bij het vervoeren van bijzondere transporten. Deze verkeersregelaars rijden in gele begeleidingsvoertuigen.
– Mensen die vanwege hun beroep ook verkeersregelende taken uitvoeren. Hieronder verstaan we onder andere de brandweer en wegwerkers. Men noemt deze personen permanente verkeersregelaars.

Parkeerwachten
Parkeerwachten zijn er om de bezoekers aan te geven waar geparkeerd kan worden. Dit om een grote parkeerchaos te voorkomen. Ook bewaken ze de parkeerplaatsen (wat inbraak voorkomend werkt).

Barmannen & vrouwen
Op veel evenementen worden drankjes en etenswaren verkocht. Achter de bar moeten mensen staan die deze waren verkopen.

Garderobe personeel
Gardarobe personeel neemt jassen en tassen aan en bergt deze veilig op. Aan het einde van de avond reiken zij de jassen en tassen weer uit.

Toiletdames
Zij zorgen ervoor dat de toiletten schoon blijven en dat de gasten ook betalen voor hun bezoekje.

Enqueteurs
De enqueteurs stellen bezoekers vragen over het desbetreffende evenement. Het primaire doel is onderzoeken waar nog verbeteringen kunnen plaatsvinden.

Leidinggevend personeel (organisatie comité)
Leidinggevend personeel stuurt andere werknemers aan. Zij zorgen ervoor dat alles in goede banen verloopt en lossen problemen op.

Op-en afbouwers
Voor veel evenementen (beursen e.d.) moeten vooraf heel veel stands opgebouwd worden. Naderhand dient alles weer ingepakt te worden. Hier is altijd veel personeel voor nodig.

Beveiligingsmedewerkers
Om voor deze functie in aanmerking te komen dien je te beschikken over de juiste diploma´s. De functie is het preventief voorkomen van problemen en deze waar nodig op te lossen.

Toezichthouders
Je houdt toezicht bij evenementen. Voor deze functie heb je geen specifieke diploma´s nodig, maar dien je sterk in je schoenen te staan en zeer alert te zijn. De functie is meer om problemen te voorkomen dat te verhelpen en vaak betekend dit dat je op bepaalde artikelen moet passen.

Schoonmakers
Op drukbezochte evenementen kan het afval zich hard opstapelen. Uitgedeelde flyers en verpakkingen van bepaalde producten belanden op de vloer waardoor de ruimte snel `slordig´ oogt. Daarom moet er voor en na openingstijd veel opgeruimd en schoongemaakt worden zodat de hallen de volgende dag weer prachtig er bij liggen.

Kijk ook eens voor vacatures op StudentenVacature.nl