Opleiding: Medisch Ingenieur
Niveau: HBO Bachelor
Sector: Techniek
Duur: 4 jaar
Toelatingseisen: Toelating havo/vwo nieuwe stijlhavo: N+G, N+T
vwo: N+G, N+T

Je wordt toegelaten tot de opleiding Medisch Ingenieur met een mbo-diploma niveau 4 of diploma havo/vwo met profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek.

Beschrijving: Heb je een voorliefde voor techniek én belangstelling voor de medische wereld? Zie je het als een uitdaging om in contact met medische behandelaars en verpleegkundigen jouw technologische kennis en vaardigheden in te brengen? Dan is een studie Medisch Ingenieur iets voor jou!Nieuwe ontwikkelingen in de technologie en de zorg volgen elkaar in een rap tempo op. De medische wereld ontwikkelt steeds weer toepassingen die het welzijn van de mens bevorderen. De complexiteit van de behandelingen neemt daardoor toe.

Medische technologie vervult in feite een brugfunctie tussen de techniek, de medische behandeling en de patiëntenzorg. Het is de taak van de Medisch Ingenieur om een technische oplossing te bedenken voor een goed omschreven probleem. Daarnaast stimuleert hij optimaal gebruik van bestaande technologie, maakt de vertaalslag naar het bedrijfsleven en verlaagt de drempel voor het gebruik van medische technologie.

Naar verwachting is de Medisch Ingenieur (als nieuwe beroepsgroep) binnen een paar jaar een essentieel lid van elk medisch team. Medische centra zijn als gevolg daarvan steeds vaker op zoek naar Medische Ingenieurs. De opleiding tot Medisch Ingenieur voorziet in deze behoefte. Ondanks de medische inslag heeft de studie vooral een technisch karakter. Als Medisch Ingenieur ben je een multidisciplinaire teamworker met een dienstverlenende instelling, die tevens als volwaardig technicus zelfstandig kan werken. De opleiding leidt op tot het diploma bachelor of Engineering.

Instellingen die deze opleiding aanbieden: